• Blogs & Vlogs

    Op deze plek delen trainees en mensen uit ons netwerk hun ervaringen als ambtenaar van de toekomst.

Start van Project Paralympia

Blog van Catherina

De start van project Paralympia

Op vrijdag 19 oktober worden de nieuwe Action Learning projecten bekend gemaakt bij DisGover. Met een groep van 11 trainees wachten we gespannen af wat onze opdracht gaat worden. In de vorm van een video vanuit het sportcomplex Amerena in Amersfoort leggen opdrachtgevers Nicolette van der Slot (DisGover) en Marc Evers (paralympisch zwemmer & vriend van DisGover) uit waar wij ons het komende half jaar mee bezig gaan houden. De opdracht? Creëer aandacht voor de parazwemmers in Amersfoort!

De eerste fase

Een interessante opdracht! Maar hoe begin je zo’n project? De eerste weken van een nieuw project bij DisGover bestaan uit het bedenken van een teamnaam (Team Paralympia) en het maken van een globale planning voor de komende maanden. Ook bespreken we de taakverdeling binnen het team en vervolgens duiken we in ons netwerk om erachter te komen of we misschien al ergens connecties hebben.

Vrijdag 2 november staat het eerste gesprek al op de agenda. We gaan zelf naar het sportcomplex in Amersfoort om eens nader kennis te maken met Marc en te praten over de opdracht.

Kennismaken met Marc Evers

Marc is paralympisch zwemmer. Toen hij twee jaar was kregen zijn ouders de prognose dat hij nooit zou gaan praten, nooit zou gaan fietsen en niet zelfstandig zou kunnen leven.  Hij is namelijk geboren met een verstandelijke beperking en autisme. Zijn ouders hebben ondanks deze prognose echter alles op alles gezet om Marc de begeleiding te geven die hij nodig had om zich zoveel mogelijk te kunnen ontwikkelen. En of dat is gelukt! Hij heeft meerdere bronzen, zilveren en gouden medailles gewonnen op EK’s, WK’s en de Paralympische Spelen.

Om op dit topniveau te blijven presteren is het van belang dat alle factoren kloppen.

Daarom moet je je fysiek en mentaal goed voelen. Er moet een gevoel van vertrouwen zijn en je wil ergens veilig wonen in een buurt waar je mensen kent. Vooral huisvesting is op dit moment een uitdaging voor Marc. Omdat er weinig aandacht is voor parazwemmers in Nederland, is er ook minder geld beschikbaar voor faciliteiten.

Hoe nu verder?

We willen met ons project de paralympische zwemmers in Nederland meer onder de aandacht brengen. Hiermee gaan we de komende tijd aan de slag. We gaan zo veel mogelijk mensen spreken over ons project, zodat we een goed idee hebben van de huidige situatie, de uitdagingen, de wensen en welke stappen we moeten zetten om de parazwemmers op de kaart te zetten!

 

Wil je met ons in contact komen? Mail ons dan via paralympia@disgover.nl en volg ons op  LinkedIn! Meer over ons Project: Lees hier!