• DisGoveraars

    Maak kennis!

Diana Kwakman

Vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in een breed scala aan onderwerpen en gedreven om te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Tijdens mijn interdisciplinaire bachelor heb ik geleerd deze vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Mijn grootste interesse lag echter bij menselijk gedrag, waardoor ik de master Social Influence ben gaan volgen.

Overheidsinstanties hebben veel invloed op het leven van mensen en vragen veel van het gedrag. Kennis van gedrag is in mijn ogen daardoor onmisbaar in het overheidsbeleid. Het is bovendien op vrijwel elk thema toe te passen. Het traineeship bij Disgover sluit hier perfect bij aan. Het geeft mij de kans om bij verschillende instanties en thema’s ervaring op te doen, zodat ik kan groeien in mijn vak en zoveel mogelijk positieve impact kan maken.

Werkervaring

Periode

April 2023 – januari 2024

Organisatie

Gemeente Hollands Kroon

Functie

Gedragsadviseur Duurzaamheid

Omschrijving

Team Duurzaamheid zet zich in om de duurzaamheids-doelen van de gemeente te behalen en inwoners, flora en fauna te helpen naar een duurzame toekomst. In mijn rol als gedragsadviseur kijk ik naar de manieren waarop inwoners het beste gestimuleerd kunnen worden om ermee aan de slag te gaan. Dit proberen we zo persoonlijk mogelijk te doen, door bijvoorbeeld wijkaanpakken, deur-tot-deur-acties en video’s. Daarnaast help ik zo nu en dan andere teams wanneer zij een gedragsvraagstuk hebben.

 

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Master Psychology: Social Influence

Periode

2018 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen

Action Learning Projecten

Project

Buitengewoon Bewegen

Rol

Projectlid

Omschrijving

Uit recent onderzoek blijkt niet alleen dat Nederlanders te weinig bewegen, maar ook niet veelzijdig genoeg. Athletic Skills Model heeft daarom Skills Gardens ontwikkeld: door heel Nederland zijn beweegvriendelijke openbare ruimtes ontworpen voor alle leeftijden om veelzijdig te sporten, spelen en bewegen.

Maar wat zijn de echte effecten van zo’n Skills Garden? Wie gebruikt ze en hoe? Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan om de impact in beeld te brengen en te onderzoeken hoe we verder kunnen optimaliseren.

Project

Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt - Cedris

Rol

Projectlid en reisleider

Omschrijving

Veel jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt vallen tussen wal en schip. Hierdoor krijgen zij niet de juiste begeleiding, vallen ze uit het werkveld en raken ze uit beeld. Dit komt mede doordat niet genoeg bekend is wie deze jongeren zijn en wat zij kunnen. Daar gaan wij in dit project verandering in brengen, zodat de kloof tussen deze jongeren en het werkveld verkleint kan worden.

Project

Datakrachtig Gelderland

Rol

Projectlid

Omschrijving

Het doel van dit project was om in kaart te brengen wat de behoeften zijn van de verschillende Gelderlandse gemeenten op het gebied van data-uitwisseling. Om dit te doen zijn er verschillende sessies en focusgroups georganiseerd. De mooie uitkomst van dit project is een community die is opgericht en verder gedragen wordt.