Alumni

Het traineeship Informatiemanagement en Legal van DisGover is een opstap naar de rest van je carrière. We zijn er trots op wat onze alumni ondertussen hebben bereikt

Eline van Weert - Medewerker Personeel en Organisatie

Tijdens mijn traineeship bij DisGover heb ik kennisgemaakt met de verschillende
aspecten van verander-/informatiemanagement en met de overheid. In de anderhalf jaar
tijd dat ik bij DisGover heb gewerkt, heb ik veel ruimte gekregen om te onderzoeken wat
ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Daarnaast vond ik het ook heel waardevol om
samen met andere trainees aan action learning projecten te werken. Je leert ontzettend
veel van elkaar en daarnaast is het ook nog heel gezellig!
Dankzij mijn traineeship heb ik geleerd waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik me
verder in wil specialiseren. Ik ben daarom heel blij dat ik de kans krijg bij gemeente
Midden-Delfland om me verder te ontwikkelen op het gebied van Personeel en
Organisatie!

Malon Peeters - .

Judith van der Zweerde - Adviseur Sociaal Domein, Talenter

Na twee jaar zit mijn traineeship er alweer op... De tijd is voor mijn gevoel voorbij gevlogen! Vier opdrachten, zes action learning projecten en ontelbare kennissessies, workshops, borrels, congressen en events verder heb ik meer geleerd over mijn drijfveren, sterke en zwakke punten en mijn manier van samenwerken dan ik van te voren had durven dromen. En dat in zo'n gezellig bedrijf! De vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt bij DisGover gecombineerd met het besef dat er altijd iemand achter je staat geeft heel veel ruimte om te leren. Tijdens mijn laatste opdracht bij de gemeente Delft werd voor mij bevestigd hoe graag ik aan de slag wil met maatschappelijke uitdagingen en sociale vraagstukken. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik na mijn traineeship ga werken als adviseur sociaal domein bij Talenter!

Marzia Sakoer - .

Niels van Ommen - Informatieadviseur

Wow! Twee jaar alweer voorbij gevlogen. Maar tegelijkertijd ontzettend veel geleerd en plezier gehad. Iets wat zeker hand in hand gaat bij DisGover. Ik heb ontzettend veel over mezelf geleerd, waar ik wel goed in ben, waar ik minder goed in ben, wat ik wel leuk vind en wat ik minder leuk vind. Dat alles naast te talloze kennissessies, congressen en events. En niet te vergeten natuurlijk de borrels waar ik mijn collega’s heb leren kennen. De kennis, ervaring en vrienden die ik hier heb opgedaan zijn echt goud waard. Met veel plezier kijk ik dan ook terug op deze tijd en ga ik aan de slag als informatieadviseur bij het Service Centrum Drechtsteden in Dordrecht.

Lotte Westerlaken - .

Sanne van Hoof - Projectleider / Adviseur Informatievoorziening

Experimenteren, plezier hebben en samen creëren hebben centraal gestaan gedurende mijn traineeship. DisGover heeft mij de middelen, juiste begeleiding en vooral de vrijheid te geven om mij persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. Ik heb ontdekt waar mijn sterke en zwakke punten liggen en van welke werkzaamheden ik energie krijg. Door het vertrouwen die ik heb gekregen bij een uitdagende opdracht als projectleider bij de gemeente Weert, en door de creatieve en gezellige vrijdagen bij DisGover maken dat ik de volste vertrouwen heb in mijn volgende uitdaging. Deze uitdaging zal zijn als projectleider / adviseur informatievoorziening bij de gemeente 's-Hertogenbosch!

Frederique Janssen - Medewerker Openbare Orde en Veiligheid

Ik kijk terug op mijn tijd bij DisGover als een ongelooflijk leuke en onvergetelijke tijd: een perfecte
tussenstap tussen het studentenleven en het ‘burgerlijke’ werkende leven. Ook zat mijn traineeship bij
DisGover vol met onbetaalbare ervaringen. Alleen al de unieke action learning projecten waar we op de
vrijdagen in gezamenlijkheid met medetrainees aan werkten: hierdoor is netwerken mij met de
DisGover paplepel ingegoten en je leert hier nog veel meer van. Daarnaast van maandag t/m donderdag
opdrachten gedaan binnen overheidsland. Begonnen bij de gemeente Eindhoven in een scrumteam
waarbij vraagstukken op diverse (creatieve) en snelle, efficiënte wijzen werden opgelost. Daarna mocht
ik zelfstandig aan de slag bij de gemeente Leiden als projectleider/adviseur: wat kreeg ik hierbij een
verantwoordelijkheid, maar deze opdracht is hierdoor juist een van mijn meest leerzame opdrachten
geweest. Zelf contacten gelegd voor een derde opdracht bij de gemeente Delft: hierbij de gemeente
geholpen datagestuurd werken verder te brengen. En last but not least een opdracht als adviseur bij de
gemeente Dordrecht bij de afdeling Veiligheid. Want bij DisGover krijg je ook de kans om je dromen op
carrièregebied achterna te gaan; dit is in mijn geval werken binnen het veiligheidsdomein. Dankzij
DisGover kon ik gelijk na mijn traineeship beginnen bij de gemeente Bunschoten als medewerker
Openbare Orde en Veiligheid. Ook hier merk ik dat de DisGover way of life echt een onderdeel is
geworden van mijn denk- en handelswijze!

