• DisGoveraars

    Maak kennis!

Dilara Güneş

Al van jongs af aan heb ik een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel dat ik graag wil inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit heeft mij gemotiveerd om studies zoals International Studies en Security Studies te volgen, die me hebben geholpen om complexe maatschappelijke problematiek te doorgronden en de wereld om ons heen beter te begrijpen. Na een aantal stages bij de overheid te hebben gelopen, werd het voor mij duidelijk dat ik binnen de overheid de meeste mogelijkheden zag om bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Via DisGover hoop ik te ontdekken welk niveau en welk domein binnen de overheid het beste bij mij passen en hoop ik mijzelf te ontwikkelen tot een all-round jonge professional die verandering teweeg kan brengen binnen de overheid!

Werkervaring

Periode

Maart 2024 - heden

Organisatie

Gemeente Haarlem

Functie

Projectmedewerker Urban Agenda on Innovative and Responsible Procurement

Omschrijving

De Urban Agenda van de Europese Unie is een samenwerkingsverband tussen verschillende stakeholders waaronder steden, regio’s, nationale overheden en de Europese Commissie op het gebied van innovatief en duurzaam aanbesteden. Het doel van het samenwerkingsverband is om het gebruik van innovatieve publieke inkoop als strategisch instrument te promoten, omdat dit publieke instellingen kan helpen om verschillende doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, sociale inclusie en economische ontwikkeling te verwezenlijken. Hierbij werk ik aan verschillende EU-projecten rondom innovatief en duurzaam aanbesteden, zoals: LIFE Scale Up Toekomstbestendige Kunstgrasvelden, Horizon PROCEDIN & Horizon PROTECT.

Periode

September 2023 - februari 2024

Organisatie

Nederlandse Ambassade in Boekarest

Functie

Stagair Politieke en Economische Afdeling

Omschrijving

Naast het assisteren van de Politieke en Economische afdelingen, was ik verantwoordelijk voor het opstellen van een rapport over het bestrijden van Russische desinformatiecampagnes in Roemenië. Andere verantwoordelijkheden waren het voorbereiden van speeches voor de ambassadeur, helpen met social media posts, het visueel aantrekkelijk maken van rapportages en presentaties, vergaderingen organiseren en notuleren. Verder heb ik aan de hand van mijn onderzoek concrete aanbevelingen geformuleerd om de ambassade te helpen met zijn doelstellingen.

Opleiding

Periode

2022 - 2023

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Master Crisis and Security Management

Periode

2018 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Bachelor Security Studies

Periode

2016 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Bachelor International Studies

Action Learning Projecten

Project

Café Collectief

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.