• DisGoveraars

    Maak kennis!

Nicole Russchen

Overheid trainee Nicole

Vanuit mijn communicatie-achtergrond en mijn grote interesse in verander- en organisatieprocessen ben ik altijd op zoek naar het snijvlak van inhoud, mens en proces in verandervraagstukken. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op, al helemaal in het digitale tijdperk. Juist nu is het belangrijker dan ooit om goed met elkaar te communiceren én organiseren. Hoe maak je optimaal gebruik van digitale tools en hoe zoek je vervolgens naar balans tussen jarenlange kennis en ervaring én jonge frisse ideeën? Hoe laat je mensen van elkaar leren en hoe laat je ze op een goede en energieke manier samenwerken in een veranderende maatschappij? Maatschappelijke impact maken door bezig te zijn met complexe vraagstukken als deze is wat mij motiveert!

Werkervaring

Periode

September 2021 - heden

Organisatie

DisGover

Functie

Verantwoordelijk voor opdrachten en kansen / innovatie en serious gaming

Omschrijving

Kansen zijn overal! Binnen en buiten DisGover houd ik altijd mijn oren en ogen open voor nieuwe samenwerkingen, trends in overheidsland waar we op kunnen inspelen en interessante opdrachten voor onze trainees. Ik ben verantwoordelijk voor uitdagende en maatschappelijk relevante opdrachten voor onze DisGover trainees, passend bij hun leercurve. Samen met mijn collega’s ben ik altijd op zoek naar de beste match tussen opdrachtgever en trainee. Daarnaast houd ik me bezig met innovatie in de breedste zin van het woord, dit doe ik bijv. door verschillende organisaties te begeleiden met creatieve (brainstorm)sessies. Binnen het traineeship ben ik de ontwikkelingen rondom serious gaming aan het verkennen.

Periode

Januari 2022 - maart 2023

Organisatie

Provincie Zuid-Holland

Functie

Projectleider Digitaal Zuid-Holland (ethiek)

Omschrijving

Digitale transformatie zorgt voor interessante ontwikkelingen en eindeloze mogelijkheden om maatschappelijk nog meer impact te maken. Daarbij is des te belangrijker om verantwoord om te gaan met data en de inzet van technologische toepassingen. Binnen de provincie ben ik verantwoordelijk voor het thema ethiek in het team Digitaal Zuid-Holland. Met bewustwording, handvatten, advies en diverse samenwerkingen zorgen we ervoor dat data op een verantwoorde manier wordt ingezet in de provincie zodat innovatieve ontwikkelingen op een goede manier tot stand kunnen komen.

Periode

April 2021 - december 2021

Organisatie

Interprovinciaal Overleg (IPO)

Functie

Projectleider Innovatie bij de Interprovinciale Digitale Agenda (IDA)

Omschrijving

Het programmabureau IDA, de Interprovinciale Digitale Agenda, zet zich in voor de digitale transformatie van de twaalf provincies. Binnen dit programma was ik als projectleider verantwoordelijk om op creatieve en inspirerende wijze het thema ‘innovatie’ op de kaart te zetten. Dit heb ik gedaan middels een webinar reeks waarbij we acht weken lang op interactieve manier hebben ingezoomd op een innovatief thema (denk aan Digital Twins, serious gaming, eenvoud in innovatieprocessen etc.). Op deze manier hebben we kennis gedeeld, geïnspireerd en aangezet tot actie. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor een verkenning naar het thema ethiek op interprovinciaal niveau.

Periode

Juli 2020 - april 2021

Organisatie

Interprovinciaal Overleg (IPO)

Functie

Adviseur Wonen

Omschrijving

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) behartigt de gezamenlijke belangen van de provincies in ‘Den Haag’ en ‘Brussel’. Binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling, Water en Wonen ben ik verantwoordelijk voor de programmalijn Wonen en adviseer ik de gezamenlijke provincies in hun belangenbehartiging op dit dossier.

Periode

Februari 2020 - juli 2020

Organisatie

Interprovinciaal Overleg (IPO)

Functie

Project- en programmaondersteuner ROWW (Ruimtelijke Ontwikkeling, Water en Wonen)

Omschrijving

Binnen het Interprovinciaal Overleg (IPO) ben ik de centrale spil op het gebied van organisatie, informatieverwerking en communicatie binnen het programma Ruimtelijke Ontwikkeling, Water en Wonen. De beleidsprogramma’s zijn complex, omvangrijk en raken een veelvoud aan interne en externe stakeholders. Mijn voornaamste activiteiten zijn gericht op het coördineren en organiseren van diverse bestuurlijke en ambtelijke commissies.