Anneke Nuijten - .

Na bijna twee jaar aan de Universiteit Utrecht gewerkt te hebben als projectmedewerker, was het voor mij een verademing dat ik weer écht kon leren. Dat niet alleen het werk, maar met name mijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal stonden. En het was fantastisch om te mogen samenwerken met een groep enthousiaste, intelligente en gedreven jonge mensen!

Tijdens de twee jaar dat ik bij DisGover heb gewerkt heb ik inhoudelijk veel geleerd, o.a. over gegevensbeheer, het stelsel van basisregistraties, de Algemene wet bestuursrecht (Awb), verandermanagement en mediationvaardigheden. Daarnaast heb ik opdrachten uitgevoerd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP), de gemeente Zaanstad en bij de gemeente Utrecht. Het was zeer waardevol om bij verschillende organisaties aan de slag te kunnen gaan om op die manier voor mezelf te ontdekken wat voor soort organisatie(cultuur) het beste bij mij past.

Het voornaamste dat ik over mezelf heb geleerd, is dat ik weet waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg, en hoe ik deze vaardigheden kan inzetten binnen mijn werk. Je hoeft niet overal goed in te zijn. Het is juist de kunst om mensen om je heen te verzamelen die met hun vaardigheden en karakter weer een mooie aanvulling vormen op jou. Als iedereen volledig in zijn kracht staat, dan bereik je samen de mooiste resultaten! Dat is ook gebleken tijdens de Action Learning Projecten waar ik op de vrijdagen met een aantal medetrainees aan werkte.

Bij DisGover is er altijd ruimte voor eigen initiatief. Denk aan het organiseren van workshops (zelf of met de hulp van externen) en het ontwikkelen van jouw eigen Action Learning Project. Volg jouw passies en maak anderen enthousiast over jouw creatieve ideeën!

Ik ben DisGover enorm dankbaar voor de twee geweldige jaren die ik daar heb gehad en ik wens iedereen net zo'n leuke en leerzame tijd toe.

Inger Waling - Adviseur bedrijfsvoering en digitale informatievoorziening

DisGover heeft mij zoveel gebracht! In een notendop: twee jaar lang een prachtige trainee-opdracht die in het teken stond van open data bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, twee jaar elke vrijdag werken aan prachtige projecten samen met mijn mede-trainees, in korte tijd een mega groot netwerk binnen de overheid en het bedrijfsleven opgedaan, maar bovenal mijzelf op professioneel en persoonlijk gebied ontzettend ontwikkeld! De groei die ik bij DisGover heb doorgemaakt is uniek en had ik in een ‘gewone’ baan niet in zo’n korte tijd kunnen doorlopen. Ik heb daarnaast elke vrijdag genoten van de projecten en de altijd gezellige vrimibo bij DisGover, en daardoor vriendschappen en contacten opgedaan waar ik hopelijk nog lang van zal genieten!Na de twee jaar bij DisGover werk ik nu bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat als adviseur bedrijfsvoering en digitale informatievoorziening. Dat houdt in dat ik me als projectleider inzet voor de samenwerking digitale informatievoorziening met onze partner-ministeries OCW en AZ. Eigenlijk is mijn functie heel DisGover-achtig: met zijn drieën bundelen we onze kennis en zetten we samen projecten en programma’s in om onze gezamenlijke digitale informatievoorziening te verbeteren en toekomst-proof te maken. Tegelijkertijd zorg ik ook voor alles wat komt kijken bij het verbeteren en intensiveren van onze samenwerking. Een baan waarbij geen dag het zelfde is, waarbij ik heen-en-weer vlieg tussen de drie ministeries, waar ik me ontzettend kan ontwikkelen op strategisch en tactisch gebied en waar ik al mijn enthousiasme zeker in kwijt kan! En.. hoewel ik DisGover nog elke vrijdag een beetje mis, ben ik inmiddels actief voor JongEZ en doe ik ook hier weer vriendschappen en mooie contacten op. Kortom: er is ook een leven na DisGover, maar ik had het voor geen goud willen missen!

Michelle Dautzenberg - Adviseur Bedrijfsvoering bij Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Mijn tijd bij DisGover is absoluut voorbij gevlogen. Wat een uniek en leuk bedrijf. En wat was het gezellig met alle trainees op onze vrijdagen. De rest van de week was het hard werken bij mijn opdrachten bij de gemeente Eindhoven en Dordrecht, maar ook ontzettend leerzaam. Ik denk niet dat ik ergens anders zo veel inhoudelijke en persoonlijke ervaring had opgedaan.
Als Adviseur Bedrijfsvoering houd ik mij nu bezig met de digitale informatievoorziening van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hierin wordt ook veel samengewerkt met de Ministeries van AZ, OCW en LNV. Dat maakt het een ontzettende leuke uitdaging om alles in goede banen te leiden!

