• DisGoveraars

    Maak kennis!

Robin van Driesten

Ik word al van jongs af aan gedreven door een enorme nieuwsgierigheid naar alles wat zich in de wereld afspeelt. Ik wil altijd nieuwe dingen leren en ontdekken. Het was dan ook een makkelijk keuze toen ik mocht gaan studeren: ik ging journalistiek ging studeren. In het begin was het doel om sportjournalist te worden en om op zondagavond 19 uur studio sport te presenteren. In de loop van die studie verdween dat steeds verder naar de achtergrond en merkte ik dat er een ander onderwerp was dat me mateloos interesseerde: politiek. Ik besloot daarom na mijn studie journalistiek een mijn master politieke wetenschappen te volgen. In deze periode heb ik hier veel nieuwe kennis opgedaan, vooral over besluitvorming. Met deze kennis, in combinatie met mijn nieuwsgierigheid, wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een mooier, eerlijker en groener Nederland. 

Werkervaring

Periode

Januari 2024 - Heden

Organisatie

Gemeente Haarlem

Functie

Projectmedewerker Urban Agenda on Innovative and Responsible Procurement

Omschrijving

De Urban Agenda van de Europese Unie is een manier waarop landen, steden, de Europese Commissie en anderen samenwerken. Het idee is om slimme manieren te bedenken om diensten, goederen of andere “dingen” in te kopen, met daarbij het belang voor de inwoners, de economie en het milieu in ogenschouw nemend en kennis en uitdagingen over de inkoop te delen met andere steden/gemeenten. Ik werk aan projecten die door de EU worden gesteund en gaan over slimme manieren om dingen te kopen die goed zijn voor een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld projecten over duurzame kunstgrasvelden en andere innovatieve inkoopstrategiën zoals PROCEDIN en PROTECT.

Periode

November 2023 - December 2023

Organisatie

DisGover & +Anderen

Functie

Projectlid Café Collectief

Omschrijving

Café Collectief is een samenwerking tussen DisGover en +Anderen, opgezet om samenwerking binnen en met de publieke sector te verbeteren. Als projectlid van Café Collectief interviewde ik met collega’s wekelijks meerdere mensen binnen de publieke sector. Daarnaast was ik betrokken bij het opzetten van de online kanalen, het ontwikkelen van een podcast, het organiseren van een live event en het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk.

Opleiding

Periode

2021-2022

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Master Political Science

Periode

2020-2021

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Premaster Political Science

Periode

2014-2020

Onderwijsinstituut

Hogeschool Utrecht

Studie

HBO Bachelor Journalistiek

Action Learning Projecten

Project

Serious Game ruimtelijke puzzel woningbouwopgave

Rol

Projectlid

Omschrijving

In opdracht van en in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland ontwikkelen wij een serious game om burgers meer te betrekken bij het oplossen van het woningbouwvraagstuk. Een serious game is een spel dat dient voor meer dan alleen vermaak. Met een serious game kunnen we op een spelenderwijs informatie delen, leren en ervaring overbrengen omtrent het onderwerp van het spel. In ons geval is dit het thema woningbouw, met als focus: creatieve bouwoplossingen voor binnenstedelijke bouw.

In mijn rol als projectlid ben ik vooral betrokken bij de ontwikkeling van het spel. Samen met andere projectleden heb ik spel vormgegeven, spelregels uitgewerkt en ben ik verantwoordelijk voor de oplevering van het spel.