• DisGoveraars

    Maak kennis!

Hester Kragt

Tijdens mijn bachelor heb ik me verdiept in de verwevenheid van de sociale wetenschappen, met onderwerpen als jeugdzorg, sport, migratie, onderwijs en politiek waarin ik me helemaal kon vinden. Echter, mijn onderzoeken eindigden vaak met dezelfde zin: ‘verder onderzoek is nodig.’ Hier miste ik de praktische toepassing: hoe breng je nu daadwerkelijk verandering tot stand? Het antwoord vond ik in de kracht van communicatie en het vermogen om mensen op een impactvolle manier te bereiken.

Werkervaring

Periode

September 2023 - December 2023

Organisatie

Interprovinciaal Overleg Werkgeverszaken

Functie

Project- en programma ondersteuner

Omschrijving

Sinds september ben ik werkzaam bij DisGover en zit momenteel op een opdracht bij het Interprovinciaal Overleg (IPO). Precies ja, een overleg tussen de provincies. Voor ik bij DisGover begon had ik hier nog nooit van gehoord, maar het spreekt voor zich dat provincies overleggen. Zo ben ik aangenomen als project- en programma ondersteuner bij het thema werkgeverszaken. De provincie-cao loopt eind dit jaar af en dus ondersteun ik bij taken rondom de onderhandelingen. In hartje Den Haag!

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Vrije Universiteit Amsterdam

Studie

MSc Communicatiewetenschappen

Periode

2017 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

BSc Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Action Learning Projecten

Project

Buitengewoon Bewegen

Rol

Projectlid

Omschrijving

Uit recent onderzoek blijkt niet alleen dat Nederlanders te weinig bewegen, maar ook niet veelzijdig genoeg. Athletic Skills Model heeft daarom Skills Gardens ontwikkeld: door heel Nederland zijn beweegvriendelijke openbare ruimtes ontworpen voor alle leeftijden om veelzijdig te sporten, spelen en bewegen.

Maar wat zijn de echte effecten van zo’n Skills Garden? Wie gebruikt ze en hoe? Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan om de impact in beeld te brengen en te onderzoeken hoe we verder kunnen optimaliseren.

Project

Samenwerking rondom innovatie bij de Landmacht

Rol

Projectlid

Omschrijving

Ik neem deel aan een Action Learning project met Defensie Landmacht Ede als opdrachtgever.Het innovatieteam van de Landmacht ervaart drempels rondom samenwerking met andere organisaties binnen het innovatie-ecosysteem. Aan ons de vraag om te onderzoeken wat die drempels zijn en hoe die te verlagen zijn. Zo komt mijn sociale en communicatie kant weer terug in mijn werk, binnen een verandering van de organisatie mensen samenbrengen van verschillende disciplines!

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.