Michiel Kuik

Motivatie

Ik durf te zeggen dat maatschappelijke vraagstukken een passie van me zijn. De complexiteit en de reikwijdte van zulke vraagstukken maakt dat ze ontzettend afwisselend en betekenisvol zijn. Het is dan ook geen verrassing dat ik bij de overheid terecht ben gekomen.

Mijn visie is dat gedragsverandering cruciaal is voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Het zijn immers vaak problemen die in stand worden gehouden door normen, omgevingsinvloeden, gewoonten en angst voor effecten van verandering. Mensen enthousiasmeren om uit hun vaste patronen te treden, nieuwe mogelijkheden te zien en elkaar te vinden zie ik dan ook als de belangrijkste vaardigheid die ik meeneem naar overheidsland.

Werkervaring
Periode
Februari 2016 – Heden
Organisatie
Gemeente Zaanstad
Functie
Adviseur feedbackprocessen
Omschrijving

Om interne samenwerking te vergroten, inzicht in eigen werkzaamheden te vergroten en bijsturing te vergemakkelijken ben ik aangesteld om feedbackprocessen op gang te brengen. Ik ontwerp en implementeer klanttevredenheidsonderzoeken, organiseer gestructureerde gesprekken tussen vakafdelingen en verwerk data over werkzaamheden tot informatie voor de vakafdelingen. Hiernaast werk ik aan signaleringsstrategieën om interne processen te verbeteren.

Opleidingen
Periode
2015-2016
Onderwijsinstituut
Radboud Universiteit Nijmegen
Studie

MSc, Gedragsverandering

Periode
2010-2014
Onderwijsinstituut
Radboud Universiteit Nijmegen
Studie

Bachelor Psychologie

Action Learning Projecten
Project
DisGoverland
Rol
Projectleider
Omschrijving

Team DisGoverLand onderzoekt hoe trainees nog meer uit hun traineeship bij DisGover kunnen halen. We gaan een instrument ontwerpen dat trainees helpt meer inzicht en overzicht te krijgen in hun ontwikkeling en eigen leertraject tijdens hun traineeship. Daarmee dagen we trainees uit om meer eigenaarschap te nemen over hun ontwikkeling. Trainees zijn zich nog niet altijd bewust van de mogelijkheden die het traineeship ze biedt. Dit project, zelf een initiatief van een trainee, is een schoolvoorbeeld van de mogelijkheden binnen DisGover. Graag willen we trainees helpen om deze kansen vanaf het begin af aan te pakken, zonder ze aan het handje mee te nemen.

Project
De Wel-doeners
Rol
Projectlid
Omschrijving

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als projectteam de Wel-doeners voeren we campagne om de mens binnen het sociaal domein een gezicht te geven. We vertellen het verhaal van zowel cliënten als professionals binnen het sociaal domein door korte inspirerende en persoonlijke verhalen te publiceren. Het doel van deze campagne is om begrip te kweken en stigma’s te doorbreken.