Periode

Oktober 2019 - februari 2020

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Applicatie Portfolio Management

Omschrijving

Applicatie Portfolio Management (APM) is verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van het applicatieportfolio. Binnen de Gemeente Amsterdam houd ik me hier mee bezig voor de clusters Ruimte & Economie, Stadsdelen en Stadsbeheer. De gemeente maakt gebruik van vele applicaties om op die manier het werk voor bijvoorbeeld handhavers, afvalroute-planners en natuurlijk de inwoners van Amsterdam zo gemakkelijk mogelijk te maken. Van al deze applicaties is inzicht en overzicht van groot belang. Centraal in mijn dagelijkse taken staat het maken van diverse (risico-)analyses en het overzichtelijk maken van datasets. Na het combineren van verschillende informatiestromen kunnen we advies geven over richting en prioriteit van het applicatieportfolio. Als APM-er ben je de centrale schakel tussen verschillende partijen.

Opleidingen

Periode

September 2017 - mei 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Twente

Studie

MSc Corporate & Organizational Communication

Periode

September 2013 - juli 2016

Onderwijsinstituut

Universiteit Twente

Studie

BSc Communicatiewetenschap

Action Learning Projecten

Project

Operatie Groen

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met het Action Learning project ‘Operatie Groen’ hebben we ons verdiept in de wereld van duurzame zorg bij het Radboudumc, we hebben ingezoomd op de vraag: “hoe kan het Radboudumc op een milieuvriendelijke en duurzame manier bijdragen aan de maatschappelijke gezondheid?” We hebben ons met name gefocust op een stukje bewustwording, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Ik was verantwoordelijk voor het regisseren en opnemen van een aflevering waarin we een ‘groene make-over’ hebben op de IC-aflevering. Samen met experts hebben we tips gegeven hoe je op verschillende manieren duurzame impact kunt maken.

Project

DigiTrash

Rol

Projectleider

Omschrijving

De overheid staat voor de opgave om mee te bewegen in een digitaal transformerende wereld.
We zijn gewend om alleen te kijken naar nieuwe en innovatieve ideeën. Wat moet er nog meer
toegevoegd worden om digitale transformatie op gang te helpen? Wij gaan dit belangrijke
onderwerp vanuit een heel ander perspectief bekijken. Wat staat een succesvolle digitale
transformatie in de weg? Van welke dingen (in de breedste zin van het woord) moeten we
afscheid nemen? Kortom, wat kan er in de prullenbak? Samen met onze opdrachtgevers van de
provincie Zuid-Holland gaan wij hier naar op zoek. Stap met ons op de digitale vuilniswagen en pas op, want de opruimwoede heerst!

Project

AmbteNaarBuiten

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met het Action Learning project AmbteNaarBuiten werken we samen aan het project
#allemaaldigitaal. In deze tijd van Corona-maatregelen zijn we meer dan ooit aangewezen op
digitale technologie om te leren, werken en contact te hebben met anderen. Maar duizenden
kinderen en kwetsbare groepen hebben niet de middelen om digitaal mee te kunnen doen.
Daarom slaan de overheid, maatschappelijke organisaties en de ICT-sector de handen ineen om
gebruikte laptops in te zamelen, op te knappen en te verdelen over de mensen die ze het hardst nodig hebben. Met AmbteNaarBuiten hebben we bijgedragen aan het verzamelen van laptops, daarnaast hebben we een digitaal evenement georganiseerd over digitale inclusie.

Project

UnQover

Rol

Projectlid

Omschrijving

In april van dit jaar kregen mijn teamgenoten de opdracht van Q Politie Oost-Nederland: ”Pitch een oplossing voor het complexe probleem synthetische drugs, zodat wij deze oplossing kunnen testen in een experiment”. Vanaf oktober ben ik aangesloten bij dit project. Vanaf die dag was synthetische drugs ineens overal, ”het effect van de nieuwe auto”. Nog niet eerder hadden wij stil gestaan bij de reis die zo een pilletje aflegt. Criminele netwerken, afpersingen en chemicaliën die gedumpt worden in de natuur zijn hier maar enkele onderdelen van. Hoe meer wij lijken te weten hoe complexer het probleem wordt. Wij gaan verder met onze zoektocht en hopen met een effectieve oplossing te komen voor één van de complexe problemen.