• DisGoveraars

    Maak kennis!

Anouk van der Lem

Trainee overheid AnoukAls politicoloog en historicus heb ik een hele brede interesse in verschillende maatschappelijke vraagstukken. De stap naar een baan binnen de overheid was dan ook een logische. Echter, door mijn brede interesse was ik nog niet klaar om mij toe te spitsen op het werken binnen één specifiek onderwerp. Daarom past het traineeship van DisGover erg goed bij mijn huidige levensfase; ik krijg de mogelijkheid om binnen verschillende opdrachten en action learning projecten uit te vinden waar mijn passies nu echt liggen, een breed netwerk op te bouwen en mijn steentje bij te dragen binnen het overheidslandschap. Vooral dat laatste is erg belangrijk voor mij. Als scholier en student riep ik altijd al dat alles altijd beter kon – binnen dit traineeship krijg ik ook echt daadwerkelijk de kans om mee te denken over actuele problemen, opgaven en vraagstukken binnen de overheid.

Werkervaring

Periode

Juni 2023 - Heden

Organisatie

Gemeente Almere

Functie

Adviseur Bestuurlijke Vraagstukken Zorg en Welzijn

Omschrijving

Periode

Oktober 2022 - Juni 2023

Organisatie

Interprovinciaal Overleg

Functie

Project- en Programmaondersteuner Regionale Economie 

Omschrijving

Als Project- en Programmaondersteuner binnen het programma Regionale Economie bekleed ik voornamelijk een coördinerende en faciliterende rol. Met de regionale economie als drijver achter verschillende maatschappelijke transitieopgaven houden wij ons met een divers aanbod aan actuele onderwerpen bezig. Mijn werkzaamheden zijn dan ook gericht op de verschillende adviescommissies, werkgroepen en regiegroepen in ambtelijke en bestuurlijke bezettingen. Kennisdeling en belangenbehartiging zijn hierin de kerntaken. Ook lever ik inhoudelijke inbreng op de onderwerpen Circulaire Economie en MKB Dienstverlening.

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

MSc Political Science, specialisatie Political Economy

Periode

2019 - 2021

Onderwijsinstituut

Minor en Pre-Master Politicologie

Studie

Universiteit van Amsterdam

Periode

2017 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit van Amsterdam

Studie

BA European Studies, specialisatie European History en East European Studies

Action Learning Projecten

Project

Doortrappen

Rol

Projectlid

Omschrijving

Project

DisKoker - Dwarskijken op het IPO

Rol

Projectlid

Omschrijving

Onder het mom van ‘dwarskijken als tweede natuur’ zijn wij als projectgroep aan de slag gegaan met een vraagstuk vanuit het IPO over opgavegericht werken. Huidige complexe maatschappelijke vraagstukken vragen steeds vaker om een programmaoverstijgende aanpak. Met onze kennissessie over dwarskijken hopen wij collega’s binnen het IPO – en binnen het bredere overheidslandschap – te inspireren om buiten hun koker te kijken.