Karla Smits

Ik heb altijd al een grote interesse gehad in de vele maatschappelijke vraagstukken en problemen die de laatste jaren spelen. Van de financiële crisis meer dan 10 jaar geleden, tot de migratiecrisis en de coronapandemie die de afgelopen jaren zich afspelen in Nederland en daarbuiten, je komt er niet omheen.  De overheid staat bij deze maatschappelijke problemen voor een moeilijke uitdaging. Maar ook bij (positieve) nieuwe ontwikkelingen zoals de digitale revolutie en de opkomst van AI zorgt ervoor dat de overheid goede keuzes en beleid moet maken. Bij DisGover krijg ik de kans om met deze maatschappelijke thema’s, die ook vooral gericht zijn op verandermanagement, bezig te zijn vanuit verschillende functies. Daarbij krijg ik ook veel ruimte om mijzelf te ontwikkelen en te ontdekken welke rol ik kan spelen binnen het grote speelveld van de overheid.

Werkervaring

Periode

Augustus 2023 - Heden

Organisatie

Provincie Gelderland

Functie

Projectmedewerker Programmakantoor Data Governance Data Management

Omschrijving

Binnen het programmakantoor Data Governance Data Management bekleed ik meerdere rollen en werk ik aan meerdere projecten tegelijkertijd. Alle projecten zijn bezig met de processen en richtlijnen omtrent data governance binnen de Provincie te implementeren. O.a. het maken van leermodules, werksessies organiseren met business datastewards, data communicatiefilmpjes voor de gehele organisatie maken en bezig zijn met wet- en regelgeving van het Rijk die van toepassing is op de Provincie.

Opleiding

Periode

2021 - 2023

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Pre-master Public Administration & MSc Public Administration: International & European Governance

Periode

2017- 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

BA European Studies, major European Economics, minor Business Administration: Managing Strategy & Marketing

Periode

2019 - 2020

Onderwijsinstituut

Universidad de Alcalá (Erasmus+ Exchange)

Studie

Europese geschiedenis, Europees recht, politiek en economie

Action Learning Projecten

Project

Native Consulting: AI en de gemeenten

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met dit project proberen we uit te zoeken wat de rol is van AI binnen gemeenten. Wat zijn de best practices, biedt het ons vooral kansen of moeten we uitkijken voor de risico’s? Samen met mijn mede trainees proberen we dit in kaart te brengen.