Manou Lourens

Motivatie

Door mijn eerder opgedane werkervaring ben ik erachter gekomen dat ik het geweldig vind om binnen uiteenlopende organisaties echt het verschil te kunnen maken door een eigen inbreng te leveren. Precies deze rol mag ik vervullen als Trainee Informatiemanagement binnen DisGover! Als persoon ben ik sociaal en betrokken, maar ik ga ook graag zelfstandig en doelgericht te werk om ervoor te zorgen dat het gewenste resultaat wordt behaald. Dit komt goed van pas bij het behartigen van de belangen van verschillende partijen en wanneer het waarborgen van de kwaliteit van een opdracht, prioriteit nummer 1 is. Daarnaast vind ik het interessant om processen in kaart te brengen en in overleg veranderingen door te voeren, zodat een optimaal werkend systeem ontstaat. Dit houdt in dat ik me richt op zowel de mensen binnen een organisatie als de technische kant en juist in deze combinatie ligt mijn passie!

Werkervaring
Periode
April 2017 - heden
Organisatie
Gemeente Den Haag
Functie
Programmamedewerker Smart The Hage
Omschrijving

Verantwoordelijk voor het verbinden van gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen om gezamenlijk aan de slag te gaan met maatschappelijke vraagstukken uit de stad. Daarnaast zorg ik voor het versnellen van de uitvoering van verschillende slimme projecten, onder andere op het gebied van innovatie, cyber(awareness) en data.

Periode
Oktober 2016 - maart 2017
Organisatie
Gemeente Alphen aan den Rijn
Functie
Zakencoach
Omschrijving

Verantwoordelijk voor inventariseren van knel- en ontwikkelpunten binnen het huidige zaaksysteem (Green Valley). Daarnaast treed ik op als ambassadeur en vraagbaak en genereer ik van aandacht voor Zaak- en Procesgericht Werken.

Periode
Februari 2016 - september 2016
Organisatie
Gemeente Apeldoorn
Functie
Junior Adviseur
Omschrijving

Verantwoordelijk voor de organisatie van de netwerkbijeenkomst "samen innoveren in de zorg - de cliënt centraal" voor de sectoren zorg en IT uit regio Gelderland in samenwerking met de Relatiemanager Bedrijven. Daarnaast ondersteunde ik de Programmamanager Cultuur bij de beoordeling van beschikkingen, de uitwerking van culturele vraagstukken en de evaluatie van de huidige amateurkunstregeling.

Periode
Oktober 2015 - december 2016
Organisatie
Provincie Flevoland
Functie
Adviseur AO/IC
Omschrijving

Verantwoordelijk voor het verbeteren van de onderlinge vervangbaarheid van de medewerkers en het duiden van ontwikkelpunten van de afdeling. Daarnaast richtte ik me op het bepalen van een nieuwe mappenstructuur in het archiveringssysteem (eDocs).

Opleidingen
Periode
2012-2013
Onderwijsinstituut
Erasmus Universiteit Rotterdam
Studie

Cultural Economics and Entrepreneurship

Periode
2008-2012
Onderwijsinstituut
Erasmus Universiteit Rotterdam
Studie

Algemene Cultuurwetenschappen

Action Learning Projecten
Project
Wel-doeners
Rol
Projectleider
Omschrijving

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. Als projectteam de Wel-doeners voeren we campagne om de mens binnen het sociaal domein een gezicht te geven. We vertellen het verhaal van zowel cliënten als professionals binnen het sociaal domein door korte inspirerende en persoonlijke verhalen te publiceren. Het doel van deze campagne is om begrip te kweken en stigma’s te doorbreken.

Project
Gemeentepioniers
Rol
Comunicatie
Omschrijving

Gemeentepioniers trekt Nederland door op zoek naar de beste
voorbeelden en ideeën van innovatieve en inspirerende
dienstverlening van gemeenten in Nederland.

Project
Disgoveries
Rol
Projectmedewerker
Omschrijving

DisGoveries is verantwoordelijk voor het in de wereld brengen en vermarkten van de innovatieve producten en diensten die de trainees binnen het opleidingsprogramma iDisGover van DisGover ontwikkelen. Deze ‘DisGoveries’ variëren van apps tot grootschalige evenementen en van real-life games tot inspirerende DisGover on Tour sessies. DisGoveries levert ook op maat. Producten en diensten kunnen worden aangepast op basis van de vraag van de opdrachtgever.

Project
Vluchtelingendata
Rol
Webmaster
Omschrijving

De aanleiding voor het oprichten van vluchtelingendata.nl zijn de naar onze mening vaak ongefundeerde en onnodig harde
uitspraken in het vluchtelingendebat. Wij zien op dit moment
een verharding ontstaan in beide kampen, zowel de voor- als
tegenstanders, worden fanatieker en voeren discussies op basis
van emoties en aannames.
Het is onze missie om aan de hand van open data (feitelijke
data) deze discussie te temperen. Daarom presenteren wij
gevisualiseerde data welke we combineren met een
achterliggend verhaal. Dit verhaal richt zich op de onderwerpen
die aan de kern van het vluchtelingendebat liggen en voor
gemeenten en bewoners kunnen spelen bij het opstarten van
een asielzoekerscentrum. Tenslotte peilen we de behoefte van
gemeenten en burgers om ervaringen te delen.