Maarten Nap - Adviseur

Eigenlijk is het door alle voorgaande alumni al heel treffend verwoord, bij deze dan toch mijn toevoeging: DisGover was een helluvagoodtime! Vooraf nooit gedacht dat ik zoveel leuke en interessante dingen zou gaan meemaken. Mijn dank is groot. De kans om mezelf bij DisGover te ontwikkelen als young professional heb ik met beide handen gegrepen. Met mooie informatiemanagement-opdrachten bij provincie en gemeente. Kers op de taart waren de Action Learning projecten; samen met medetrainees oplossingen verzinnen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken.
Tijdens een van die projecten heb ik me kunnen verdiepen in Blockchain. Dit is zo goed bevallen dat ik er bij het Zorginstituut Nederland mijn nieuwe baan van heb gemaakt, als adviseur bij het Mijn Zorg Log project.

Veerle de Theije - Projectleider Maatschappelijk Domein

Vanaf moment één heb ik me thuis gevoeld bij DisGover. In twee jaar tijd heb ik veel geleerd en me persoonlijk sterk mogen ontwikkelen. Met mooie projecten zoals:
- het organiseren van een congres over informatieveiligheid samen met heuse hackers
- samen met gemeentemedewerkers nadenken over de gemeente van de toekomst
- en ik heb me onder mogen dompelen in de wereld van blockchain en welke kansen dit biedt voor de overheid.
Dit alles met een flinke dosis enthousiasme, positiviteit én gezelligheid zoals het DisGover betaamt.

Ik ben klaargestoomd voor de publieke sector en met succes: nu ga ik als Projectleider in het maatschappelijk domein aan de slag bij de Gemeente Zaanstad, zin in!

Melissa van Herwijnen - Adviseur Sociaal Domein

DisGover geeft je de unieke kans om met een jonge, enthousiaste en ambitieuze blik in verschillende keukens te kijken. Zo leer je in korte tijd heel veel over de inhoud, maar ook over jezelf. Als je net bent afgestudeerd ontbreekt het vaak nog aan ervaring en richting. Dat is precies wat het DisGover traineeship mij gebracht heeft. Tijdens mijn traineeship heb dankzij de opzet en aanpak van DisGover geleerd waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en hoe ik dat het beste in kan zetten. Ook houdt DisGover je scherp op nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Na een super leuke tijd bij de gemeenten Den Helder, Texel, Alphen aan den Rijn en de Erasmus Universiteit Rotterdam, ga ik nu aan de slag als Adviseur Sociaal Domein bij Talenter. Een hele mooie nieuwe uitdaging waar nog veel meer hoop te leren! 

Eva Uzunhasanoglu - Casemanager sociaal wijkteam en zorgcoördinator doelgroep tienermoeders

Met een goed gevoel kijk ik terug op mijn tijd bij DisGover. De tijd vliegt en het was absoluut een ervaring die ik niet had willen missen. Anderhalf jaar vol enthousiasme, leermogelijkheden en een enthousiast team heeft mij enorm laten ontwikkelen tijdens mijn traineeship. Het kernteam geeft je het vertrouwen om uitdagingen aan te gaan en om in de Action learning projecten te ervaren hoe wij op een innovatieve manier kunnen omgaan met vraagstukken binnen de overheid. We mochten buiten de kaders denken en dat was enorm waardevol.
Door mijn tijd bij DisGover heb ik veel geleerd over mijzelf en over wat ik als professional wil betekenen voor de maatschappij. Mijn passie voor het sociaal domein is dan ook alleen maar gegroeid. Ik ben blij dat ik daar aan mag gaan bijdragen in mijn nieuwe functie als coördinator van de hulpverlening aan de doelgroep tienermoeders in de gemeente Apeldoorn. Een functie waarin ik vanuit de gemeente verantwoordelijkheid draag voor de inrichting van de zorg aan een kwetsbare doelgroep. De DisGover Way of Life ga ik zeker meenemen in de wijze waarop ik mijn functie ga vormgeven. Ik wil het team van DisGover en alle trainees dan ook heel erg bedanken voor de inspirerende tijd!

Joris de Graaf - Adviseur primair proces

Anderhalf jaar heb ik voor DisGover mogen werken. Zo voelt het absoluut niet, de tijd lijkt werkelijk voorbij te zijn gevlogen. Dat zegt veel over DisGover als bedrijf. Een knotsgek bedrijf waarvan het interne team net zo enthousiast is als de trainees die het in dienst heeft. En waar het vertrouwen in elkaar enorm groot is. Door dat vertrouwen in elkaar groei je als mens. Je werkt samen in je Action Learning projecten, leert een netwerk opbouwen en blijft jezelf continue ontwikkelen en uitdagen in zowel je projecten als op je opdracht. Iedere vrijdag dat ik bij DisGover aan de slag ging met mijn project, voelde eigenlijk al een beetje als weekend. Dat beschrijft wat mij betreft perfect de sfeer bij DisGover.

