• DisGoveraars

    Maak kennis!

Emma Havinga

Mijn politieke interesse werd op jonge leeftijd al aangewakkerd door mijn opa. Mijn opa was eerst actief in de landelijke politiek en bekleedde later een plekje in de gemeenteraad van gemeente Zaanstad. Ik gaf mijn spreekbeurt dan ook over de Tweede Kamer en verzamelde broches van po litieke partijen, die werden uitgedeeld tijdens de verkiezingen. Deze politieke interesse leidde ertoe dat het mij altijd interessant heeft geleken om met of voor de overheid te werken aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Bovendien heb ik altijd al de intrinsieke motivatie gehad om andere mensen te willen helpen in mijn werk. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij en juist oog hebben voor de mensen die het moeilijk hebben. Bij DisGover hoop ik te ontdekken hoe ik het best in mijn kracht sta en een mooie bijdrage kan leveren aan oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Werkervaring

Periode

April 2024 - heden

Organisatie

Interprovinciaal Overleg

Functie

Project- en programmaondersteuner Bestuursbureau

Omschrijving

Het IPO is een organisatie die de gezamenlijke belangen van de twaalf provincies behartigt in Den Haag en Brussel. Als project- en programmaondersteuner bij het bestuursbureau zorg ik voor een goed verloop van de vergaderingen van het bestuur, de Algemene Vergadering en de Kring van Provinciesecretarissen. Ook maak ik actief deel uit van uiteenlopende projecten die zich richten op het verbeteren van de IPO-processen.

Periode

Maart 2024

Organisatie

+Anderen en DisGover

Functie

Fulltime Projectlid bij Café Collectief

Omschrijving

Café Collectief, een initiatief opgezet door DisGover en +Anderen, richt zich op de versterking van samenwerking in de publieke sector door waardevolle verbindingen te creëren. Ons streven is samenwerken in het publieke domein een flinke boost te geven, omdat wij ervan overtuigd zijn dat samenwerking essentieel is bij het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken! We brengen mensen samen en creëren waardevolle verbindingen om zo de samenwerking te versterken. Als projectlid ben ik bezig geweest om de succesfactoren en valkuilen van samenwerking te identificeren en die actief te delen met ons netwerk. Ook zet ik mij in om het netwerk uit te breiden en warm te houden. We zijn verder druk bezig met het maken een podcast, het bijhouden van de LinkedIn en het organiseren van evenementen.

Periode

December 2023 - februari 2024

Organisatie

IDTV / NPO 2

Functie

Stagiair redactie 'Ondertussen aan de Hofvijver'

Omschrijving

Als stagiaire bij de redactie van het televisieprogramma Ondertussen aan de Hofvijver, mocht ik helpen met research doen over het Binnenhof, scripts schrijven en meedenken over het vormgeven van afleveringen. De ene dag was ik in de archieven opzoek naar dat ene beeld van een bepaalde ruimte op het Binnenhof en aan het rondbellen naar potentiële gasten voor de aflevering, de andere dag was ik op het Binnenhof aan het meekijken en -luisteren op het Binnenhof om te kijken of alles wel goed werd verteld en in beeld kwam.

Periode

Oktober 2022- februari 2024

Organisatie

ProDemos

Functie

Educatief begeleider

Omschrijving

Bij Prodemos gaf ik rondleidingen door de Tweede Kamer en bracht ik kinderen wat bij over hun rol in de Nederlandse democratie en rechtstaat. De dialoog aangaan met leerlingen en studenten met verschillende leeftijden, achtergronden en woonplaatsen was een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik moest mij altijd verplaatsen in de doelgroep om zo weer met ze in gesprek te gaan over politiek. Mijn werk speelde zich niet alleen af in Den Haag, maar ook bij Gemeentes, Provinciehuizen en op MBO’s en middelbare scholen. Een van de belangrijkste werkzaamheden die ik heb verricht, is verkiezingsgastlessen geven naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen.

Opleiding

Periode

September 2022 – juli 2023

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

European Policy – MA European Studies

Periode

September 2018 – juli 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Europese Studies

Action Learning Projecten

Project

Maart 2024 - heden

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.