• FAQ

  Veelgestelde vragen over ons traineeship.

Waarin onderscheidt DisGover zich van andere traineeships?

Onze leermethode, Action Learning, is uniek! Geen theorie, maar leren door te doen. Je krijgt bij DisGover een arbeidsovereenkomst die los staat van de duur van de opdracht. Immers, jij als trainee staat centraal. Je krijgt uitdagende opdrachten op tactisch en strategisch niveau waar je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Alles wat DisGover doet staat in het teken van jouw leren en persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ziet een opdracht eruit?

DisGover opdrachten vinden plaats in alle overheidsorganisaties, van gemeenten tot ministeries, waterschappen en veiligheidsregio’s. DisGover opdrachten zijn uitdagende opdrachten op tactisch en strategisch niveau. De thema’s wisselen omdat deze afhankelijk zijn van de dynamiek van onze samenleving. Onze opdrachten hebben gemeen dat ze zich bevinden op het snijvlak van inhoud, proces en mens waarbij een sterke verandermanagement component verlangt wordt. Kijk ook op de pagina ‘DisGoveraars’ voor meer specifieke omschrijvingen van onze opdrachten. Op de pagina met ‘voltooide opdrachten’ zijn de opdrachten te vinden die eerder al door onze trainees zijn afgerond tijdens hun traineeship.

Hoe ziet mijn opleidingsprogramma eruit?

Iedere vrijdag volg je de opleiding bij DisGover door middel van Action Learning projecten en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Lees hier meer over Action Learning.

Hoe lang duurt het traineeship?

Om het volledige programma van het DisGover traineeship te doorlopen heb je minimaal anderhalf en maximaal twee jaar nodig. Dan ben jij klaar voor jouw carrière als ambtenaar van de toekomst.

Hoe zet DisGover zich in voor diversiteit en inclusie?

DisGover is een trainee organisatie die werkt met jonge hoogopgeleide mensen met ambitie voor een carrière binnen de overheid als ambtenaar van de toekomst. Bij DisGover zetten we de kracht van de diversiteit van trainees in om betere resultaten te halen binnen de overheid. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw unieke achtergrond en ervaringen mee. Een DisGover-trainee heeft de ambitie om zichzelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen binnen de overheid. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Je bent van harte welkom! Op 16 oktober 2020 tekenden Sabine Karelse, oprichtster van DisGover, en Romée van der Linde, HR verantwoordelijke, het Charter Diversiteit van Diversiteit in Bedrijf. Hiermee sluiten wij ons aan bij een prachtig initiatief waar ruim 200 Nederlandse- en 10.000 Europese bedrijven ons al voor gingen! Trainee Kari schreef ook een blog, deze kun je hier lezen. 

Hoe ziet het sollicitatie proces eruit?

Stap 1: solliciteer via het ‘contactformulier’;
Stap 2: een kennismakingsgesprek met onze HRM expert;
Stap 3: als jij besluit dat je graag DisGover trainee wilt worden en onze HRM expert in jou een DisGover trainee ziet, gaan we voor jou op zoek naar een opdracht. Daarna volgt een arbeidsovereenkomst.

Heb ik na mijn traineeship een baan?

Ja! Bij DisGover heb je 100% baangarantie als ambtenaar van de toekomst.

Hoe worden trainees begeleid?

Bij DisGover vinden we de begeleiding van de trainee erg belangrijk. Als trainee word je op drie verschillende manieren begeleid:

1. Begeleiding op inhoud;
2. Begeleiding op vaardigheden en competenties;
3. Begeleiding op basis van drijfveren.

  Hallo!


  Mijn naam is . Ik heb jullie website gezien en wil graag onder het genot van een mijn bespreken. Ik ben telefonisch bereikbaar op of per email op

  Opdracht of CV uploaden:

  (Optioneel, max. 10mb, type:.doc .jpg .pdf)


  DisGover

  Zielhorsterweg 81

  3813 ZX Amersfoort

  info@disgover.nl

  06 43 17 40 29