• DisGoveraars

    Maak kennis!

Lisa Kok

Hoewel ik een twijfelaar pur sang ben, wist ik al vrij snel zeker dat ik me in mijn professionele carrière wilde begeven in het sociale en politieke domein. Ik houd me graag bezig met de wisselwerking van de ‘ver van ons bed’ politiek in Den Haag en de gevolgen ervan in ons dagelijks leven; maar ook met hoe wij als burgers juist invloed hebben op dat wat er speelt in het landelijk bestuur. Mijn studieachtergrond in Politicologie en Politieke communicatie en journalistiek heeft me een opstapje geboden richting het overheidswezen en ik hoop me tijdens dit traineeship verder te kunnen ontpoppen als waardevolle kracht in een voortdurend veranderende maatschappij.

Werkervaring

Periode

Maart 2024 - heden

Organisatie

Interprovinciaal Overleg

Functie

Programma- en projectondersteuner

Omschrijving

Het IPO is een organisatie die de belangen behartigt van de 12 provincies in Den Haag en Brussel. Als PPO’er vervul ik een ondersteunende en coördinerende rol op de afdeling communicatie en public affairs. Zo houd ik me bezig met het beheren van externe communicatiekanalen, coördineer ik verschillende communicatieprojecten, ondersteun ik in het beheer van documentatie en administratieve processen gerelateerd aan projecten en help ik bij het opstellen van communicatiemateriaal.

Opleiding

Periode

2023 - 2024

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

MSc Political Communication and Journalism

Periode

2018 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

BSc Political Science

Action Learning Projecten

Project

Café Collectief

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.