• DisGoveraars

    Maak kennis!

Marije Bosman

Mijn interesse in maatschappelijke vraagstukken komt voort uit mijn academische achtergrond. Na het behalen van mijn bachelor in geschiedenis heb ik mijn interesse verder verdiept met een master in conflict resolution/religiewetenschappen. Deze studies hebben mijn begrip van de complexe dynamiek tussen mensen, samenlevingen, politiek en culturen vergroot.

Mijn passie voor maatschappelijke thema’s en mijn interesse in politiek en maatschappij hebben mij gemotiveerd om een carrière binnen de overheid na te streven. Ik ben van nature nieuwsgierig en zoek constant naar manieren om mijn kennis en vaardigheden optimaal in te zetten. DisGover biedt mij de kans om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Werkervaring

Periode

April 2024 - heden

Organisatie

NEDICTOR

Functie

Projectmedewerker Informatievoorziening

Omschrijving

Als Regiocoördinator bij NEDICTOR, de Nederlandse ICT Organisatie, zet ik mij voornamelijk in voor het stimuleren van kennisdeling tussen gemeenten. Door samen te werken en kennis te delen, voorkomen we dat elke gemeente het wiel opnieuw moet uitvinden. Mijn taken omvatten het coördineren van bijeenkomsten waar regionale IT-thema’s voor gemeenten centraal staan, evenals de ledenwerving.

Periode

Maart 2023 - juni 2023

Organisatie

EAPPI - PAX Jeruzalem / Westelijke Jordaanoever

Functie

Neutrale internationale observator

Omschrijving

Ik heb gewerkt als neutrale internationale observator in Jeruzalem en de Westelijke Jordaanover. Hier heb ik in teamverband gewerkt om internationale beschermende aanwezigheid te bieden aan kwetsbare groepen (o.a. kinderen, vrouwen, vluchtelingen). Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de rapportage van mensenrechtenschendingen.

Opleiding

Periode

September 2022 - augustus 2023

Onderwijsinstituut

Rijksuniversiteit Groningen

Studie

Master - Religion, Conflict and Globalisation

Periode

September 2017 - mei 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Geschiedenis

Periode

September 2016 - juli 2017

Onderwijsinstituut

Hogeschool Windesheim

Studie

Propedeuse Docent Geschiedenis

Action Learning Projecten

Project

Café Collectief

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.