• DisGoveraars

    Maak kennis!

Debbie Duurland

Trainee overheid DebbieHet traineeship bij DisGover heeft mij met name aangetrokken omdat het een mooie eerste stap in mijn carrière is, waarbij ik bij verschillende overheidsorganisaties en in verschillende functies kan kijken wat ik interessant vind en wat er precies bij mij past. Toen ik net klaar was met studeren was ik hier nog helemaal niet zeker over. Bovendien is het leerzaam en leuk om tijdens Action Learning projecten met mede-trainees aan maatschappelijke vraagstukken te werken. Het traineeship biedt daarmee veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werkervaring

Periode

Oktober 2023 - heden

Organisatie

Unie van Waterschappen

Functie

Trainee Digitale Transformatie

Omschrijving

De UvW vertegenwoordigt de waterschappen in het nationale en internationale speelveld, behartigt de belangen van de waterschappen en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. In mijn opdracht houd ik mij bezig met de uitwerking van de bestuurlijke visie op de digitale transformatie van de waterschappen. Zo ben ik nu bezig met het opzetten van een gemeenschappelijk AI-kader voor alle 21 waterschappen.

Periode

Maart 2023 - oktober 2023

Organisatie

Provincie Zuid-Holland

Functie

Projectleider Digitaal Zuid-Holland

Omschrijving

Binnen het programma Digitaal Zuid-Holland zette ik mij in om de digitale transformatie binnen de organisatie aan te jagen. Dit heb ik onder andere gedaan door de bewustwordingsweek de Week van de Digitale Versnelling te organiseren.

Periode

September 2022 - februari 2023

Organisatie

Gemeente Rotterdam

Functie

Projectmanager Smart City & Digitale Economie

Omschrijving

Bij de gemeente Rotterdam hield ik me enerzijds bezig met Europese wet- en regelgeving rondom digitalisering en anderzijds hielp ik mee met het organiseren van verschillende evenementen en bijeenkomsten.

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Master Politicologie (European Politics and External Relations)

Periode

2018 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Bachelor Politicologie

Periode

2016 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

Bachelor Europese Studie

Action Learning Projecten

Project

Transitieskills in de bouwsector

Rol

Projectlid

Omschrijving

Onze twee opdrachtgevers, Leren voor morgen en Building Changes, hebben ons de vraag gesteld hoe de bouwsector zich goed kan voorbereiden op de transities die eraan komen of al bezig zijn. Wij gaan ons met dit project vooral focussen op het imago van de bouwsector en de instroom van nieuwe mensen. We willen graag in samenwerking met de sector ons project vormgeven om zo tot een mooie gedragen oplossing te komen!

Project

Koninklijke Landmacht

Rol

Projectlid

Omschrijving

Het innovatieteam van de Koninklijke Landmacht heeft bij mij en mijn mede-trainees een hulpvraag neergelegd over hun innovatiehub in Ede. We hebben eventuele uitdagingen voor een goede samenwerking in het innovatiehub geprobeerd te identificeren en op een ludieke manier advies uitgebracht over hoe de Landmacht deze uitdagingen kan aanpakken.

Project

Interprovinciaal Overleg (IPO)

Rol

Projectlid

Omschrijving

Het vraagstuk dat bij ons door het IPO is neergelegd is: hoe kunnen de verschillende teams binnen het IPO meer opgaven overstijgend te werk gaan. Om dit onder de aandacht te brengen heb ik samen met mijn mede-trainees een inspiratiesessie georganiseerd.

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.