• Blogs & Vlogs

    Op deze plek delen trainees en mensen uit ons netwerk hun ervaringen als ambtenaar van de toekomst.

Mijn eerste week als trainee

blog van Coco

 

Mijn eerste week als trainee bij DisGover

Net zoals waarschijnlijk veel anderen, liep ik een aantal dagen voor mijn eerste werkdag rond met een aantal vragen: ‘Wat kan ik van mijn eerste dag en tijdens mijn eerste week verwachten?’. ‘Wie ga ik allemaal ontmoeten?’. ‘Wat wordt er van mij verwacht?’. ‘Wat moet ik allemaal al weten?’. ‘Enne, wat doe ik eigenlijk aan?’

De eerste dag bij een opdracht is voor iedere trainee anders en is natuurlijk spannend. Dat was bij mij ook het geval, want samen met mijn opdrachtgever zou ik al meteen twee interviews afnemen. Het zorgde ervoor dat ik wat nerveus was. Hierdoor was ik erg zoekende naar mijn rol binnen de opdracht. Het is natuurlijk logisch dat dat nog niet helemaal lukte op de eerste dag. Ook de opdrachtgever verwacht echt niet dat je op de eerste dag al alle kennis en vaardigheden hebt en dat je meteen het wiel voor hen uitvindt.

Het gaat gedurende de week dan ook stap voor stap beter. In mijn geval hebben we nog een aantal interviews afgenomen en ik voelde me naarmate de week vorderde zelfverzekerder en minder zoekend. Dat had als gevolg dat ik meer initiatief toonde en scherpe vragen stelde tijdens de gesprekken met de geïnterviewden. De opdrachtgever heeft me hierover zelfs gecomplimenteerd. Dat gaf een erg goed gevoel!

Je merkt dan dat je niet voor niets bij DisGover en de opdracht bent aangenomen, namelijk omdat je een bepaalde denkwijze hebt, je snel dingen oppakt en je bepaalde vaardigheden hebt en deze en anderen ook blijft ontwikkelen.

Op vrijdag vinden altijd de Action Learning projecten plaats. Ik was aangesloten bij het Transformers-project. Dit project is al ruim 4 maanden bezig. Hierdoor vond ik het van tevoren lastig om me goed voor te bereiden en snel op de hoogte te zijn van de informatie en activiteiten die mijn groep in de tussentijd had verzameld en uitgevoerd. Gelukkig was er gedurende de week al contact geweest tussen mij en mijn groepsgenoten. Hierdoor had ik er het volste vertrouwen in dat het wel goed zou komen en het een leuke dag zou worden.

Je merkt dan ook dat je vanaf dag 1 onderdeel bent van het DisGover team. Iedereen goed snapt dat het in het begin nog een beetje zoeken is, iedereen heel benaderbaar is en de andere trainees je willen helpen.

Ik vond het een hele fijne eerste week bij mijn opdracht en bij DisGover en kijk alweer uit naar aankomende week als ik verder aan de slag mag!

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.