• DisGoveraars

    Maak kennis!

Emma van Neerven

Trainee overheid Emma

Al zo lang als ik kan herinneren heb ik interesse gehad in andere mensen, landen en culturen. Het was voor mensen in mijn omgeving dan ook geen verrassing dat ik ervoor gekozen heb om Internationale Betrekkingen en Organisaties te gaan studeren. Tijdens deze studie leerde ik om complexe vraagstukken vanuit verschillende disciplines, rollen en standpunten te benaderen. Na mijn studie merkte ik steeds meer dat ook nationale politiek-maatschappelijke vraagstukken mij interesseerde en koos ik voor de master Politieke communicatie om meer te leren over de complexe relatie tussen burger, politiek en media. Alles wat ik leerde zag ik al snel terug in de praktijk. Denk aan crisiscommunicatie rondom COVID-19, verkiezingen, desinformatie en nepnieuws. Naast mijn studie werkte ik voor GGD Amsterdam en was ik (mede) verantwoordelijk voor de werving van personeel en het reilen en zeilen op een vaccinatielocatie in Amsterdam Zuidoost. Het voelde goed om in deze heftige periode een maatschappelijke bijdrage te leveren.

De coronacrisis is gelukkig achter de rug, maar de Nederlandse maatschappij staat voor een hoop andere grote uitdagingen. Ik hoop dat ik tijdens het traineeship bij DisGover erachter kom waar mijn krachten liggen en hoe ik deze het beste in kan zetten om een maatschappelijke bijdrage te blijven leveren!

Werkervaring

Periode

Oktober 2023 - heden

Organisatie

Gemeente Zaanstad

Functie

Projectleider en procesmanager vergunningenstelsel glazenwassersbranche

Omschrijving

Als projectleider/procesmanager in het Team Ondermijning, ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van een vergunningenstelsel voor de glazenwassersbranche. Dit vergunningenstelsel wordt opgezet, omdat er sterke signalen zijn van ondermijnende activiteiten en verstoringen van de openbare orde en veiligheid. Om de implementatie van het vergunningenstelsel goed te laten verlopen schakel ik continu met verschillende betrokken afdelingen in de organisatie om de processen op orde te krijgen, denk aan communicatie, afdeling vergunningen, IT en handhaving.

Periode

April 2023 - september 2023

Organisatie

VNG Realisatie

Functie

Junior Implementatieconsultant UMw

Omschrijving

Als Junior Implementatieconsultant UMw houd ik mij bezig met de uitwisseling van informatie in het werkdomein, meer specifiek op de uitfasering van het UWV-portaal. De komende periode zal ik mij richten op het organiseren van kennissessies om gemeenten, ketenpartners en andere betrokkenen te informeren over de werkzaamheden van VNG en belangrijke ontwikkelingen in het werkdomein. Daarnaast zal ik ook interactieve regiosessies organiseren om zo ook de behoeften van gemeenten en ketenpartners op te halen.

Periode

September 2022 - april 2023

Organisatie

Interprovinciaal Overleg

Functie

Project- en programmaondersteuner Public Affairs en Communicatie

Omschrijving

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) is een vereniging van, voor en door provincies. Bij het IPO komen de Nederlandse provincies bij elkaar om zich gezamenlijk te buigen over de grote opgaven waar onze samenleving voor staat. Denk hierbij aan stikstof, klimaat, energietransitie en mobiliteit. Het team van Public Affairs en Communicatie staat midden in de organisatie en houdt zich bezig met interne en externe communicatie, maar ook belangenbehartiging namens de provincies naar het Rijk en Brussel. Als project-en programma ondersteuner van Public Affairs en Communicatie beheer je de website, socials en de politieke monitoringstool. Daarnaast volg je politieke ontwikkelingen op de voet en krijg je de kans om persberichten te schrijven, video’s te maken en werk je mee aan de wekelijkse nieuwsbrief. Daarnaast organiseer je regelmatig sessies, bijeenkomsten en krijg je de kans om de verschillende provincies te bezoeken!

Opleiding

Periode

2019 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit van Antwerpen

Studie

Politieke Communicatie

Periode

2014 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Internationale Betrekkingen en Organisaties

Action Learning Projecten

Project

Gas Eraf!

Rol

Projectlid

Omschrijving

Gas Eraf! Maar hoe dan? Hoe geeft de Gemeente Pijnacker-Nootdorp haar ambitie om in 2050 aardgasvrij te zijn het beste vorm? Tot nu toe hebben gemeentelijke initiatieven van Pijnacker-Nootdorp nog onvoldoende draagvlak gecreëerd om huiseigenaren te laten overstappen naar een warmtepomp of warmtenet. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft ons gevraagd een strategie te ontwikkelen die huiseigenaren aanmoedigt om de nodige aanpassingen aan hun woning te doen, om het gezamenlijke doel om in 2050 aardgasvrij te zijn te halen.

Project

Serious Gaming provincie Zuid-Holland

Rol

Projectlid

Omschrijving

Hoe vergroot je participatie en betrek je in een vroeg(er) stadium burgers en andere belanghebbenden bij het maken van beleid? Dat is de vraag die onze projectgroep voorgelegd kreeg door provincie Zuid-Holland. Na verkennende gesprekken, brainstorms en vanuit onze eigen interesse hebben wij gekozen om een serious game te ontwikkelen gericht op mobiliteit.

Project

Digicampus

Rol

Projectlid en reisleider

Omschrijving

Digicampus is een organisatie gericht op samenwerking tussen overheid, onderwijs, burger en bedrijfsleven op het gebied van digitale dienstverlening, met als doel om de digitale dienstverlening van de overheid te verbeteren. Voor ons project kregen wij de kans om op creatieve wijze mee te werken aan de ontwikkeling van een opschalingslab. Het doel is om het lab vorm te geven aan de hand van een digitale roadmap en een serious game.

Project

Congres VNG Realisatie

Rol

Projectlid

Omschrijving

Met een groep mede-trainees kregen we de kans om een congres te organiseren voor VNG-Realisatie. Het Congres: “Op reis door het Werklandschap” is gericht op ambtenaren die werkzaam zijn binnen het domein werk en inkomen. Als projectlid ben ik onder andere verantwoordelijk voor het organiseren van interactieve sessies, communicatie en praktische organisatie van het congres.

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.