• Blogs & Vlogs

    Op deze plek delen trainees en mensen uit ons netwerk hun ervaringen als ambtenaar van de toekomst.

Een kijkje in de keuken van een paralympische zwemmer

Blog van Fanisha

Op vrijdag 1 maart was het dan zover, het eerste event van ons project; de Kick-off.

Alle mensen en organisaties die wij tot nu toe hadden gesproken en partijen voor wie het interessant zou zijn om aan te sluiten kregen een uitnodiging. Niet alleen was het voor ons heel belangrijk dat wij al deze partijen met verschillende inzichten en ideeën samen brachten, ook hoopten wij dat de verzamelde input ons project zou kunnen verrijken.

 

Om 14.00 uur liepen wij, team ParaJourney, de Amerena binnen. Bij binnenkomst rook je meteen al de geur van het zwembad. De geur die wij al van jongs af aan kennen. Al snel kwamen de verhalen boven tafel over zwemmen in onze jongere jaren en de bakjes friet die daarmee samen gingen. Na het nostalgische moment was het de hoogste tijd voor belangrijkere zaken, namelijk samen de dag doornemen. De eerste gasten zouden om 15.30 uur arriveren en voor die tijd moesten onder andere de tafels en stoelen, de presentatie en niet te vergeten een badeend klaargelegd worden.

 

De gasten waren ruim op tijd aanwezig, waardoor we meteen van start konden gaan. Na onszelf voorgesteld te hebben, was het de beurt aan de aanwezigen. Aan de hand van het vangen van de badeend werd je beurt bepaald en diende je een aantal vragen te beantwoorden waaronder: Wat verwacht je van deze dag? Op deze wijze leerde iedereen elkaar kennen en hadden wij de verschillende verwachtingen van de dag in kaart.

 

Na een korte introductie van ons project en de hero’s journey, die al vaker voorbij is gekomen in onze eerdere blogs, was het de hoogste tijd om te gaan kijken bij de training van Marc en zijn collega’s om de daadwerkelijk hero’s journey van dichtbij te ervaren.

Frank (vader van Marc) vertelde over Marc en de sport terwijl de aanwezigen keken naar de training. Er werd verteld over het trainingsschema van Marc, de tactieken voor Tokyo 2020 en de uitdagingen waarmee iemand met een verstandelijke beperking te maken heeft tijdens een training. ‘In het hoofd van Marc worden tijdens de training vaak andere signalen verzonden dan bij iemand zonder een beperking’, gaf Frank aan.

 

Hierna werden de aanwezigen aan het ‘werk’ gezet. Ze gingen in drie rondes op speeddate met één van de projectleden, waarbij in elke ronde een onderdeel van het project centraal stond. Dit leverde hele mooie inzichten en feedback op. De input hebben wij per ronde verzameld op post-its en werd aan het eind van de sessie kort samengevat. Natuurlijk hebben wij de input meegenomen en verder uitgewerkt, zodat het ook echt in het project verwerkt kan worden.

 

De dag werd gezamenlijk afgesloten met een borrel. Ook sloot Marc himself aan om mee te borrelen en vragen te beantwoorden. Wij zijn iedereen dankbaar voor hun aanwezigheid, input en inzet op onze Kick-off. Mede door hun inzichten kunnen wij er een nog mooier project van maken. Wij hopen iedereen dan ook te mogen verwelkomen bij de première op 18 april voor ons knallende eindevent.

 

Meer informatie volgt snel, houd hiervoor onze social media pagina’s in de gaten. Mocht je nog leuke ideeën of tips hebben voor ons, neem dan contact op via parajourney@disgover.nl. Je kan ons ook volgen op LinkedIn.

Welkom op onze website!

Momenteel zijn we druk bezig met het vernieuwen van onze site en de informatie daarop. Houd er dus rekening mee dat sommige informatie verouderd kan zijn.