• Blogs & Vlogs

    Op deze plek delen trainees en mensen uit ons netwerk hun ervaringen als ambtenaar van de toekomst.

Op stap in Amersfoort met ParaJourney

Blog van Anne


We vroegen jullie eerder op onze social media pagina’s al hoe het zou komen dat zo weinig mensen Marc Evers kennen. Afgelopen vrijdagmiddag zijn we daarom ook de straat opgegaan in Amersfoort om hier verandering in te brengen! Ondanks het slechte weer liepen we vol goede moed richting het centrum. Om de interactie met de Amersfoorters te bevorderen hadden we een oud doek beschreven met de vraag:

Ken jij de Amersfoortse paralympisch zwemkampioen Marc Evers al?

Gewapend met dit doek en het biografische boekje van Marc stapten we op willekeurige voorbijgangers af om antwoorden te krijgen op deze vraag.
Slechts een enkeling wist uit zichzelf te vertellen wie Marc Evers was, anderen moesten even op gang worden geholpen. De meerderheid was echter niet bekend met Marc en de Amersfoortse parazwemmers. Ook waren er enkele mensen die vonden dat paralympische sporten de laatste tijd wel iets meer onder de aandacht zijn gebracht, bijvoorbeeld door tv uitzendingen van de Paralympische Winterspelen in 2018.

Om te achterhalen wat er nodig zou zijn om meer aandacht te creëren vroegen we mensen naar de oorzaak. Veelgehoorde oorzaken waren dan ook: het moet uitgezonden worden op tv, er moet meer zendtijd komen, de media moet het oppakken, grote sponsoren moeten zich meer inzetten. De vicieuze cirkel kwam naar voren, zoals we die ook al eens in een eerdere blog hebben beschreven. Ook gaven mensen aan dat de paralympische sporters meer als helden moeten worden neergezet, dat gebeurt nu te weinig. Eén van de voorbijgangers stelde dat het type sport ook een belangrijke rol kon spelen in het dilemma. Voetbal is nu eenmaal altijd populairder geweest dan zwemmen.

Waar alle mensen het wel over eens waren, was dat er meer aandacht moet komen in de media voor deze geweldige atleten en hun bijbehorende prestaties. En daar zijn wij het natuurlijk 100% mee eens!

De parazwemmers verdienen het om omarmd te worden door het Nederlandse volk. Laat Amersfoort het startschot zijn!

Hoe denken jullie hierover? Hebben jullie nog verrassende inzichten of wil je juist meer weten over de ParaJourney? Laat het ons weten!