Lorieke de Lange

Motivatie

Als trainee bij DisGover krijg ik de kans om de overheid en onze maatschappij een klein stukje beter te maken.  De maatschappij is momenteel aan het veranderen en is constant in beweging.  Er zijn continu nieuwe ontwikkelingen. We zijn mondiger geworden en verwachten meer dan ooit, zowel van onszelf en van elkaar. Daarnaast willen we steeds meer zelf regelen en doen en zijn we door de huidige digitale revolutie ook steeds makkelijker daartoe in staat. Dit vraagt iets van overheidsorganisaties. Als trainee Informatiemanagement bij DisGover krijg ik de kans om hier aan mee te werken.

Ik geloof in de kracht van kennisdeling en samenwerking en breng dit met mijn enthousiasme graag over op anderen. Op deze manier kunnen we samen veel voor elkaar krijgen!

Werkervaring
Periode
Mei 2017 – Heden
Organisatie
Gemeente Almere
Functie
Programmasecretaris Energy on Upcycling en projectmedewerker Expertisecentrum Programmamanagement
Omschrijving

Bij de Gemeente Almere heb ik een veelzijdig takenpakket. Zo ben ik programmasecretaris voor het programma Energy on Upcycling. Daar houd ik mij bezig met onderwerpen als upcycling en circulaire economie. De ambitie van Almere is om uit te groeien tot een afvalloze stad en dat niet alleen; maar reststromen door upcycling waardevol maken en gebruiken om er nieuwe grondstoffen en producten van te maken. Daarnaast werk ik aan het opzetten van een Expertisecentrum waar de taak is om de kwaliteit van het programmamanagement te verbeteren.

Opleidingen
Periode
2012-2013
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

Master American Studies: History

Periode
2008-2012
Onderwijsinstituut
RijksUniversiteit Groningen
Studie

Bachelor Geschiedenis

Action Learning Projecten
Project
DisGoverland
Rol
Projectlid
Omschrijving

Team DisGoverLand onderzoekt hoe trainees nog meer uit hun traineeship kunnen halen. We ontwikkelen een instrument dat trainees helpt meer inzicht en overzicht te krijgen over hun eigen leertraject. Trainees zijn zich nog te weinig bewust van het eigenaarschap dat ze krijgen over hun traineeship en leertraject, deze bewustwording is een belangrijk doel van ons project.

Project
Go Nudge!
Rol
Projectlid
Omschrijving

In dit project onderzoeken we hoe we het gebruik van de digitale dienstverlening bij Drechtsteden kunnen verhogen door nudging technieken toe te passen. Nudging is het sturen van onbewust gedrag met kleine, subtiele “duwtjes”. Denk bijvoorbeeld aan Holle Bolle Gijs in de Efteling. Hierdoor wordt het leuk om afval in de prullenbak te gooien.