• DisGoveraars

    Maak kennis!

Marijn Weststrate

Van jongs af aan ben ik al zeer nieuwsgierig in de wereld om mij heen. Wat doen de mensen om mij heen, deden de mensen die voor mij kwamen en wat bewoog hun. Het was dus geen verrassing toen ik ervoor koos om Geschiedenis te studeren.

Nu, een aantal jaar later met een masterdiploma International Relations in Historical Perspective en een bachelor geschiedenis op zak kenmerk ik mijzelf als een onderzoeker met een grote passie voor schrijven, geschiedenis en de politiek.Waar mijn studies een aantal vragen kon beantwoorden werden er tegelijkertijd meer geschept. Hoe werkt mijn eigen overheid en welke rol zou ik hierin kunnen spelen? Deze nieuwsgierigheid wil ik graag meenemen in mijn werk. DisGover biedt mij de uitgelezen kans om zowel wegwijs te worden in het functioneren van de overheid als het vinden van mijn eigen rol als ‘ambtenaar van de toekomst’.

Werkervaring

Periode

Maart 2024 - heden

Organisatie

Provincie Gelderland

Functie

Teamcoördinator I&A Data Geo informatie

Omschrijving

Als teamcoördinator heb ik een coördinerende en organisatorische rol waarbij ik de teammanager ondersteun bij verschillende werkzaamheden. Mijn verantwoordelijkheden bestaan uit het leiden van de daily stand-ups van de verschillende clusters en de teamafstemming. Ook representeer ik het team binnen de organisatie. Daarnaast bestaat mijn rol uit projectmanagement ondersteuning door het organiseren en agenderen van tactische overleggen.

Periode

Augustus 2023 - november 2023

Organisatie

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Functie

Stagiair Strategie en Internationaal

Omschrijving

Mijn verantwoordelijkheid was het toevoegen van een maatschappelijk element aan aanwijzingsprogramma van erfgoed uit de Koude Oorlog in Nederland. Dit heb ik gedaan doormiddel van het uitwerken van een verhalencampagne (deze campagne leverde 400 ingezonden verhalen op). De grote hoeveelheid herinneringen aan dit erfgoed heb ik verwerkt in een toegankelijke analyse.

Opleiding

Periode

September 2022 - oktober 2023

Onderwijsinstituut

Universiteit van Utrecht

Studie

Master International Relations in Historical Perspective

Periode

September 2018 - juni 2022

Onderwijsinstituut

Rijksuniversiteit Groningen

Studie

Bachelor Geschiedenis

Periode

September 2017 - juni 2018

Onderwijsinstituut

Hogeschool Windesheim Zwolle

Studie

Propedeuse Lerarenopleiding Geschiedenis

Action Learning Projecten

Project

Café Collectief

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.