Ik ben ontzettend blij dat ik nu bij de gemeente Utrecht aan de slag kan als Adviseur Primair Proces bij het organisatieonderdeel Publiekszaken. Een functie waarbij ik mij bezig houd met procesmanagement, recordsmanagement en informatiebeveiliging & privacy. Veel van de dingen die ik geleerd heb bij DisGover neem ik mee in deze functie. Hiervoor en natuurlijk voor de geweldige tijd die ik heb gehad ben ik DisGover erg dankbaar!

Wouter Neef - Business Controller

Vanaf het eerste moment dat ik het pand van DisGover binnenliep, tot en met mijn afscheid tweeënhalf jaar later, heb ik genoten van mijn bijzondere tijd bij DisGover. Naast de interessante doordeweekse opdrachten bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Gemeente Zaanstad, voelde iedere vrijdag bij DisGover als thuiskomen.

De vrijdagen bij DisGover laten zich misschien wel het best omschrijven als een grote speeltuin waarin je je traineeship precies zo vorm kan geven als je zelf wilt. Die vrijheid, samen met het onuitputtelijke vertrouwen dat het kernteam heeft in de inventiviteit en creativiteit van de DisGover-trainees, gaf me de mogelijkheid om met tal van nieuwe ideeën op de proppen te komen en daar vervolgens mee te experimenteren. Zo heb ik in mijn periode bij DisGover onder andere mogen meewerken aan het organiseren van een wedstrijd waarin we een DisGover-huiscartoonist kozen, hebben we een evenement georganiseerd waarin ambtenaren en hackers samen nadachten over informatieveiligheid bij de overheid, en bouwden we als legal-trainees gezamenlijk aan ons gloednieuwe legal traineeship.

Waar deze projecten aan de oppervlakte totaal verschillend mogen lijken, hebben ze in mijn optiek één waardevolle gemeenschappelijke basis: door het opzetten en werken aan de projecten van DisGover leerde ik te vertrouwen op m’n eigen creativiteit en ondernemerschap.
Een vertrouwen dat ik niet in colleges of uit boeken had kunnen leren en dat me elke dag van pas komt bij mijn huidige werkzaamheden als business controller bij de Gemeente Zaanstad.

Loes van Santvoort - Adviseur Sociaal Domein

Als ambitieuze en enthousiaste starter met een passie voor de overheid ben je bij DisGover aan het juiste adres. Bij DisGover krijg je de kans om erachter te komen wat jouw unieke kwaliteiten zijn en hoe je deze het beste kan inzetten in de praktijk. Niet leren uit boeken, maar gewoon door te doen en experimenteren! Hierdoor word je regelmatig uit je comfort zone getrokken en doe je verrassende inzichten op. Wat ik één van de meest waardevolle aspecten vind van het DisGover traineeship, is dat je ontzettend gestimuleerd wordt om jouw nieuwsgierige, enthousiaste en positieve blik in te zetten op uiteenlopende uitdagingen binnen overheidsland.
De afwisseling van werken bij een opdrachtgever doordeweeks en de projecten op vrijdag met mede-trainees zorgt voor een leuke wisselwerking en leidt tot een hoop creativiteit en out-of-the-box oplossingen. Tijdens mijn traineeship heb ik verschillende interessante opdrachten uitgevoerd bij het Werkplein Hart van West-Brabant en bij VNG/KING. Ik ben daarnaast ontzettend trots op de Action Learning projecten die ik op vrijdag met mede-DisGoveraars heb uitgevoerd.
Doordat jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens jouw traineeship centraal staat leer je ontzettend veel over jezelf en anderen. Je leert waar je in uitblinkt, wat je leuk vindt en ook waar je wellicht minder energie uithaalt. Ik ben er achter gekomen dat ik een passie heb om met sociale vraagstukken aan de slag te gaan. Daarom start ik met een nieuwe uitdaging als Adviseur Sociaal Domein bij Talenter.

