• DisGoveraars

    Maak kennis!

Fedde van der Herberg

Waar jonge jongetjes vaak brandweerman willen worden, wilde ik graag als sportjournalist langs alle (voetbal)stadions. Wat later ontdekte ik dat er meer in de wereld is dan sport en werd mijn zogenaamde toekomst heel tastbaar in een Matthijs van Nieuwkerk (iets in de journalistiek) en een Mark Rutte (iets in de politiek). Beide mannen zijn op hun eigen manier nu ietwat besmet en inmiddels zijn mijn jongensdromen iets realistischer geworden.

Het werd een (niet afgemaakte) studie Politicologie, veel bijbanen in de sfeer van politiek, journalistiek en evenementen en uiteindelijk het assistent-bedrijfsleiderschap van een restaurant. Daar leerde ik de charme van de boel op orde brengen en een consistente administratie creëren in combinatie met het bezorgen van een fijne lunch/avond aan onze gasten. Dat kopje koffie en/of die maaltijd ruil ik nu in voor het ontzorgen van onze trainees en mijn mede kernteamleden. Ik kijk er naar uit om op de achtergrond de ambtenaren van de toekomst te helpen bij de start van hun loopbaan. Hetzelfde begin waar ik ook nog middenin zit, vandaar dat ik mij denk thuis te gaan voelen in deze jonge, dynamische groep.

Mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme hoop ik over te brengen en te gebruiken om met elkaar onszelf nog beter te leren kennen en tegelijkertijd de frisse blik te zijn die de overheid nodig heeft. En misschien DisGover ook wel. Dat hoop ik te ontdekken en daarbij gebruik te maken van het feit dat ik helemaal nieuw in de organisatie ben. Hopelijk niet om brandjes te blussen, maar door het al kolkende ‘DisGover-stadion’ nog levendiger te maken. 

Werkervaring

Periode

December 2023 – heden

Organisatie

DisGover

Functie

Officemanager en administratie

Omschrijving

Als administratief medewerker en officemanager sta ik midden in de bedrijfsvoering van DisGover. Ik zorg ervoor dat de administratie en het kantoorpand in Amersfoort altijd op orde is. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor kernteam collega’s qua ondersteuning bij HR en sales.

Periode

Januari 2020 – november 2023

Organisatie

Eethuys-Café De Generaal Baarn

Functie

Assistent-bedrijfsleider

Omschrijving

Als ober en later assistent-bedrijfsleider was ik de rechterhand van de bedrijfsleider en zorgde ik voor enkele administratieve taken en het aansturen van het bedienend personeel. In een restaurant wat 7 dagen per week vanaf ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open is, is er altijd wat te doen en was ik als ervaren werknemer degene die de grote lijnen in de gaten hield.

Opleiding

Periode

2015 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Politicologie (niet afgemaakt)