• DisGoveraars

    Maak kennis!

Sabine Karelse

Oprichtster DisGover Sabine Karelse

Mensen in mijn omgeving vragen mij vaak waarom ik in hemelsnaam een trainee-bedrijf ben begonnen gericht op hoogopgeleide jonge mensen met ambitie voor de overheid. Ze hebben een beeld van een stoffige werkomgeving met vooral veel suffe mensen. Het eerste wat ik dan roep is; ”nou kijk maar even op de DisGover website hoe ‘stoffig’ onze trainees zijn!”. Wanneer ze onze supergedreven, hippe en vooral slimme mensen zien dan zijn ze blij verrast en ben ik natuurlijk apetrots!

De wereld van de overheid is voor mij een prachtig dynamisch speelveld, een wereld van onderwerpen die ons allemaal raken, van belangen, politiek, kennis en heel veel interessante en bevlogen mensen. Vergeleken met een ‘regulier’ bedrijf is een overheidsorganisatie veel uitdagender.

Mijn grootste passie is het werken met jonge, slimme mensen die de wereld willen verbeteren. Hun gedrevenheid geeft mij zoveel energie. Het begeleiden van hun eerste stappen in overheidsland is een heel speciale rol. Denk maar aan je eerste mentor, die herinner je vaak je leven lang.

Leuk om te vertellen dat de naam DisGover ook hier vandaan komt, een verbastering van Discover en Government, want dat is uiteindelijk wat onze trainees doen; de overheid ontdekken.

Met het oprichten van DisGover heb ik mijn vak weten te maken van de twee zaken in het leven die ik het allerliefste doe. Het begeleiden van jonge, slimme mensen bij het ontdekken van de fascinerende wereld van de overheid.

Werkervaring

Periode

Maart 2011 - heden

Organisatie

DisGover

Functie

Oprichtster

Omschrijving

In 2011 heb ik DisGover opgericht vanuit mijn passie om te werken met jonge hoog opgeleide mensen met ambitie om carrière te maken in de overheid. Ik geloof in een organisatie waar zo min mogelijk hiërarchie is, waar trainees daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor alles wat in de organisatie gebeurt. Jonge mensen zijn tot zoveel meer in staat wanneer zij daadwerkelijk verantwoordelijkheid krijgen. DisGover is inmiddels een prachtig geaccrediteerd trainee bedrijf geworden met een goede naam en een innovatief opleidingsconcept met talloze succesvol aan de overheid afgeleverde professionals. Het levende bewijs dat ons traineeship werkt!