Lieke Munsters - Projectleider 'Zelf aan het stuur en op maat'

DisGover heeft me heel veel gebracht. Als nieuweling kom je binnen in een hele enthousiaste groep waarin iedereen leergierig is. Al snel maak je deel uit van de groep en ben je iedere vrijdag aan het bikkelen in een action learning opdracht. Waarbij je kennis maakt met netwerken en leert opdrachten te realiseren zonder dat daar budget voor is. Een van de meest spannende leerpunten vond ik zelf. Ik heb vele mooie opdrachten mogen vormgeven en bij verschillende gemeentes gewerkt. Het was een leuke en leerzame tijd waarbij je veel mensen leert kennen en je verantwoordelijkheid en ruimte wordt gegeven om te ontwikkelen.
Per 1 mei 2017 ben ik gestart als projectleider van het experiment 'Zelf aan het stuur en op maat'. Een experiment in het sociale domein waarbij onderzocht wordt of mensen in de bijstand intrinsiek gemotiveerd worden als ze worden benaderd met meer aandacht en minder regels. Een leuke nieuwe uitdaging met verantwoordelijkheid. En samenwerking met verschillende gemeenten en de Universiteit van Tilburg. Daarnaast ben ik ook de secretaris van het management team van de eenheid Activering & Inkomen.

Lotte Muis - Projectmedewerker Maatschappelijk domein

Als DisGover trainee krijg je het beste van 2 werelden: van maandag tot donderdag leren en (mee)werken bij je opdrachtgever en op de vrijdag ontdekken en experimenteren bij DisGover. Om vervolgens de energie en nieuwe oplossingen weer mee te nemen in je werk op maandag!

Tijdens mijn twee jaar heb ik aan interessante opdrachten bij resp. de gemeente Delft, Zoetermeer en Zaanstad gewerkt. Ik kreeg en pakte de ruimte om mijzelf op verschillende onderwerpen te ontwikkelingen, van Informatieveiligheid, Zaakgericht werken tot BlockChain. De vrijdagen stonden in het teken van Action Learning projecten. Samen met een hecht team ervaren hoe je met co-creatie, netwerken en een flinke dosis enthousiasme een gedragen, duurzaam resultaat kunt neerzetten. Ik ben onwijs trots op het door ons team georganiseerde informatieveiligheidscongres ‘In het Hoofd van de Hacker’ én op de verandering die mijn team en ik teweeg brachten bij de gemeente Woerden, door medewerkers mee te nemen in ‘De gemeente van de toekomst’.

DisGover geeft je de mogelijkheid om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen op inhoudelijk en persoonlijk vlak. En door een fantastische groep collega trainees is elke vrijdag een warm bad, met gezellige borrels om de week écht af te sluiten. En wat ik zeker heb geleerd bij DisGover: Je successen moet je (feestelijk) vieren!

Na twee jaar mag ik mij nu ‘Officially DisGovered’ noemen! En alles wat ik heb kunnen leren neem ik mee naar mijn volgende stap: projectmedewerker Maatschappelijk domein bij de gemeente Zaanstad.

Rick Tromp - Implementatieadviseur

DisGover is dé plek om je te ontwikkelen. Ik kwam bij DisGover binnen met het idee dat ik wel iets kon, maar nog niet concreet wat dat nu precies was. Vanaf dag één wordt er met je aan de slag gegaan en worden er allerlei kansen geboden om te groeien. De persoonlijke begeleiding laat je zien wat jouw sterke- en ontwikkelpunten zijn. In de opdrachten en de Action Learning projecten ga je ook daadwerkelijk aan de slag met die punten en na verloop van tijd merk je hoe erg je groeit in je vaardigheden. Of het nu spreken is voor 150 man, een project leiden of creatieve sessies voorzitten; ik heb het allemaal mogen doen en die ervaringen neem ik de rest van mijn carrière mee.
De collega’s, de borrels, de vriendschappen die ik heb opgedaan: ik heb genoten van mijn tijd bij DisGover. Ik ga door als implementatieadviseur bij het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties en ik zal de DisGover periode met me meedragen als een zoete herinnering.

Matthijs Hendriks - Adviseur Control

DisGover is een ontzettend leuke en dynamische organisatie waar je elke vrijdag even ‘thuis’ komt. De interessante en leuke opleidingsprojecten gecombineerd met persoonlijke coaching en fantastische collega’s maken dat je een heel snelle ontwikkeling doormaakt. Enthousiasme, het inzetten van je netwerk en kennisdeling staan hierbij centraal. Tijdens mijn traineeship heb ik kennis gemaakt met verschillende aspecten van de planning en control cyclus. Zo heb ik me bij de gemeente Apeldoorn onder andere bezig gehouden met de financiële organisatie van een belastingsamenwerking, de begrotingscyclus van een gemeente, en interne controle. Bij de gemeente Almere heb ik vanuit procesverbetering gekeken naar het proces rondom inkomende subsidies en was ik betrokken bij een lean traject om het crediteurenproces te vereenvoudigen.

Ik kijk terug op een geweldige tijd bij DisGover en ga nu aan de slag als adviseur control bij de gemeente Zaanstad. Hier ga ik mij onder andere bezig houden met de P&C-cyclus, risicomanagement en procesverbetering.

