• Trainee worden

  De opleiding van DisGover is gebaseerd op de methode Action Learning. Lees hieronder wat dat inhoudt.

Wat is Action Learning?

Action Learning is een leermethode van leren in de werkelijkheid van alledag. In deze methode spelen het netwerk en de omgeving een grote rol. Als trainee krijg je te maken met maatschappelijke vraagstukken, inhoudelijke thema’s van deze tijd en ga je op zoek naar innovatieve oplossingen. Jouw persoonlijke ontwikkeling speelt daarbij een belangrijke rol.

Action Learning in de Praktijk

Leren door te doen

Onze Action Learning projecten zijn projecten uit de echte wereld met innovatieve en actuele thema’s regelrecht uit onze samenleving. Gedurende het traineeship doorloop je meerdere Action Learning projecten. In deze projecten zijn drie leerlagen verwerkt. Hierin ontwikkel je competenties, vaardigheden en kennis die je nodig hebt als ambtenaar van de toekomst. Je leert op operationeel, tactisch en strategisch niveau te denken en werken.

Naast Action Learning is er volop ruimte voor kennisdeling. Dit doe je door bijvoorbeeld het volgen en (leren) geven van kennissessies en diverse workshops op het gebied van ‘harde en zachte’ kennis.

Voorbeelden van onze huidige Action Learning Projecten

Archief Action Learning projecten

Burgerspraak

Beleid maken een ver-van-je-bed-show? Het project Burgerspraak houdt zich bezig met de vraag hoe beleid kan worden versterkt door het samen te ontwerpen met burgers. Kortom geen participatie aan de achterkant, maar in een vroeg stadium met elkaar de toekomst van Nederland ontwikkelen.

UnQover

Nederland is groot wat betreft het produceren en verhandelen van synthetische drugs. Nederlandse criminelen zijn mondiale toppers, met netwerken en handelspraktijken over de hele wereld. Wat zijn de gevolgen, welke problemen kent synthetische drugs en welke gevolgen kunnen we beïnvloeden? Trainees van team UnQover gaan op zoek naar HET probleem en creëren samen met de betrokken stakeholders een oplossing.

Delenderwijs

Veelal hebben overheidsorganisaties met dezelfde maatschappelijke vraagstukken te maken en vaak pakt iedere organisatie op zijn eigen wijze deze vraagstukken op. Maar wat als we dit gezamenlijk zouden doen? Trainees organiseren hiervoor een kennisestafette.

De wind van innovatie

De wereld is aan het veranderen. Dat geldt ook voor de eisen die inwoners en ondernemers in Nederland stellen aan dienstverlening van hun overheid. Partijen als Airbnb en Coolblue laten zien dat service anno 2019, intuïtief, simpel en snel kan. Binnen een paar kliks heb je een vakantie geboekt of krijg je de laatste elektrische tandenborstel met karaokefunctie vandaag nog thuisbezorgd. In dit Action Learning project laten de trainees samen met SIM Groep de wind van innovatie door overheidsland waaien.

Bouwstenen voor een klimaatbestendig Rijkswaterstaat

Het jaar 2018 was er één van extremen: een zware storm die alle vijf de keringen van Rijkswaterstaat deed sluiten, extreme droogte, hitte record na hitte record, maar ook heftige neerslag die veel wateroverlast veroorzaakte. Deze weersextremen nemen door klimaatverandering verder toe en hebben grote impact op het functioneren van alle drie de netwerken. Dit vraagt om een koers klimaatbestendigheid voor Rijkswaterstaat.

Generation games voor en door en met ambtenaren

De Generation Games is een sportevenement voor mensen van alle leeftijden. Georganiseerd door en voor de inwoners van een stad. Trainees organiseren een editie van de Generation Games voor de overheid met als resultaat een Generation Game editie hoofdzakelijk voor, door en met ambtenaren. En dat allemaal volgens de visie van DisGover.

  Hallo!


  Mijn naam is . Ik heb jullie website gezien en wil graag onder het genot van een mijn bespreken. Ik ben telefonisch bereikbaar op of per email op

  Opdracht of CV uploaden:

  (Optioneel, max. 10mb, type:.doc .jpg .pdf)


  DisGover

  Zielhorsterweg 81

  3813 ZX Amersfoort

  info@disgover.nl

  06 43 17 40 29