• DisGoveraars

    Maak kennis!

Ruut Willemsen

Trainee Overheid RuutAls enthousiaste en energieke historicus, gespecialiseerd in politieke en maatschappelijke geschiedenis van Nederland, beweeg ik mij graag door het overheidslandschap. Dit doe ik met een speciaal oog voor mens en samenleving. Ik ben een idealist die een bijdrage wilt leveren aan een betere maatschappij.

Werkervaring

Periode

November 2023 - heden

Organisatie

Interprovinciaal Overleg

Functie

(Junior) Adviseur Ruimte en Leefomgeving

Omschrijving

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) behartigt de gezamenlijke belangen van de twaalf provincies naar ‘Den Haag’ en naar ‘Brussel’. Binnen het team Ruimte en Leefomgeving ben ik verantwoordelijk voor de thema’s gezonde leefomgeving, Wet Regie Volkshuisvesting en klimaatadaptatie. En adviseer ik de twaalf provincies in hun belangenbehartiging over deze drie thema’s.

Periode

September 2023 - november 2023

Organisatie

+Anderen

Functie

Projectleider Project Samenwerken

Omschrijving

Met DisGover en + anderen zijn wij onderzoek aan het doen wat samenwerken betekent in de overheid. We verzamelen verhalen over succesfactoren en faalfactoren van samenwerken op complexe maatschappelijke vraagstukken. Deze verhalen bundelen wij om zo kennis te kunnen delen en van en met elkaar te kunnen leren.

Periode

Januari 2023 - september 2023

Organisatie

Provincie Gelderland

Functie

Coördinator afdeling I&A team Data GIC

Omschrijving

Het verbeteren van de coördinatie binnen het team dat zich bezighoudt  met geografische kaarten maken en analyseren. Het proces van coördineren moet verbeterd worden om meer overzicht te creëren zodat het team beter zijn werk kan doen en de juiste prioriteit kan stellen.

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Master Geschiedenis van Politiek en Maatschappij

Periode

2017 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bachelor Geschiedenis, politieke verdiepingspakket

Action Learning Projecten

Project

Buitengewoon Bewegen

Rol

Projectleider

Omschrijving

Uit recent onderzoek blijkt niet alleen dat Nederlanders te weinig bewegen, maar ook niet veelzijdig genoeg. Athletic Skills Model heeft daarom Skills Gardens ontwikkeld: door heel Nederland zijn beweegvriendelijke openbare ruimtes ontworpen voor alle leeftijden om veelzijdig te sporten, spelen en bewegen.

Maar wat zijn de echte effecten van zo’n Skills Garden? Wie gebruikt ze en hoe? Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan om de impact in beeld te brengen en te onderzoeken hoe we verder kunnen optimaliseren.

Project

Serious gaming en de ruimtelijke ordening

Rol

Projectlid en reisleider

Omschrijving

Met de provincie Zuid-Holland ontwikkelen we een ‘serious game’ om de participatie in het thema wonen te vergroten. Een serious game is een spel dat dient voor meer dan alleen vermaak. Met een serious game kunnen we op een spelenderwijs informatie delen, leren en ervaring opdoen omtrent het onderwerp van het spel. Wij duiken in het thema woningbouw, met als focus: binnenstedelijke bouwmethoden en de bouwopgave. Het doel is om de participatie en kennis omtrent het woningvraagstuk te vergroten door middel van ons spel. Wij willen zoveel mogelijk mensen uiteindelijk mee laten doen aan ons toffe bouwspel waar wij verschillende rollen en belangen vertegenwoordigd laten worden.

Project

Project IPO

Rol

Projectlid

Omschrijving

In ons groepje kijken hoe het IPO beter kan samenwerken met elkaar. Zodat zij ideeën en kennis kunnen uitwisselen tussen verschillende thema’s en externe. Dit willen wij overheidsbreed gaan bekijken.