Marvin Verbeek - Adviseur Economische Zaken

Voor een vliegende start van je carrière ben je bij DisGover aan het juiste adres. De combinatie van persoonlijke begeleiding, uitdagende ‘action learning’ projecten en enorm leuke collega’s maakten dat ik het beste uit mezelf heb gehaald. Dankzij de opleidingsprojecten en mijn werkzaamheden voor de gemeente Apeldoorn leerde ik al doende hoe ik mijn netwerk kan verbreden en benutten en werd ik gestimuleerd vragen te stellen, te zoeken naar mogelijkheden en deze aan te grijpen.
DisGover is een warm en gezellig bad dat ik zeker ga missen. Ik ben dankbaar voor de leermomenten die ik heb mogen ervaren bij DisGover en ik ben trots dat ik mijn kans heb gegrepen bij de gemeente Apeldoorn. Bij de gemeente Apeldoorn ga ik aan de slag als Adviseur Economische Zaken, en de DisGover Way of Life zal ik ook hier blijven leven.

Dieuwke Specken - Klachtencoördinator

Mijn traineeship bij DisGover is ontzettend leuk en leerzaam geweest! Ik heb als Legal trainee ervaring opgedaan bij verschillende gemeenten en een jaar voor het ministerie van BZK gewerkt. Er is veel ruimte om te ontdekken wat bij je past en waar je goed in bent.
Ook de opleidingsprojecten op de vrijdagen zijn heel waardevol. Niet leren uit saaie boeken, maar door het in de ‘echte’ wereld te ervaren. Enthousiasme, gedrevenheid, het delen van kennis, samenwerken en plezier staan bij DisGover centraal. Ik kijk terug op een ontzettend waardevolle tijd, die voorbij is gevlogen. Per 1 februari 2017 ga ik aan de slag als klachtencoördinator bij de gemeente Huizen en als secretaris van een bezwaaradviescommissie bij de BEL Combinatie. Een mooie nieuwe uitdaging!

Wouter van Veen - Consultant

Mijn tijd bij DG kan ik niet anders beschrijven dan ontzettend leuk en leerzaam. Je wordt zeer persoonlijk benaderd en gecoacht, waarbij jou persoonlijke leerdoelen centraal staan. De omgang met je mede DisGoveraars is warm, vriendschappelijk en wordt gekenmerkt door heel veel plezier. Ik heb me professioneel zeer goed ontwikkeld door mijn opdracht bij de gemeente Dordrecht en de projecten binnen DG. Je merkt gaandeweg ook dat je 'marktwaarde' stijgt als je bij DG werkt. Het netwerk is enorm.

Ik ga nu werken als consultant bij Balance. Hier ga ik organisaties helpen (innovatieve) projecten te financiëren met subsidies, fiscale voordelen en andere financiële voordelen en prikkels. Een hele coole functie op het snijvlak van publiek-privaat.

Alexandra Huisman - Bestuursadviseur

Het traineeship van DisGover is voor iedere (relatieve) starter die nieuwsgierig is naar werken bij de overheid een aanrader! De mogelijkheid om binnen twee jaar bij drie verschillende organisaties te werken is voor mij heel waardevol geweest. Je leert wat je graag zou terugzien in een volgende baan of wat liever niet. Dit draait naast de inhoud ook om hele praktische zaken. Wil ik in een groot of juist klein team werken? Wil ik een vaste plek hebben of liever flexen? Mijn laatste opdracht voor DisGover was bij de gemeente Schiedam. Bij DisGover leer je om kansen te zien en deze te grijpen. Na het aflopen van mijn opdracht ben ik in dienst getreden bij de gemeente Schiedam als bestuursadviseur van een wethouder. Een kans die ik zag tijdens mijn opdracht en met beide handen heb aangegrepen!

Leontien Wapenaar - Innovatie adviseur - Detabaas

Als ik aan DisGover denk dan schiet er mij één woord te binnen: uniek.
Het traineeship was een kans die ik met beide handen heb gegrepen en mij in twee jaar tijd heel veel heeft gebracht. Geen theorieboeken doorspitten of ellenlange ‘colleges’, maar aan de slag in de praktijk. En dat is soms niet altijd even makkelijk. Doordat ik drie verschillende opdrachtgevers heb gehad en vier verschillende functies mocht uitproberen, heb ik mijzelf beter leren kennen. Waar ben ik goed in? Wat wil ik wel en wat vooral niet? De informele, gezellige en veilige sfeer die DisGover creëert, heeft er mede voor gezorgd dat ik antwoorden vond op deze vragen. De ‘action learning’ projecten op de vrijdag hebben mij geleerd om vragen te durven stellen, ondernemend en creatief te zijn en mijn netwerk goed in te zetten. Deze vaardigheden neem ik nu ook zeker mee in mijn nieuwe functie als innovatie adviseur (via Detabaas) bij het innovatieprogramma Initiate. Ik werk hier met ontzettend veel plezier aan vernieuwingen binnen de overheid. Net zoals DisGover geloof ik in deze nieuwe overheid en zal daar mijn uiterste best voor doen.

