• DisGoveraars

    Maak kennis!

Jorik Schaalma

Trainee overheid JorikHoe kunnen we ervoor zorgen dat de samenleving goed functioneert en zo veilig mogelijk wordt? De passie voor bestuurlijke besluitvormingsprocessen en de politiek-bestuurlijke omgeving ontwikkelde ik tijdens mijn bachelor European Studies in Den Haag en tijdens een minor aan RMIT University in Melbourne. De specifieke interesse in veiligheidsvraagstukken ontwikkelde ik tijdens de master International Relations, die ik in Barcelona gevolgd heb. Hier heb ik brede kennis opgedaan van de constant veranderende aard van veiligheidsvraagstukken en de problemen die dit opleveren voor de samenleving.  Ik haal energie uit het onderzoeken, analyseren en rapporteren van hieraan gerelateerde onderwerpen. Daarnaast werk ik graag samen met mensen en raak ik enthousiast om met diverse betrokkenen naar een gezamenlijk doel te werken. Daarom werk ik graag samen met opdrachtgevers om zo daadwerkelijk maatschappelijke impact te kunnen hebben. Om mezelf klaar te stomen voor een carrière binnen de publieke sector ben ik als trainee gestart bij DisGover.  De mogelijkheid om aan verschillende opdrachten en projecten te werken helpen me verder te ontdekken hoe ik mijn ambities kan omzetten mijn professie.

Werkervaring

Periode

Januari 2023 – heden 

Organisatie

Maris College

Functie

Ondersteunend Beleidsmedewerker

Omschrijving

Als ondersteunend beleidsmedewerker bij het Maris College ben ik verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het Burgerschaps- en taalbeleid. Het Maris College wil hierin graag de volgende stap zetten. Het is mijn verantwoordelijkheid om de clusterleider te ondersteunen bij het uitvoeren van onderzoek, het organiseren van interne bijeenkomsten en het maken van praktisch lesmateriaal.

Opleiding

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Institut Barcelona d’Estudis Internacionals

Studie

International Relations

Periode

2016 - 2020

Onderwijsinstituut

The Hague University of applied Sciences

Studie

European Studies

Action Learning Projecten

Project

Interprovinciaal Overleg (IPO) 

Rol

Projectlid

Omschrijving

Het vraagstuk dat bij dit Action Learning project naar voren komt is: hoe kunnen de verschillende teams binnen het IPO beter samenwerken en vakoverstijgend te werk gaan. De komende maanden zullen we in opdracht van het IPO hiermee aan de slag gaan.