• DisGoveraars

    Ben je nieuwsgierig bij welke overheidsorganisaties de trainees nu werken en wat zij doen? Klik dan op de DisGoveraar waar jij meer over wilt weten.

Aukje Hopmans

Al sinds jongs af aan heb ik mensen willen helpen. Dit in combinatie met mijn interesse voor menselijk gedrag leidde ertoe dat ik besloot Psychologie te studeren. Echter kwam ik erachter dat ik veel liever impact wou maken door op maatschappelijk niveau problemen aan te pakken. Ik besloot dan ook om de masters Applied Social Psychology en Religion, Conflict and Globalization te doen, waar maatschappelijke vraagstukken aangepakt werden met behulp van psychologische theorieën. Deze multidisciplinaire achtergrond kan ik mooi inzetten in combinatie met mijn ervaringen met leidinggevende, verbindende, organiserende en sociale functies om bij te dragen aan verandermanagement vraagstukken. Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan bij de gezellige en creatieve groep van DisGover, verscheidene organisaties en functies te ontdekken, te zien wat bij mij past, nieuwe kennis op te doen en theorie toe te passen in de praktijk. Wat mijn interessegebieden zijn? Het liefst draag ik bij aan een betere wereld door middel van gelijkwaardigheid, culturele vraagstukken, (mentale) gezondheid, verduurzaming of iets (anders) gericht op gedragsverandering, maar eigenlijk sta ik open voor allerlei uitdagingen!

Werkervaring

Periode

Juni 2023 - april 2024

Organisatie

English Academy for Newcomers

Functie

Coördinator

Omschrijving

Door middel van het geven van Engels lessen oplopend van niveau B1 tot C1 helpt EAN hoogopgeleide “nieuwkomers” met hun integratie in Nederland door hen om te toveren tot expats. Ze geven lessen aan een diverse groep, met een diverse groep vrijwilligers. Als coördinator was ik verantwoordelijk voor het verzamelen en selecteren van vrijwilligers en studenten, het opzetten van de lessen, het overzien van alle vakken, het beheren van de mail, het plannen en beheren van het programma, relatiebeheer met relevante partijen, de evaluatie en speelde ik een cruciale rol in de communicatie tussen de vrijwilligers, studenten en het bestuur. Ik heb veel geleerd over het werken in een multiculturele omgeving, community-beheer, het werken met vrijwilligers, planning, en organisatie tijdens het uitvoeren van deze functie.

Opleiding

Periode

2021 - 2023

Onderwijsinstituut

Rijksuniversiteit Groningen

Studie

MA Religion, Conflict and Globalization

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Rijksuniversiteit Groningen

Studie

MSc Applied Social Psychology

Periode

2016 - 2019

Onderwijsinstituut

Rijksuniversiteit Groningen

Studie

BSc Psychologie (Minor Culture and Cognition)

Action Learning Projecten

Project

Café Collectief

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als projectlid van Café Collectief stimuleer ik namens +anderen en DisGover samenwerking in én met het publieke domein. Dit betekent dat ik actief verhalen ophaal over de succesfactoren van samenwerking, waarmee ik belangrijke vaardigheden zoals netwerken, interviewen en analyseren ontwikkel. Daarnaast is het ook mijn verantwoordelijkheid om de opgehaalde kennis op een creatieve wijze te delen, door middel van een podcast, LinkedIn pagina en een fysiek evenement.