Merel Huisman

Motivatie

Het informatiemanagement  traineeship bij DisGover geeft mij de kans om mezelf te ontwikkelen en daarnaast iets betekenen voor de maatschappij. Ik heb mij altijd al geïnteresseerd in de gezondheid van mensen, de rol die voeding hierbij speelt en het bedenken van concepten en programma’s om dit te verbeteren. De overheid speelt hier een hele belangrijke rol in en is heel dynamisch en is altijd in ontwikkeling. Door het werkveld van de overheid te ontdekken hoop ik bij te kunnen dragen aan het digitaliseren en optimaliseren van processen en hiermee uiteindelijk de afstand tussen de burger en de overheid te verkleinen.

Werkervaring
Periode
maart 2018 – heden
Organisatie
Gemeente Utrecht
Functie
Recordmanager afdeling Facilitair en Huisvesting
Omschrijving

Verantwoordelijk voor het in kaart brengen van alle werkprocessen van de verschillende clusters
van de afdeling Facilitair en Huisvesting. Aan de hand van deze processen en de wensen van de
gebruikers het (archief)systeem (Digiplaza) opnieuw inrichten. Vervolgens de bewaartermijnen
vanuit de selectielijst aan deze processen koppelen om zo recordmanagement uit te kunnen
voeren en te voldoen aan de Archiefwet. Mijn rol is het in kaart brengen van de processen,
het (her)inrichten van Digiplaza en bewustwording creëren voor recordmanagement
onder de werknemers.

Periode
Mei 2017 – feb 2018
Organisatie
Gemeente Eindhoven
Functie
Trainee inkoop sociaal domein
Omschrijving

Bij de gemeente Eindhoven ben ik medeverantwoordelijk voor de implementatie en verbetering van een inkoop ondersteunend systeem. We zijn bezig dit systeem door te ontwikkelen en het proces gebruikersvriendelijker en efficiënter te maken. Daarnaast ben ik bezig met een grote regionale samenwerking, waar we een uniforme productencatalogus voor de jeugd en WMO zorg in het sociaal domein en hierbij horende objectieve tarieven ontwikkelen voor Zuidoost Brabant.

Opleidingen
Periode
2014-2017
Onderwijsinstituut
Wageningen universiteit
Studie

Master voeding en gezondheid specialisatie: publieke gezondheid en epidemiologie

Periode
2011-2014
Onderwijsinstituut
Wageningen universiteit
Studie

Bachelor voeding en gezondheid

Action Learning Projecten
Project
GemeentePioniers 2.0
Rol
Projectlid
Omschrijving

De overheid biedt anno 2017 de meeste diensten al digitaal aan. Maar hoe kan dit nou op goede en innovatieve manier, met een positieve sociale impact? De GemeentePioniers 2.0 zijn, in navolging van de eerste editie, op zoek naar de meest innovatieve voorbeelden van digitale dienstverlening in overheidsland. In de vorm van een competitie geven we een podium aan deze pioniers, om hiermee ook andere overheden aan te moedigen en te inspireren. 
GemeentePioniers 2.0: van gemeente naar pionier! www.gemeentepioniers.nl 

Project
OMG wat een wet
Rol
Projectlid
Omschrijving

2019 wordt het jaar waarin de Omgevingswet in werking treedt. Met deze nieuwe wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling samenvoegen en vereenvoudigen, waardoor burgers meer te zeggen krijgen over hun directe leefomgeving. Deze wet is alleen niet zo simpel als het klinkt, en vraagt om een verandering van cultuur, werkwijzen, houding en gedrag. Niet alleen voor overheden, maar o.a. ook voor inwoners en ondernemers. Wij maken een inspirerende documentaire over de implementatie van de omgevingswet. Geen theoretisch verhaal, maar een compleet beeld waarom deze verandering ingewikkeld is, wat het met zich meebrengt, en wat dat met mensen doet.