Philine Terwel

Motivatie

Verandering is de enige constante. Ook de overheid is constant in beweging en moet in beweging blijven omdat de wereld, de samenleving en verwachtingen ten opzichte van de overheid veranderen. De overheid heeft te maken met complexe problematiek, vele verschillende betrokken partijen en beperkte budgetten. Het zoeken naar werkzame oplossingen in dit spanningsveld maakt werken voor de overheid voor mij inspirerend en een uitdaging die ik graag aanga.

Tijdens mijn studie en door mijn nevenactiviteiten heb ik geleerd processen te doorzien en overzien, knelpunten in kaart te brengen en verbeterpunten aan te dragen. Ook werk ik graag in teamverband en heb ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Werken binnen de overheid biedt mij de mogelijkheid om deze en andere capaciteiten verder te ontwikkelen, zodat ook ik constant in beweging blijf.

Werkervaring
Periode
Januari 2017 - heden
Organisatie
Syntrophos
Functie
BGT-BAG regisseur
Omschrijving

Syntrophos is het shared service center van de gemeenten Nissewaard, Brielle en Westvoorne. Binnen Syntrophos werk ik op de afdeling geo-informatie. Voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) ben ik de regisseur. Dit houdt in dat ik wat betreft deze twee basisregistraties de schakel ben tussen de interne organisatie en de deelnemers en klanten van Syntrophos.

Opleidingen
Periode
2014-2015
Onderwijsinstituut
Universiteit Leiden
Studie

MSc International and European Governance

Periode
2013-2014
Onderwijsinstituut
Universiteit Leiden
Studie

MSc Crisis- and Security Management

Periode
2009-2013
Onderwijsinstituut
Universiteit Leiden
Studie

BSc Bestuurskunde

Action Learning Projecten
Project
Spraakmakers!
Rol
Project lid
Omschrijving

Ieder Kind Veilig, dat is de missie van onze opdrachtgever Jeugdbescherming Regio
Amsterdam. Om dit doel te bereiken is inspraak van jongeren onmisbaar. Aan ons de
opdracht om een start te maken met de oprichting van een jongerencliëntenraad.
Hiervoor gaan wij in gesprek met de doelgroep en verzamelen we hun wensen en
ideeën. Uiteindelijk zetten we samen de eerste stappen in de oprichting van een
jongerencliëntenraad, die daadwerkelijk de doelgroep zal representeren. Ons doel is
om hiermee de jeugdbescherming en hun doelgroep dichter bij elkaar te brengen.

Project
Wel-doeners
Rol
Projectlid
Omschrijving

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als projectteam de Wel-doeners voeren we campagne om de mens binnen het sociaal domein een gezicht te geven. We vertellen het verhaal van zowel cliënten als professionals binnen het sociaal domein door korte inspirerende en persoonlijke verhalen te publiceren. Het doel van deze campagne is om begrip te kweken en stigma’s te doorbreken.

Project
GemeentePioniers 2.0
Rol
Projectleider
Omschrijving

De overheid biedt anno 2017 de meeste diensten al digitaal aan. Maar hoe kan dit nou op goede en innovatieve manier, met een positieve sociale impact? De GemeentePioniers 2.0 zijn, in navolging van de eerste editie, op zoek naar de meest innovatieve voorbeelden van digitale dienstverlening in overheidsland. In de vorm van een competitie geven we een podium aan deze pioniers, om hiermee ook andere overheden aan te moedigen en te inspireren. 
GemeentePioniers 2.0: van gemeente naar pionier! www.gemeentepioniers.nl