• DisGoveraars

    Maak kennis!

Emy Idema

Ik ging psychologie studeren met het idee een ‘’echte psycholoog’’ te worden. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik het juist interessant vond om mijn psychologische kennis toe te passen op de maatschappij in plaats van op individueel niveau. Door mijn stage bij gemeente Amsterdam en mijn ervaring als docent kwam ik erachter dat ik graag binnen het publieke domein wil werken en ik wil op die manier graag iets bijdragen aan de maatschappij. Ik heb een brede interesse in thema’s als kansengelijkheid, (mentale) gezondheid en gedragsverandering. Bij DisGover hoop ik me verder te ontwikkelen en mijn psychologische kennis in te zetten.

Werkervaring

Periode

April 2023 - oktober 2023

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Projectmedewerker i-Academie Data

Omschrijving

Bij de Data Academie richt ik mij op Leren en Ontwikkelen van dataprofessionals door opleidingen aan te bieden. Daarnaast ben ik MT-secretatis.

Opleiding

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

MSc Social Influence

Periode

2016 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

BSc Psychologie

Action Learning Projecten

Project

Cedris: jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt

Rol

Projectlid

Omschrijving

Hoe kunnen we het systeem zo inrichten dat de arbeidsmarkt toegankelijker wordt voor jongeren die thuiszitten?
Voor een grote groep jongeren is geen ondersteuning beschikbaar om aan het werk te komen, terwijl zij hard nodig zijn op de arbeidsmarkt. Jongeren die best kunnen en willen werken, maar moeite hebben om een baan te vinden. Door ingewikkelde wet- en regelgeving vallen zij vaak tussen wal en schip en zijn ze niet goed in beeld. Als ze wel opgemerkt worden, worden ze regelmatig gelabeld op een manier die hen weinig verder helpt. Ons doel is daarom jongeren een stem geven. Wat hebben zij nou echt nodig om te werken? Wij willen hiermee bewustzijn creëren en negatieve stigmatisering omzetten naar positief.

Project

ZorgZelf: Samen voor zelfzorg

Rol

Projectlid team initiatieven

Omschrijving

Onderzoek van de Inspectie SZW laat zien dat 70% van de jonge zorgprofessionals verlangt naar meer maatregelen voor werkdruk. Burn-out klachten zijn namelijk flink gestegen in de afgelopen 2 jaar. Zelfzorg initiatieven om dit te voorkomen of hiermee aan de slag te gaan zijn er al genoeg, maar de verbinding mist: ze worden telkens opnieuw opgezet. Als team verzamelen wij bestaande initiatieven en organiseren wij een evenement voor het verbinden van organisatie en initiatief.