• DisGoveraars

    Maak kennis!

Michelle van Driel

Trainee Overheid MichelleTijdens mijn bachelor in HRM kwam ik erachter dat ik vooral energie krijg van de menselijke of zachte kant van HRM. Vanuit mijn achtergrond in HRM geloof ik dat gelukkige en bevlogen medewerkers essentieel zijn voor iedere organisatie. Daarnaast geloof ik dat organisaties moeten meebewegen met en inspelen op de ontwikkelingen van morgen, zeker gezien de steeds sneller veranderende maatschappij. Dit is essentieel voor het creëren een goed functionerende samenleving. Om blijvend in te spelen op de veranderende maatschappij is verandermanagement cruciaal, waarin de mens wat mij betreft centraal staat. DisGover biedt mij de mogelijkheid om brede kennis en ervaring op te doen in het speelveld van de publieke sector, waarbij veel aandacht is voor mijn ontwikkeling. Ik vind het erg leuk om verschillende rollen in te kunnen vullen om te ontdekken waar ik energie vak krijg en wat bij mij past. Ook vind ik het belangrijk om bij te dragen aan publieke waardencreatie met mijn werk – al is dat indirect -, om zo een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren.

Werkervaring

Periode

Februari 2024 - heden

Organisatie

Interprovinciaal Overleg (IPO)

Functie

Project- en programmaondersteuner programma Digitalisering

Omschrijving

Periode

November 2023 - Januari 2024

Organisatie

Raad voor de Rechtspraak

Functie

Projectlid voorRecht

Omschrijving

Bij de Raad voor de Rechtspraak werk samen met een projectteam aan voorRecht, een voorziening om het recht toegankelijker te maken voor mensen die daar gebruik van willen maken. Mijn rol is om te zorgen dat het proces van voorRecht aansluit bij de werkprocessen in de rechtbank. Daarnaast zorg ik dat medewerkers uit de rechtbank geselecteerd en ontwikkeld worden passende bij de werkprocessen die voorRecht behelzen. Hieronder valt onder andere:
– Het helpen opleveren van een handboek voor de rechtbanken over voorRecht
– Het helpen opleveren van een werkproces voor de rechtbanken
– Het ontwikkelen van profielen voor de verschillende rollen vanuit de rechtbank voor
voorRecht

Periode

April 2023 - oktober 2023

Organisatie

Codarts Rotterdam | University of the Arts

Functie

Medewerker HR projecten

Omschrijving

Bij Codarts heb ik verschillende projecten opgepakt rondom HR thema’s. De drie belangrijkste projecten betreffen het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe gesprekscyclus, het ontwikkelen en implementeren van beleid naar aanleiding van de wet DBA (over de inhuur zzp’ers) en het ontwikkelen en implementeren van beleid over docentprofessionalisering. Het is mijn verantwoordelijkheid om solide beleid te ontwikkelen door onder andere de juiste mensen te betrekken en, na formele goedkeuring, te starten met de implementatie aan de hand van een project- en implementatieplan.

Periode

September 2022 – april 2023

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Programmamedewerker Data Community & Data Academie

Omschrijving

Vanuit de Data Community houd ik me bezig met het organiseren van sessies rondom het thema data (zoals demo’s, conferenties en congressen), waarin verbinding, kennisdeling en het creëren van nieuwe kennis centraal staat. Vanuit de Data Academie richt ik mij op de ontwikkeling van medewerkers met een datafunctie. Daarnaast ben ik betrokken bij het uitrollen van de OKR-methodiek binnen de gemeente Amsterdam.

Opleiding

Periode

September 2021 – augustus 2022

Onderwijsinstituut

Erasmus Universiteit Rotterdam

Studie

MSc Bestuurskunde. Specialisatie: Management van hr en verandering

Periode

September 2020 – juli 2021

Onderwijsinstituut

Erasmus Universiteit Rotterdam

Studie

Studie Pre-master Bestuurskunde

Periode

September 2016 – juli 2020

Onderwijsinstituut

Hogeschool Rotterdam

Studie

BA Human Resource Management

Action Learning Projecten

Project

Transitieskills in de bouwsector

Rol

Projectlid

Omschrijving

Onze twee opdrachtgevers, Leren voor morgen en Building Changes, hebben ons de vraag gesteld hoe de bouwsector zich goed kan voorbereiden op de transities die eraan komen of al bezig zijn. Wij gaan ons met dit project vooral focussen op het imago van de bouwsector en de instroom van nieuwe mensen. We willen graag in samenwerking met de sector ons project vormgeven om zo tot een mooie gedragen oplossing te komen!

Project

Ministerie van Defensie

Rol

Projectleider

Omschrijving

Het ministerie van Defensie heeft verschillende innovatiehubs, waar zij samenwerking zoeken met allerlei verschillende soort partners. Het vraagstuk gaat over hoe het Ministerie van Defensie de in deze omgeving (ofwel het eco-systeem) zo goed mogelijk kan samenwerken en hoe zij haarzelf daarin kan positioneren om een aantrekkelijke samenwerkingspartner te zijn. Als projectleider had ik de resultaatverantwoordelijkheid voor dit project.

Project

World Institute for Action Learning (WIAL)

Rol

Projectlid

Omschrijving

WIAL gelooft dat een organisatie nieuwe manieren van denken, werken en samenwerken kan bijdrage aan het oplossen van complexe problemen waar organisaties vandaag de dag mee te maken krijgen. Hun missie om de teamprestaties door het gebruik van Action Learning te verhogen, onder andere door baanbrekende oplossingen te vinden voor deze complexe problemen. WIAL wilde door dit project met Action Learning een grotere bijdrage leveren aan de vernieuwing van de overheid. In mijn rol als projectlid heb ik samen met de projectgroep dit vraagstuk verder uitgewerkt en een training voor ambtenaren ontwikkeld.

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.