Marga Wind

Motivatie

Een van de hoofdtaken van de overheid en de aan haar gerelateerde organisaties is het zo goed mogelijk van dienst zijn van de burger. Hoe toegankelijker en transparanter de overheid is, hoe dichter de overheid bij haar burgers kan staan. Ik vind het geweldig om hier vanuit DisGover aan mee te werken en bij verschillende overheidsinstanties aan de slag te gaan om te zien hoe zij op hun eigen manier allemaal bijdragen aan de maatschappij. Omdat ik van nature én dankzij mijn master Europese studies maatschappelijke vraagstukken goed kan bekijken vanuit verschillende perspectieven en mij uitstekend kan inleven in anderen, ben ik een echte verbinder en teamplayer. Ik geloof dat goede samenwerking en leren van elkaar de sleutel vormt naar een optimaal resultaat. De overheid is bij uitstek een plek die constant in ontwikkeling is, omdat continu moet worden ingespeeld op maatschappelijke vraagstukken. Bij ontwikkeling hoort verandering. Om medewerkers en burgers hier samen op een prettige manier in mee te nemen is het erg belangrijk om goed naar elkaar te luisteren. Ik vind het geweldig om me hiervoor in te zetten en zo mijn steentje bij de dragen aan een fijne samenleving, die we naar mijn mening allemaal samen maken.

Werkervaring
Periode
Juni 2017 - heden
Organisatie
Parteon
Functie
Adviseur digitalisering
Omschrijving

Bij woningcorporatie Parteon wordt op dit moment een grote digitaliseringsslag gemaakt. Het is de bedoeling dat nu echt alle documenten digitaal te vinden zullen zijn, zo ook de documenten die zich in de fysieke archieven bevinden. Ik houd me bezig met het schrijven van een advies voor één van de archieven en met de bewustwording rond digitaliseringsvraagstukken.

Opleidingen
Periode
2015-2016
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

MA European Studies – Identity & Integration

Periode
2011-2014
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

BA Franse Taal en Cultuur

Action Learning Projecten
Project
DenkTank
Rol
Projectlid
Omschrijving

Team Denktank staat voor de uitdaging om studenten, trainees en professionals samen te brengen en op vernieuwende wijze over een actueel thema te laten nadenken, kennis en ideeën met elkaar te laten uitwisselen en elkaar te inspireren. De verbinding tussen de verschillende groepen en manieren waarop zij elkaar – op het gebied van kennis, vaardigheden en passie – verder kunnen brengen, staan hierbij centraal.
Pascale Georgopoulou, onze opdrachtgever, heeft ons daarnaast verzocht aandacht te schenken aan het ambtelijk vakmanschap. Welke eigenschappen en vaardigheden zijn gezien de huidige ontwikkelingen en uitdagingen voor ambtenaren van belang? En wat maakt dat een ambtenaar gepassioneerd is over zijn/haar vak? Het ambtelijk vakmanschap zal door team Denktank in relatie worden gebracht met één of meerdere maatschappelijk relevante thema’s. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als‘opgroeien & oud worden’ (Hoe maken we zorg en onderwijs toekomstbestendig met uitdagingen als vergrijzing, eenzaamheid, decentralisatie en bezuinigingen?),‘Zückerberg & andere slimmeriken’(Technologische ontwikkelingen: je komt er niet omheen en je kunt niet meer zonder. Blockchain, big data en cyber security – kun jij er al mee uit de voeten?), ‘Populair populisme’ (Laat jij jouw stem gelden als het gaat om tolerantie, polarisatie en democratische vernieuwing? Ben jij zwart, wit of 50 tinten grijs?) en ‘Harvey, Irma & José’ (Droge voeten wil iedereen. Bieden smart cities, een circulaire economie en energietransitie de oplossing voor klimaatverandering?).
Benieuwd naar de verdere ontwikkelingen van team Denktank? Blijf ons dan volgen!

Project
Wel-doeners
Rol
Projectlid
Omschrijving

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als projectteam de Wel-doeners voeren we campagne om de mens binnen het sociaal domein een gezicht te geven. We vertellen het verhaal van zowel cliënten als professionals binnen het sociaal domein door korte inspirerende en persoonlijke verhalen te publiceren. Het doel van deze campagne is om begrip te kweken en stigma’s te doorbreken.