• DisGoveraars

    Maak kennis!

Jaap Cortjens

Trainee overheid JaapTijdens mijn studie Business Administration kwam ik meer en meer tot de conclusie dat ik eigenlijk niet mijn werkleven bezig wil zijn met zakken geld verdienen maar met een bijdrage leveren aan de maatschappij. Vooral mijn stage bij de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSVP) die zich bezig houd met het inclusiever maken van de arbeidsmarkt was doorslaggevend om mij als DisGover trainee door te ontwikkelen richting ambtenaar van de toekomst. Er zijn namelijk nog genoeg vraagstukken te beantwoorden in de publieke sector waar vindingrijke oplossingen voor nodig zijn.
Ik hoop met mijn net wat andere invalshoek vanuit bedrijfskunde en HRM op operationeel, tactisch, en strategisch niveau binnen overheidsinstanties mijn bijdragen aan een beter Nederland te kunnen leveren. Bij DisGover kan ik mijn ei helemaal kwijt door de open Action Learning aanpak, de afwisselende kennissessies, en het feit dat je 3 verschillende opdrachten hebt waarin je het diverse overheidslandschap kan leren kennen. Daarnaast ben je bij DisGover omringd door hoog opgeleide gelijkgestemden, en haal je het beste in elkaar naar boven.

Werkervaring

Periode

Oktober 2021 - heden

Organisatie

VNG-Realisatie

Functie

Programma secretaris

Omschrijving

De VNG-Realisatie voert allerlei programma’s uit om het beleid van de VNG te verwerkelijken. De visie van Common Ground die daaruit gekomen is, waarin alle gemeenten dezelfde, toekomstbestendige datavolwassenheid hebben is daar onderdeel van. Binnen het programma UitwisselingsMechanisme (UM) Werkt de VNG-R dan ook aan een uitwisselarchitectuur voor gegevens van gemeenten zodat zij wel kunnen mee doen aan de nieuwste ontwikkelingen op IT gebied, maar op hun eigen tempo naar de gewenste datavolwassenheid toewerken. Als Project secretaris zorg ik dat de team agenda goed loopt, dat de teamleden de juiste bestanden en afspraken in mailbox hebben, en dat iedereen op tijd hun werk aanlevert. Daarnaast werk ik inhoudelijk mee aan de inhoudelijke onderdelen om gemeenten te kunnen laten aansluiten op UM.

Opleiding

Periode

2018 - 2021

Onderwijsinstituut

University of Twente

Studie

MSc Business administration: Human Resource Management

Periode

2015 - 2018

Onderwijsinstituut

University of Twente

Studie

BSc International Business Administration

Action Learning Projecten

Project

Let’s Prevent (Ynnovate)

Rol

Projectlid

Omschrijving

In samenwerking met onze opdrachtgever Ynnovate zetten wij ons in om het grootste hybride evenement van Nederland te organiseren. Daarmee bedoelen wij niet een hybride evenement met het grootste deelnemers aantal, maar met de grootste blijvende impact. Het thema van ons evenement dat Let’s Prevent heet is het voorkomen van jeugdcriminaliteit. Er is in de afgelopen jaren wel al veel aandacht voor, maar jeugdcriminaliteit word alsmaar heftiger. Daarnaast vormen de ontwikkelingen op digitaal gebied ook nieuwe vormen van jeugdcriminaliteit waar het beleid van overheid nog niet tegen opgewassen is. Daarom zetten wij ons in om tijdens Let’s Prevent met werkbare oplossingen te komen voor zulke vraagstukken die in het maken van beleid maar ook de praktijk een handreiking bieden aan de verschillende instanties die bezig zijn met dit thema.