• DisGoveraars

    Maak kennis!

Emy Idema

Ik ging psychologie studeren met het idee een ‘’echte psycholoog’’ te worden. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik het juist interessant vond om mijn psychologische kennis toe te passen op de maatschappij in plaats van op individueel niveau. Door mijn stage bij gemeente Amsterdam en mijn ervaring als docent kwam ik erachter dat ik graag binnen het publieke domein wil werken en ik wil op die manier graag iets bijdragen aan de maatschappij. Ik heb een brede interesse in thema’s als kansengelijkheid, (mentale) gezondheid en gedragsverandering. Bij DisGover hoop ik me verder te ontwikkelen en mijn psychologische kennis in te zetten.

Werkervaring

Periode

Februari 2024 - Mei 2024

Organisatie

Café Collectief

Functie

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.

Periode

April 2023 - oktober 2023

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Projectmedewerker i-Academie Data

Omschrijving

Bij de Data Academie richtte ik mij op Leren en Ontwikkelen van dataprofessionals door opleidingen aan te bieden. Daarnaast was ik MT-secretaris.

Opleiding

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

MSc Social Influence

Periode

2016 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

BSc Psychologie

Action Learning Projecten

Project

Roken in de Publieke Ruimte (Gemeente Zwijndrecht)

Rol

Projectlid

Omschrijving

In 2040 wil Nederland een rookvrije generatie gerealiseerd hebben. De volgende stap die genomen wordt richting een rookvrije generatie is een rookverbod in speeltuinen en op sportterreinen, per 2025. De gemeente Zwijndrecht streeft naar een rookvrije generatie, maar wil daarbij ook een voorbeeldrol innemen en dat uitstralen naar inwoners. De ambitie is daarom dat de grond rondom het gemeentehuis ook rookvrij zal zijn. Wijzen naar anderen dat ze roken niet meer mogen faciliteren, maar zelf wel ruimte hiervoor bieden, dat rijmt niet met elkaar. Daarom is dit project tot stand gekomen. Het doel van het project is om een concrete en duurzame aanpak te ontwikkelen om het gebied rondom het gemeentehuis van Zwijndrecht rookvrij te maken.

Project

Cedris: jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt

Rol

Projectlid

Omschrijving

Hoe kunnen we het systeem zo inrichten dat de arbeidsmarkt toegankelijker wordt voor jongeren die thuiszitten?
Voor een grote groep jongeren is geen ondersteuning beschikbaar om aan het werk te komen, terwijl zij hard nodig zijn op de arbeidsmarkt. Jongeren die best kunnen en willen werken, maar moeite hebben om een baan te vinden. Door ingewikkelde wet- en regelgeving vallen zij vaak tussen wal en schip en zijn ze niet goed in beeld. Als ze wel opgemerkt worden, worden ze regelmatig gelabeld op een manier die hen weinig verder helpt. Ons doel was daarom jongeren een stem geven. Wat hebben zij nou echt nodig om te werken? Wij willen hiermee bewustzijn creëren en negatieve stigmatisering omzetten naar positief.

Project

ZorgZelf: Samen voor zelfzorg

Rol

Projectlid team initiatieven

Omschrijving

Onderzoek van de Inspectie SZW laat zien dat 70% van de jonge zorgprofessionals verlangt naar meer maatregelen voor werkdruk. Burn-out klachten zijn namelijk flink gestegen in de afgelopen 2 jaar. Zelfzorg initiatieven om dit te voorkomen of hiermee aan de slag te gaan zijn er al genoeg, maar de verbinding mist: ze worden telkens opnieuw opgezet. Als team verzamelden wij bestaande initiatieven en organiseerden wij een evenement voor het verbinden van organisatie en initiatief.

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.