• DisGoveraars

    Maak kennis!

Malou van Mierlo

De manier waarop politieke besluitvorming en geografische factoren van invloed zijn op de maatschappij is iets wat mij altijd heeft geïnteresseerd. Mijn master in politieke geografie heeft me dan ook kennis gegeven in hoe politieke organisaties van invloed zijn op de ruimtelijke verdeling van macht, hulpbronnen en besluitvorming. Ik wil graag met mijn kennis en ervaring werken aan maatschappelijk relevante projecten en zie de overheid als de ideale werkplek hiervoor. Via DisGover hoop ik te ontdekken welk niveau en domein binnen de overheid het beste bij mij past, maar vooral heel veel ervaring en kennis op te doen!

Werkervaring

Periode

Maart 2024 - Heden

Organisatie

Gemeente Hilversum

Functie

Adviseur Energietransitie

Omschrijving

Bij de gemeente Hilversum ben ik werkzaam binnen het team Energietransitie. Ik houd me bezig met de uitvoering van het klimaatbeleid, waarbij ik me vooral focus op de verduurzaming van woningen in Hilversum. Vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken is er in Hilversum een proeftuin aangewezen waarbij een wijk de overstap naar aargasvrij gaat maken. Ik houd me bezig met het opstellen van een Buurtenergieplan voor deze wijk en richt me verder op gerichte aanpakken die zich vertalen in het meekrijgen van particuliere verhuurders, VvE’s en makelaars in de energietransitie. Alles bij elkaar een combinatie tussen het schrijven van beleid en de uitvoering ervan!

Periode

September 2023 - heden

Organisatie

Provincie Gelderland

Functie

Teamcoördinator I&A Data Geo informatie

Omschrijving

Als teamcoördinator op de afdeling I&A Data Geo informatie heb ik een coördinerende en organisatorische rol. Het team houdt zich bezig – door middel van zowel interne als externe opdrachten – een goede verbinding te leggen tussen data en maatschappelijke opgaven. Ik probeer deze werkprocessen te optimaliseren en houd me bezig met het beleggen, bijhouden en najagen van deze opdrachten.

Opleiding

Periode

2022 - 2023

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Master Human Geography – Political Geograhy

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Minor Conflict Studies

Periode

2018 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bachelor Liberal Arts and Sciences

Action Learning Projecten

Project

Caribische Diversiteit en Inclusie

Rol

Projectlid

Omschrijving

Nederland telt 3 bijzondere gemeenten aan de andere kant van de wereld: Bonaire, St. Eustatius en Saba. Door de relatie tussen Den Haag en de BES eilanden te onderzoeken, ontdekken we meer over ons gedeelde verleden. De overeenkomsten en verschillen in ons beleid, maar ook de ervaringen van medewerkers binnen de rijksoverheid, gebruiken wij als aanbeveling om diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid samen verder te ontwikkelen.

Project

AI en Gemeenten

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met onze projectgroep houden we ons bezig met het gebruik van Artificiële Intelligentie binnen gemeenten. AI is een thema waar sommige gemeenten al volop mee bezig zijn terwijl anderen zich er nog niet aan wagen. We onderzoeken wat de gevolgen kunnen zijn van AI op het werk van gemeentelijke ambtenaren en welke kansen en uitdagingen hieraan ten grondslag liggen. Door in gesprek te gaan met verschillende gemeenten zijn we deze kansen en uitdagingen aan het kaderen met als doel eventuele handvaten te kunnen aanrijken voor de toekomst en daarnaast het bewust zijn onder gemeenten te vergroten. 

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.