Marloes Wesselink - Portfoliomanager

DisGover was voor mij een ontzettend leerzame start van het werkende leven. Als je net uit de collegebanken komt is het prettig om binnen een klein, hecht en jong team samen je eerste werkervaringen op te doen. Met mijn studie politicologie op zak en een grote interesse voor het publieke domein heeft DisGover mij veel geleerd over projectmanagement, samenwerken, kennisdelen en ICT. Ik heb dit in de praktijk mogen brengen bij Serious Ambtenaar, waar we €755.550 voor het Rode Kruis hebben opgehaald, en bij mijn opdracht bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Bij DJI kwam mijn interesse voor overheid en ICT zo mooi samen dat ik hier na DisGover nog steeds met veel plezier werk. Als portfoliomanager begeleid en adviseer ik de bestuurlijke besluitvorming over alle ICT-projecten in de Nederlandse gevangenissen. Daarnaast werk ik aan een toekomstvisie over het gebruik van ICT door gevangenen.

Joyce Pak Yein Luk - Consultant Strategie en Innovatie


Het traineeship van DisGover zou ik iedere starter die geïnteresseerd is in de overheid aanraden! Het traineeship is voor mij echt een ontzettend leuke en leerzame periode geweest. Ik heb bij verschillende organisaties zoals de gemeente Zaanstad en GGz Breburg een kijkje in de keuken mogen nemen en daar veel inhoudelijke kennis opgedaan. Ook de vrijdagen met mijn mede-trainees waren ontzettend waardevol. Tijdens de opleidingsprojecten krijg je echt de kans jezelf te ontwikkelen en uit je comfortzone te treden. Je leert veel van anderen maar ook veel over jezelf zoals wat je kwaliteiten zijn, de werkzaamheden waar je energie van krijgt maar ook waar je minder energie uithaalt. Ik ben er zo bijvoorbeeld achtergekomen dat ik een passie heb voor innovatie. Per 1 september 2016 ga ik dan ook aan de slag als Consultant Innovatie en Strategie bij de ANWB. Zoals de functietitel het al verklapt, ga ik mij binnen de ANWB bezighouden met diverse innovatie- en strategietrajecten op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer.

Michiel Vrijhof - Dienstverleningsadviseur, Servicecentrum Drechtsteden

Als dienstverleningsadviseur werk ik aan een klantgerichte online- en telefonische service. Mijn werkzaamheden zijn uitdagend en divers. Ik krijg de kans om dit regionale samenwerkingsverband te adviseren over hoe de dienstverlening geoptimaliseerd kan worden. Het traineeship heeft mijn carrière absoluut een kickstart gegeven. Het biedt de ideale plek om rond te snuffelen en werkervaring op te doen. De uitdagende opleiding is ook erg waardevol, omdat je in uiteenlopende projecten leert ondernemen en projectmanagement vaardigheden opdoet. Ik kijk terug op een geweldige tijd!

Mathijs Kleijnen - Implementatiemanager, KOOP

Tijdens mijn traineeship heb ik bij het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (UBR|KOOP) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gewerkt aan het verbeteren van de wet- en regelgevingsketen voor decentrale overheden. Ik heb onder andere een advies geschreven om de invoer van regelgeving efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken, om dit vervolgens met een projectgroep verder uit te werken en te ontwerpen.

Door het traineeship heb ik veel kennis en ervaring opgedaan op het vlak van informatiemanagement, ICT en het overheidslandschap. Per 1 juni 2014 mag ik deze kennis inzetten voor KOOP, als implementatiemanager voor onze decentrale producten. Vanuit mijn functie zorg ik dat onze producten en de daarmee samenhangende veranderingen en innovaties geïmplementeerd worden bij onder andere gemeenten, waterschappen en provincies. Ook geef ik advies in de doorontwikkeling van deze producten, zodat ze optimaal aansluiten bij de behoeften van de deelnemers en natuurlijk de burger. Ik ben erg trots dat ik dankzij DisGover een steentje kan bijdragen aan een open en digitale overheid.

Marit Smit - Informatiemanager, gemeente Zaanstad

Tijdens het traineeship heb ik kennisgemaakt met verschillende aspecten van informatiemanagement en met overheidsorganisaties. Als informatiemanager houd ik mij bezig met het analyseren van bedrijfsprocessen en informatiestromen met het doel te adviseren over de mogelijkheden wat betreft ICT en informatievoorziening. Ik heb bijvoorbeeld het Informatieplan 2013-2016 geschreven, met hierin de gemeentebrede ambities en ontwikkelingen rondom informatievoorziening. Het traineeship heeft voor mij de basis gelegd voor een carrière binnen de overheid.

