• DisGoveraars

    Maak kennis!

Robin van Driesten

Ik word al van jongs af aan gedreven door een enorme nieuwsgierigheid naar alles wat zich in de wereld afspeelt. Ik wil altijd nieuwe dingen leren en ontdekken. Een studiekeuze was dan ook snel gemaakt: journalistiek. In het begin was het doel om sportjournalist te worden en om op zondagavond 19 uur studio sport te presenteren. In de loop van mijn studie verdween die ambitie steeds verder naar de achtergrond en merkte ik dat er een ander onderwerp was dat me mateloos interesseerde: politiek. Na het afronden van mijn studie journalistiek besloot ik daarom een master politieke wetenschappen te volgen. In deze periode heb ik hier veel nieuwe kennis opgedaan, vooral over besluitvorming. Met deze kennis en mijn nieuwsgierigheid wil ik mijn steentje bijdragen aan een mooier, eerlijker en groener Nederland.

Werkervaring

Periode

Maart 2024 - heden

Organisatie

Gemeente Hilversum

Functie

Projectleider Intranet

Omschrijving

Namens de gemeente Hilversum leid ik het voortdurende ontwikkelingsproces van het nieuwe intranet. In mijn rol als projectleider werk ik nauw samen met een team van beheerders en communicatiemedewerkers om ervoor te zorgen dat het intranet digitaal toegankelijk is voor alle medewerkers en gebruiksvriendelijk is voor de gehele organisatie. Ons doel is om de interne communicatie te optimaliseren, wat uiteindelijk ook de communicatie met de inwoners van Hilversum ten goede komt

Periode

Januari 2024 - maart 2024

Organisatie

Gemeente Haarlem

Functie

Projectmedewerker Urban Agenda on Innovative and Responsible Procurement

Omschrijving

De Urban Agenda van de Europese Unie is een manier waarop landen, steden, de Europese Commissie en anderen samenwerken. Het idee is om slimme manieren te bedenken om diensten, goederen of andere “dingen” in te kopen, met daarbij het belang voor de inwoners, de economie en het milieu in ogenschouw nemend en kennis en uitdagingen over de inkoop te delen met andere steden/gemeenten. Ik werkte aan projecten die door de EU worden gesteund en gaan over slimme manieren om dingen te kopen die goed zijn voor een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld projecten over duurzame kunstgrasvelden en andere innovatieve inkoopstrategiën zoals PROCEDIN en PROTECT.

Periode

November 2023 - December 2023

Organisatie

DisGover & +Anderen

Functie

Projectlid Café Collectief

Omschrijving

Café Collectief is een samenwerking tussen DisGover en +Anderen, opgezet om samenwerking binnen en met de publieke sector te verbeteren. Als projectlid van Café Collectief interviewde ik met collega’s wekelijks meerdere mensen binnen de publieke sector. Daarnaast was ik betrokken bij het opzetten van de online kanalen, het ontwikkelen van een podcast, het organiseren van een live event en het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk.

Opleiding

Periode

2021-2022

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Master Political Science

Periode

2020-2021

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Premaster Political Science

Periode

2014-2020

Onderwijsinstituut

Hogeschool Utrecht

Studie

HBO Bachelor Journalistiek

Action Learning Projecten

Project

Roken in de Publieke Ruimte (Gemeente Zwijndrecht)

Rol

Projectlid

Omschrijving

In 2040 wil Nederland een rookvrije generatie gerealiseerd hebben. De volgende stap die genomen wordt richting een rookvrije generatie is een rookverbod in speeltuinen en op sportterreinen, per 2025. De gemeente Zwijndrecht streeft naar een rookvrije generatie, maar wil daarbij ook een voorbeeldrol innemen en dat uitstralen naar inwoners. De ambitie is daarom dat de grond rondom het gemeentehuis ook rookvrij zal zijn. Wijzen naar anderen dat ze roken niet meer mogen faciliteren, maar zelf wel ruimte hiervoor bieden, dat rijmt niet met elkaar. Daarom is dit project tot stand gekomen. Het doel van het project is om een concrete en duurzame aanpak te ontwikkelen om het gebied rondom het gemeentehuis van Zwijndrecht rookvrij te maken.

Project

Serious Game Ruimtelijke Puzzel Woningbouwopgave

Rol

Projectlid

Omschrijving

In opdracht van en in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland ontwikkelden wij een serious game om burgers meer te betrekken bij het oplossen van het woningbouwvraagstuk. Een serious game is een spel dat dient voor meer dan alleen vermaak. Met een serious game kunnen we op een spelenderwijs informatie delen, leren en ervaring overbrengen omtrent het onderwerp van het spel. In ons geval is dit het thema woningbouw, met als focus: creatieve bouwoplossingen voor binnenstedelijke bouw.

In mijn rol als projectlid was ik vooral betrokken bij de ontwikkeling van het spel. Samen met andere projectleden heb ik het spel vormgegeven, spelregels uitgewerkt en was ik verantwoordelijk voor de oplevering van het spel.