• Hoe is het met...

Hoe is het met... Abel

We gaan op pad in het alumni netwerk! Waar zijn de oud-DisGoveraars te vinden? Wat doen ze nu en hoe kijken ze terug op hun traineeship?

Abel spraken we in het kantoor van Pantyr in Den Haag. Daarnaast zien we hem af en toe bij DisGover op in Amersfoort, hij is namelijk opdrachtgever van een Action Learning project.

 

Welke opdrachten heb je gedaan in het traineeship?
Ik ben begonnen bij VNG Realisatie, daar hield ik me bezig met de gemeentelijke monitor sociaal domein. Daarna ben ik doorgegaan naar het Zorginstituut Nederland. Mijn derde en laatste opdracht was bij gemeente Oegstgeest. De leukste opdracht vond ik die bij VNG Realisatie, daar zat ik in een ontzettend gezellig team. Ik werkte vanuit die rol met verschillende gemeenten, waarbij ik meteen veel kon netwerken en waar ik verschillende evenementen heb georganiseerd. Wat ik vooral heb geleerd is initiatief nemen en gewoon doen. Bij mijn studie lag de focus op het theoretische, bij DisGover merkte ik dat er werd aangemoedigd om gewoon aan de slag te gaan en zo al doende te leren.

 

Wat is je mooiste DisGover herinnering?
Dan denk ik in eerste instantie aan mijn Action Learning Project AmteNaarBuiten waar ik projectleider van was. We hadden als doel om de grootste ambtenaren vrijwilligers dag te organiseren, totdat de coronacrisis aanbrak. Als projectleider voelde ik me erg verantwoordelijk voor de groep van 15 trainees. Dat was toen best uitdagend. Grappig dat we toen nog dachten dat we na twee weken thuiswerken wel weer naar kantoor terug konden. Uiteindelijk hebben we iets heel moois neergezet, een groot online evenement met zelfs koninklijk bezoek. Ik vond het mooi om te zien hoe we met z’n allen snel konden schakelen zodat we toch iets heel erg gaafs hebben neergezet.

 

Waar werk je nu?
Ik werk bij Pantyr, wij bouwen software voor overheden. We hebben twee producten: Meld een Vermoeden en Atlas. Deze software wordt op de afdeling openbare orde en veiligheid ingezet voor veiligheidscasuïstiek. Meld een Vermoeden is het gemeentelijke meldpunt voor ondermijnende criminaliteit. De aanpak van ondermijning is steeds meer een taak van de gemeente, dus niet alleen van politie of OM. Het meldpunt wordt intern of extern gebruikt om informatie op te halen, gemeenten willen namelijk weten wat er in hun gemeente speelt op het gebied van ondermijning. Omdat het vaak om gevoelige informatie gaat richt de gemeente een meldpunt in dat via een beveiligde app wordt verzonden. Dat is veel veiliger dan bijvoorbeeld via de mail.

 

Welke functie heb je?
Ik ben Custom Success Manager, dat houd ik dat ik contact onderhoud met de gemeenten die de software gebruiken. Ik ben voor hen het eerste aanspreekpunt. Als er iets fout gaat dan komen ze bij mij, ik zorg er dan voor dat het opgelost word. Hun succeservaringen deel ik met andere gemeenten. Zo zorg ik ervoor dat de ervaringen zo goed mogelijk zijn. Nu na corona-periode kan ik gelukkig ook weer meer op pad, wat ik erg leuk vind! Ik bespreek dan met de klanten wat er beter kan, die input kunnen wij dan vervolgens weer implementeren. Een mooi voorbeeld is bij Gemeente Vlaardingen, die zetten het meldpunt van Meld een Vermoeden breed in. Binnen hun organisatie, maar ook op het bedrijventerrein in Vlaardingen. Daar ben ik wel trots op.

 

Hoe ben je bij deze baan terecht gekomen?
Vanuit één van mijn Action Learning projecten werkten we samen met de Q-politie. In dat project waren we bezig met ondermijning en specifiek over dumpingen van drugsafval. Toen ben ik in contact gekomen met Pantyr en Meld een Vermoeden. Zij wilden graag met mij samenwerken. Toen vond ik dat nog te vroeg, maar na twee jaar DisGover is het contact gebleven en nu zit ik hier! Ik vind de overheid een interessante omgeving om mee te werken. Ondanks dat ik niet bij de overheid werk, vind ik het heerlijk om met de overheid te werken. Op die manier zet ik me nog steeds in voor een maatschappelijk doel, namelijk het in zicht krijgen van ondermijning bij gemeenten met onze software. Op deze manier kan ik in de overheid maatschappelijke impact maken. Extra leuk is dat ik nu ook opdrachtgever ben van een Action Learning project. Dit doe ik samen met gemeente Uithoorn, zij zijn namelijk één van de gemeenten die werkt met Meld een Vermoeden. De trainees zijn nu aan de slag om de meldingsbereidheid op het gebied van ondermijning te vergroten binnen gemeente Uithoorn. Erg gaaf om zo iets terug te kunnen geven aan het traineeship.

 

Wat uit het traineeship neem je nog steeds mee in je huidige baan?
Door bij verschillende overheidsorganisaties een kijkje in de keuken te nemen heb ik zicht gekregen in hoe de overheid in elkaar zit. Dit is belangrijk om te snappen hoe je dingen gedaan krijgt. Dit kan ik nog steeds goed gebruiken in mijn huidige rol, aangezien ik met verschillende gemeenten samenwerk. Daarnaast heb ik geleerd hoe belangrijk het opbouwen en het onderhouden van je netwerk is, daar heb ik zelfs deze baan aan te danken. Die skill neem ik ook zeker mee in de rest van mijn werkende leven.

 

Welke tip wil je huidige en aanstaande trainees meegeven?
Ik zou zeggen, kijk goed naar wat jij gaaf vindt. Tijdens het traineeship kun je verschillende dingen proberen. Grijp die kans en kijk daarbij goed wat jij interessant vindt aan die verschillende rollen en omgevingen. Dat kun je weer meenemen om zo richting het einde van je traineeship steeds meer focus aan te brengen in wat goed bij jou past.

 

Wie nomineer je voor de volgende ‘Hoe is het met …’?
Ik wil graag de projectleider van mijn eerste Action Learning project nomineren, Stephanie Wesselink!