• DisGoveraars

    Maak kennis!

Malou van Mierlo

De manier waarop politieke besluitvorming en geografische factoren van invloed zijn op de maatschappij is iets wat mij altijd heeft geïnteresseerd. Mijn master in politieke geografie heeft me dan ook kennis gegeven in hoe politieke organisaties van invloed zijn op de ruimtelijke verdeling van macht, hulpbronnen en besluitvorming. Ik wil graag met mijn kennis en ervaring werken aan maatschappelijk relevante projecten en zie de overheid als de ideale werkplek hiervoor. Via DisGover hoop ik te ontdekken welk niveau en domein binnen de overheid het beste bij mij past, maar vooral heel veel ervaring en kennis op te doen!

Werkervaring

Periode

September 2023 - heden

Organisatie

Provincie Gelderland

Functie

Teamcoördinator I&A Data Geo informatie

Omschrijving

Als teamcoördinator op de afdeling I&A Data Geo informatie heb ik een coördinerende en organisatorische rol. Het team houdt zich bezig – door middel van zowel interne als externe opdrachten – een goede verbinding te leggen tussen data en maatschappelijke opgaven. Ik probeer deze werkprocessen te optimaliseren en houd me bezig met het beleggen, bijhouden en najagen van deze opdrachten.

Opleiding

Periode

2022 - 2023

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Master Human Geography – Political Geograhy

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Minor Conflict Studies

Periode

2018 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bachelor Liberal Arts and Sciences

Action Learning Projecten

Project

AI en Gemeenten

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met onze projectgroep houden we ons bezig met het gebruik van Artificiële Intelligentie binnen gemeenten. AI is een thema waar sommige gemeenten al volop mee bezig zijn terwijl anderen zich er nog niet aan wagen. We onderzoeken wat de gevolgen kunnen zijn van AI op het werk van gemeentelijke ambtenaren en welke kansen en uitdagingen hieraan ten grondslag liggen. Door in gesprek te gaan met verschillende gemeenten zijn we deze kansen en uitdagingen aan het kaderen met als doel eventuele handvaten te kunnen aanrijken voor de toekomst en daarnaast het bewust zijn onder gemeenten te vergroten.