Lorieke de Lange

Motivatie

Als trainee bij DisGover krijg ik de kans om de overheid en onze maatschappij een klein stukje beter te maken.  De maatschappij is momenteel aan het veranderen en is constant in beweging.  Er zijn continu nieuwe ontwikkelingen. We zijn mondiger geworden en verwachten meer dan ooit, zowel van onszelf en van elkaar. Daarnaast willen we steeds meer zelf regelen en doen en zijn we door de huidige digitale revolutie ook steeds makkelijker daartoe in staat. Dit vraagt iets van overheidsorganisaties. Als trainee Informatiemanagement bij DisGover krijg ik de kans om hier aan mee te werken.

Ik geloof in de kracht van kennisdeling en samenwerking en breng dit met mijn enthousiasme graag over op anderen. Op deze manier kunnen we samen veel voor elkaar krijgen!

Werkervaring
Periode
1 mei 2017 – Heden
Organisatie
Gemeente Almere
Functie
Programmasecretaris Energy on Upcycling
Omschrijving

Bij de Gemeente Almere heb ik een veelzijdig takenpakket. Zo ben ik ook programmasecretaris voor het programma Energy on Upcycling. In de groeiopgave voor de stad ziet Almere kansen voor duurzame en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van onder andere energie, afval en circulaire economie. De ambitie van Almere is om uit te groeien tot zowel een afvalloze stad als een energieneutrale stad in 2022. Mijn takenpakket is veelzijdig; zo heb ik uitvoerende taken als het voorbereiden van agenda's, maar ik schrijf ook veel inhoudelijke stukken en ondersteun ik ook bij verschillende projecten omtrent circulaire economie. Zo heb ik oa gewerkt aan de opening van het Upcyclecentrum.

Periode
Mei 2017 – 1 januari 2018
Organisatie
Gemeente Almere
Functie
Projectmedewerker Expertisecentrum Programmamanagement
Omschrijving

Bij de Gemeente Almere werk ik aan het opzetten van een Expertisecentrum voor project- en programmamanagement. Dit expertisecentrum is opgezet om de kwaliteit van het project- en programmamanagement te verbeteren. Ik houd mij voornamelijk bezig met de communicatie (zoals verbeteren van informatie op interne netwerk, nieuwsbrieven, maken van infographics ed) en met verschillende uitvoerende taken.

Opleidingen
Periode
2012-2013
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

Master American Studies: History

Periode
2008-2012
Onderwijsinstituut
RijksUniversiteit Groningen
Studie

Bachelor Geschiedenis

Action Learning Projecten
Project
Spraakmakers!
Rol
Project lid
Omschrijving

Ieder Kind Veilig, dat is de missie van onze opdrachtgever Jeugdbescherming Regio
Amsterdam. Om dit doel te bereiken is inspraak van jongeren onmisbaar. Aan ons de
opdracht om een start te maken met de oprichting van een jongerencliëntenraad.
Hiervoor gaan wij in gesprek met de doelgroep en verzamelen we hun wensen en
ideeën. Uiteindelijk zetten we samen de eerste stappen in de oprichting van een
jongerencliëntenraad, die daadwerkelijk de doelgroep zal representeren. Ons doel is
om hiermee de jeugdbescherming en hun doelgroep dichter bij elkaar te brengen.

Project
DisGoverland
Rol
Projectlid
Omschrijving

Team DisGoverLand onderzoekt hoe trainees nog meer uit hun traineeship kunnen halen. We ontwikkelen een instrument dat trainees helpt meer inzicht en overzicht te krijgen over hun eigen leertraject. Trainees zijn zich nog te weinig bewust van het eigenaarschap dat ze krijgen over hun traineeship en leertraject, deze bewustwording is een belangrijk doel van ons project.

Project
Go Nudge!
Rol
Projectlid
Omschrijving

In dit project onderzoeken we hoe we het gebruik van de digitale dienstverlening bij Drechtsteden kunnen verhogen door nudging technieken toe te passen. Nudging is het sturen van onbewust gedrag met kleine, subtiele “duwtjes”. Denk bijvoorbeeld aan Holle Bolle Gijs in de Efteling. Hierdoor wordt het leuk om afval in de prullenbak te gooien.