Lies van Harten

Motivatie

Werken voor de overheid saai? Zeker niet! Voor mij is overheidsland juist dynamisch: de wereld verandert snel en daarmee de behoefte vanuit de samenleving voor de invulling van bestuur. De overheid is daardoor voortdurend in ontwikkeling. En daar liggen mooie kansen! Zo ben ik ervan overtuigd dat digitalisering de kloof tussen maatschappij en overheid kan verkleinen en transparantie van bestuur kan vergroten.

Als jurist duik ik graag in wet- en regelgeving, maar wel met het maatschappelijk belang als vertrekpunt. Tijdens mijn opdrachten krijg ik de kans om verder te kijken dan de wettekst, nieuwsgierig te zijn, te verbinden en te denken in mogelijkheden.

Werkervaring
Periode
April 2017 - heden
Organisatie
Gemeente Utrecht
Functie
Coördinator Privacy en informatiebeveiliging
Omschrijving

Binnen het domein Werk & Inkomen ben ik verantwoordelijk voor de verschillende projecten in het kader van privacy en informatiebeveiliging, waaronder de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving, het opzetten van een bewustwordingscampagne en het beantwoorden van vragen vanuit de organisatie.

Periode
Maart 2017 – april 2017
Organisatie
Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
Functie
Procesadviseur
Omschrijving

Tijdens deze opdracht was ik enerzijds betrokken bij de werkzaamheden van een vlotte overgang naar het nieuwe zaaksysteem van de omgevingsdienst. Anderzijds heb ik het proces van deze release in kaart gebracht en hierover een advies geschreven.

Opleidingen
Periode
2015-2016
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

LLM International and European Law: European Union Law

Periode
2014-2015
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

Premaster International and European Law

Periode
2011-2014
Onderwijsinstituut
Universiteit van Amsterdam
Studie

BA Europese Studies

Action Learning Projecten
Project
Floridata
Rol
Projectlid
Omschrijving

In 2022 zal de Floriade plaatsvinden in Almere. In het kader van de Sustainable Development Goals en de vier pijlers 'Greening, Healthying, Energizing en Feeding' onderzoekt ons team op welke manier de Floriade bijdraagt aan Happiness en hoe data het verhaal van de Floriade kan vertellen. Met de Floriade BV als opdrachtgever onderzoeken wij de mogelijkheden tot het opzetten van een datalab voor alle betrokkenen en daarnaast het meetbaar maken van Happiness.

Project
Go Nudge!
Rol
Projectlid
Omschrijving

In opdracht van de Gemeente Drechtsteden onderzoekt ons team op welke manier Nudging kan bijdragen aan de verhoging van het gebruik van de digitale dienstverlening. Met welke tools kunnen we de klant onbewust het "duwtje" geven om digitale producten af te nemen? Naast het uitbrengen van een advies aan onze opdrachtgever nemen we tijdens een inspiratiemiddag overheidsland mee in de mogelijkheden van Nudging.