Niels van Ommen

Motivatie

Sociaal bewogen, analytisch en kritisch zijn begrippen die voor mij centraal staan. Deze vaardigheden en eigenschappen heb ik (verder) ontwikkeld binnen mijn opleiding sociologie en zet ik graag in binnen overheidsland, waar ze goed van pas komen. Het centraal stellen van de burger en de samenleving staat voorop. Hoe dit wordt ingericht denk ik graag over mee. Vroeger was alles beter, maar de toekomst brengt ons nog veel meer. Daarnaast is het zaak om veranderingen (die aan de orde van de dag zijn binnen overheidsland) goed te begeleiden. Voor mij is het een mooie uitdaging om binnen een veranderende overheid het beste hieruit te halen en daarbij aandacht houden voor de medewerker die mee verandert en de burger die voorop dient te staan.

Werkervaring
Periode
Februari 2017 - heden
Organisatie
Gemeente Eindhoven
Functie
Medewerker inkoop sociaal domein
Omschrijving

Bij de Gemeente Eindhoven ben ik medeverantwoordelijk voor de implementatie en verbetering van een inkoop ondersteunend systeem. Ik houdt mij bezig met het door ontwikkelen van het nieuwe systeem zodat het proces efficiënter en eenduidiger kan verlopen en afspraken beter gedocumenteerd worden. Ik onderhoud het contact met de leverancier van het systeem, de zorgaanbieders en interne klanten over dit inkoopsysteem en daaraan gerelateerde processen.

Periode
April 2016 - Februari 2017
Organisatie
Gemeente Werkendam
Functie
Informatie Adviseur
Omschrijving

Binnen de gemeente Werkendam begeleid ik de implementatie van een nieuw zaaksysteem. De begeleiding houdt ondersteuning, in de breedste zin van het woord, in. Hierbij ondersteun ik de verschillende vak afdelingen waar nodig en leg de lijntjes tussen deze verschillende afdelingen waarbij ik tegelijkertijd aandacht heb voor procesmatig, zaakgericht en digitaal werken.

Opleidingen
Periode
2010 - 2015
Onderwijsinstituut
Erasmus Universiteit Rotterdam
Studie

Master Sociologie Groot Stedelijke Vraagstukken en Beleid

Periode
2005 - 2010
Onderwijsinstituut
Erasmus Universiteit Rotterdam
Studie

Bachelor Sociologie

Action Learning Projecten
Project
GemeentePioniers 2.0
Rol
Projectlid
Omschrijving

De overheid biedt anno 2017 de meeste diensten al digitaal aan. Maar hoe kan dit nou op goede en innovatieve manier, met een positieve sociale impact? De GemeentePioniers 2.0 zijn, in navolging van de eerste editie, op zoek naar de meest innovatieve voorbeelden van digitale dienstverlening in overheidsland. In de vorm van een competitie geven we een podium aan deze pioniers, om hiermee ook andere overheden aan te moedigen en te inspireren. 
GemeentePioniers 2.0: van gemeente naar pionier! www.gemeentepioniers.nl 

Project
Wel-Doeners
Rol
Projectlid
Omschrijving

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als projectteam de Wel-doeners voeren we campagne om de mens binnen het sociaal domein een gezicht te geven. We vertellen het verhaal van zowel cliënten als professionals binnen het sociaal domein door korte inspirerende en persoonlijke verhalen te publiceren. Het doel van deze campagne is om begrip te kweken en stigma’s te doorbreken.

Project
Masterclass datagestuurd werken
Rol
Projectlid
Omschrijving

De Masterclass werd door ons projectteam georganiseerd voor alle trainees van DisGover met als doel om van elke trainee een mini data-expert te maken. Tijdens een intensieve dag vergaarden de trainees toepasbare kennis van de nieuwste ontwikkelingen, technieken en uitdagingen rondom big data en datagestuurd werken bij de overheid. Dit aan de hand van een vraagstuk uit de gemeente Zaanstad en in samenwerking met verschillende partijen en personen uit dit kennisgebied.

Project
World Wide Woerden
Rol
Projectlid
Omschrijving

Samen met medewerkers van de gemeente Woerden denken we na over hoe de gemeente van de toekomst eruit zal zien. Hoe ziet de gemeente er over pakweg 20 jaar uit, hoe zullen ontwikkelingen de informatievoorziening beïnvloeden, maar zeker ook: wat betekent dit voor de medewerker? In dit kader worden interactieve workshops georganiseerd, waar inspiratie opgedaan wordt voor de open dag. De open dag voor en door medewerkers van de gemeente Woerden zal in het teken staan van het samen brengen en delen van alle opgedane kennis, zodat de gemeente Woerden klaar is voor de toekomst!

Project
Sociaal Domein 3.0 Woerden
Rol
Projectlid
Omschrijving

Samen met het projectteam en de diverse stakeholders zetten wij een visie op hoe de gemeentelijke (Woerdense) informatievoorziening van de toekomst er uit ziet. Het project eindigt met een open dag voor de gemeente waarbij hen handvatten worden aangereikt voor het werk van de nieuwe ambtenaar en de eerste aanzet tot.