• DisGoveraars

    Maak kennis!

Lara Verheugen

Overheidstrainee Lara VerheugenHoi! Ik ben Lara Verheugen. Een enthousiaste verbinder. Met mijn vindingrijkheid, creativiteit, werkethos, strategisch vermogen, en communicatieve vaardigheid floreer ik op uitdagende projectleidersrollen waar het speelveld nog niet helemaal is uitgetekend. Mijn passie en expertisegebied is stedelijke ontwikkeling: ik wil mij graag professioneel inzetten voor  toekomstbestendige oplossingen voor groene, culturele stedelijke gebieden en betaalbare woningen. Kopje koffie doen? Je vindt me via DisGover of Linkedin!

Werkervaring

Periode

Januari 2024 - heden

Organisatie

Provincie Flevoland

Functie

Junior Projectleider Duurzame Woningbouw

Omschrijving

Ik vind stedelijke ontwikkeling het meest interressante onderwerp dat er bestaat. Dit gaat immers over onze leefomgeving die we delen met de natuur, maar waar ook ruimte moet zijn voor mobiliteit, stroomvoorziening, recreatie en meer. De druk op ruimte is groter dan ooit en ik, een geboren Amsterdammer met beide voeten in de wooncrisis, wil graag deel uitmaken van de oplossing. In Flevoland ligt er een grote woningbouwopgave en zijn ze hard op zoek naar creatieve manieren om dit op een toekomstbestendige manier aan te vliegen. Ik kan als Junior Projectleider Duurzame Woningbouw een kennisnetwerk opzetten en ambassadeur zijn van een frisse wind in het ruimtelijk domein. Ik vind het prachtig dat er in Flevoland ruimte is voor creativiteit, enthousiasme en ambitie. Dat past hartstikke goed bij me!

Periode

Maart 2023 - december 2023

Organisatie

A&O fonds Gemeenten

Functie

Projectleider Leren & Ontwikkelen

Omschrijving

Lerende gemeenteorganisaties stimuleren en onderzoeken.

Periode

Augustus 2022 - maart 2023

Organisatie

VNG Realisatie

Functie

Junior projectleider Omnichannel MijnZaken

Omschrijving

Digitalisering van de dienstverlening van gemeenten: opschaling van MijnZaken.

Opleiding

Periode

2020 - 2022

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

Bestuurskunde / Governance

Periode

2016 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Action Learning Projecten

Project

Gas Eraf!

Rol

Projectlid

Omschrijving

Gas Eraf! Maar hoe dan? Hoe geeft de Gemeente Pijnacker-Nootdorp haar ambitie om in 2050 aardgasvrij te zijn het beste vorm? Tot nu toe hebben gemeentelijke initiatieven van Pijnacker-Nootdorp nog onvoldoende draagvlak gecreëerd om huiseigenaren te laten overstappen naar een warmtepomp of warmtenet. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft ons gevraagd een strategie te ontwikkelen die huiseigenaren aanmoedigt om de nodige aanpassingen aan hun woning te doen, om het gezamenlijke doel om in 2050 aardgasvrij te zijn te halen.

Project

Ruimtelijke puzzel Woningbouwopgave

Rol

Projectleider

Omschrijving

Mijn team is aan de slag voor de provincie Zuid-Holland met het ontwerp van een ‘serious game’ die participatie facilliteert in de ruimtelijke puzzel. We zijn zelf op zoek gegaan naar het onderwerp: de wooncrisis gaat ons aan. Een urgent, tastbaar probleem, en we wilden graag iets maken waarmee mensen inspraak kunnen leveren bij woningbouw.

We maakten via via kennis met een team binnen de provincie Zuid-Holland dat creatieve methoden van binnenstedelijke bouw stimuleert: optoppen, aanplakken en uitplinten. Oplossingen die we zo tof vonden dat we met hen zijn gaan samenwerken.

Onze game laat spelers kennismaken met deze bouwmethoden en met de bouwopgave, laat ze oplossingsgericht onderhandelen over de woondichtheid vergroten, en het belangrijkste: het laat ze dromen over de mogelijkheden die vrijkomen als er wordt geïnvesteerd in de woningen van je wijk, en haalt input op over wat zij belangrijk vinden bij de ontwikkeling van hun buurt.

Dit spel wordt overhandigd aan de opdrachtgevers, aan het OAU-team, wooncorporaties en aan andere stakeholders die wij hebben weten te enthousiasmeren tijdens onze werkzaamheden.