• Hoe is het met...

Hoe is het met... Stephanie

We gaan op pad in het alumni netwerk! Waar zijn de oud-DisGoveraars te vinden? Wat doen ze nu en hoe kijken ze terug op hun traineeship?

Stéphanie spraken we in een koffietentje in Rijswijk, naast het kantoor van Rijkswaterstaat waar ze als Relatiemanager Atlas Leefomgeving werkt. Ze was van 2018 tot februari 2020 trainee bij DisGover.

 

Waar werk je nu?
Ik werk bij Rijkswaterstaat als Relatiemanager van het programma Atlas Leefomgeving, dat is een samenwerkingsverband met het RIVM. Het is een tool waarop je kunt checken hoe gezond je woont. Je krijgt verschillende informatie over je buurt. Bijvoorbeeld over hoe schoon de lucht is of hoe groen het om je heen is. Op die manier kunnen mensen hun omgeving verbeteren.

 

Dus ik kan mijn huis opzoeken om te kijken hoe het ervoor staat?
Ja, je kunt je adres invullen en dan krijg je een score. Dan zie je hoe het ervoor staat. Wellicht is de luchtkwaliteit bij jou in Rotterdam niet super, maar zie je bijvoorbeeld wel dat je veel groen en schaduwrijke bomen bij je in de buurt hebt.

 

Interessant! Laten we eens terugblikken op je traineeship, welke opdrachten heb je allemaal gedaan?
Ik ben begonnen bij de Belastingsamenwerking West-Brabant. Toen ik daar begon was AVG en informatiebeveiliging erg actueel. Ik werkte aan een informatiebeveiliging opdracht en ik was bezig om ervoor te zorgen dat deze thema’s in de organisatie gingen landen. Daarna ben ik naar het Servicecentrum Drechtstreden (SCD) gegaan, daar zaten toen heel veel DisGover trainees. Ik werkte op de afdeling Facilitair, we hielden ons bezig met het circulair maken van onze eigen kantoorinrichting. Dat was een hele leuke opdracht!

 

Gaaf! En welke opdracht heb je daarna gedaan?
M’n volgende en laatste opdracht was bij Rijkswaterstaat. Ik heb zelf Sociale Geografie gestudeerd, ik was zoekende naar het aspect met inwoners. Toen heb ik daar met Nicolette (Red. verantwoordelijk voor opdrachten) over gepraat, zodoende kwamen we bij deze opdracht. Daar ben ik gestart en uiteindelijk gebleven.

 

Je bent dus gestart op de Atlas Leefomgeving?
Ja klopt, ook als Relatiemanager. RIVM werkte vooral aan het maken van de tool, maar niemand kende het nog. Daarom zijn we nu bezig met het promoten zodat we het bij steeds meer mensen onder de aandacht kunnen brengen. Eén van de samenwerkingen is met TV-makelaar Alex van Keulen, hij promoot check je plek in zijn woondossier van het tv-programma Kopen zonder kijken. Dat soort samenwerkingen proberen we dan aan te gaan.

 

Als je terugdenkt aan je DisGover traineeship, wat is dan je mooiste herinnering?
Ik vond de Action Learning projecten op vrijdag erg leuk! We hadden een keer een project waarin we de paralympische zwemmer Marc Evers en daarmee ook de andere paralympische zwemmers in de picture hebben gezet. Dat was heel gaaf om te doen omdat het iets is wat normaal niet zo snel op je pad zou komen. Het was een heel interessant wereldje en erg leuk om dat proces mee te maken. In een korte tijd hebben we er met z’n allen hard aan gewerkt en uiteindelijk heeft de film die wij hebben gemaakt eenmalig in de bioscoop gedraaid. Dat is het eerste wat in me opkomt. En natuurlijk de gezelligheid van de vrijdagen en de borrels.

 

Bij de afgelopen Zomerspelen werd er toch ook weer een stukje van de film getoond toen Marc moest zwemmen?
Ja klopt, leuk om te zien dat het blijvend is en dat ik daar aan bijgedragen heb.

 

Wat uit het traineeship neem je nog steeds mee in je huidige werk bij Rijkswaterstaat?
Ik denk het creatieve en het gewoon proberen. Dus niet mee gaan met de rest, maar altijd blijven denken ‘kan het ook anders?’. Ik probeer uit de vaste patronen te blijven, om zo ook mezelf uit te dagen om de creatieve dingen op te zoeken.

 

Dat klinkt als een mooie les! Welke tip wil je huidige en aanstaande trainees meegeven?
Ik denk dat het traineeship voor iedereen weer anders is, maar ik denk dat dit voor iedereen geldt. Kijk goed in een opdracht wat je wel en niet leuk vindt. Het traineeship gaat zo voorbij, dus blijf daar bewust naar kijken. Bij elke opdracht krijg je opnieuw de kans om te kijken welke aspecten je wel en niet liggen zodat je steeds een scherper beeld krijgt. Zo kun je iedere keer meer informatie over je ideale rol vinden voor tijdens en na het traineeship.

 

Dankjewel Stéphanie! Wie nomineer je voor de volgende ‘Hoe is het met …’?
Ik nomineer Joris Booman! Ik was niet tegelijkertijd trainee met hem, maar ik doe nu een project bij het Servicecentrum Drechtsteden waar hij ook werkt. Volgens mij doet hij daar hele leuke dingen!