Maril Haakma - Projectmedewerker - Maatschappelijke Ontwikkeling, Gemeente Zaanstad

Na een aantal mooie en leerzame jaren bij DisGover ga ik bij gemeente Zaanstad aan de slag als projectmedewerker binnen Maatschappelijke Ontwikkeling. Toen ik net bij DisGover begon zat ik vol met ideeën, maar was ik wel nog erg op zoek naar hoe en waarin ik me wilde ontwikkelen. Door de vrijheid tijdens het traineeship heb ik de kans gekregen om te ontdekken wat ik leuk vind en wat niet, waar mijn kwaliteiten en waar mijn ontwikkelpunten liggen. Ik heb ervaring opgedaan binnen Provincie Gelderland, waar ik in aanraking kwam met procesverbetering en de filosofie van Lean. Als frisse en niet bevooroordeelde trainee vond ik het leuk om te adviseren in het efficiënter maken van de organisatie. En ik heb zelfs de Lean Green Belt mogen halen! Vervolgens heb ik bij gemeente Zwolle de gemeentewereld en alle veranderingen in het sociaal domein leren kennen. Elke dag weer een nieuwe uitdaging om op te lossen. Nu maak ik de overstap naar een nieuwe innovatieve organisatie en kan ik me vastbijten in maatschappelijke thema s en afwisselende projecten, waarbij het gedachtegoed van DisGover altijd in mijn achterhoofd zal zitten.

Lydia – José Prinsen - Projectmanager, Vereniging voor OverheidsManagement

Mijn traineeproject vanuit Disgover, het organiseren van Serious Ambtenaar, was een perfect match! Gedurende de periode van een jaar zat ik in een rollercoaster van ervaringen. Door te werken met een hecht projectteam via de gemeente Schiedam en door het binnenhalen van ruim honderdvijftig opdrachten voor Serious Ambtenaar, maakte ik in korte tijd kennis met een breed pallet aan thematieken in overheidsland. Voor mij een schat aan waardevolle inzichten over het werken in het openbaar bestuur en waar de ambtenaar in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft! Een van de redenen waarom ik nu blij ben om voor de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) te mogen werken.

De VOM focust zich als vereniging op het functioneren van een manager binnen de overheid. Wat zijn de uitdagingen waar hij of zij mee te maken heeft en krijgt in de toekomst? Tal van netwerkactiviteiten, manieren van kennisdeling en momenten voor discussie worden daaromheen jaarlijks georganiseerd. Als projectmanager houd ik mij onder andere bezig met het organiseren van zogenaamde omooc's. Mooc staat voor massive open online course, en de 'o' staat voor overheid. Ik werk nauw samen met veelvoud aan (overheids)organisaties en ambtenaren bij het ontwikkelen van deze online hoorcolleges. Mijn DisGover ervaringen en bedrijfsvisie zijn hierbij een van grote waarde. Hiermee bedoel ik vooral het werken met een creatieve en frisse blik, soms een beetje tegendraads zijn en dingen 'anders' organiseren. Deze DisGover-ervaringen zijn skills die je altijd kunt gebruiken. Kortom, DisGover trainee zijn is en blijft waardevol!

Laura te Lintum - Functioneel beheerder, gemeente Utrecht

Bij de gemeente Utrecht werk ik aan een digitaal samenwerkingsomgeving voor alle werknemers. In mijn opdrachten heb ik me vooral gericht op Zaakgericht Werken en heb ik altijd als volwaardig teamlid meegedraaid. Zo merkte ik dat ervaring niet heilig is; juist door een frisse blik te combineren met een ervaren kracht is veel mogelijk! Tijdens mijn opleiding heb ik veel over mijzelf geleerd. Vanuit DisGover krijg je het vertrouwen en de ondersteuning om je persoonlijke doelen na te streven. Het traject geeft je inzicht in wie je bent, wat je drijft en hoe je je verder kunt ontwikkelen.

Kevin van Oort - Wethouder, gemeente Geertruidenberg

Als wethouder ruimtelijke ontwikkeling, openbare ruimte, duurzaamheid en jeugd & jeugdzorg van de gemeente Geertruidenberg ben ik dagelijks bezig met onderwerpen en de politiek in de gemeente waar ik ben geboren, opgegroeid en nog steeds woon. Als jonge wethouder namens de combinatie GroenLinks/D66 probeer ik met een frisse blik en voortvarendheid de verschillende dossiers in onze gemeente op te pakken en tot een goed einde te brengen. Al lange tijd ben ik politiek geïnteresseerd geweest en ben tijdens mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de universiteit Utrecht begonnen als gemeenteraadslid voor GroenLinks in Geertruidenberg. Tijdens mij traineeship bij DisGover heb ik veel ervaring opgedaan aan de ambtelijke kant van de gemeente, bijvoorbeeld door het project Thuisbezorgen van reisdocumenten. Inmiddels elf gemeenten bezorgen hun reisdocumenten aan huis en verbeteren daarmee de dienstverlening. Als trainee begeleide ik dit project vanuit anti-bureaucratieorganisatie de Kafkabrigade uit Den Haag. In de gemeente Molenwaard heb ik mijn steentje bijgedragen aan hun visie ‘Molenwaard nabij’, waarin de dienstverlening zo dicht mogelijk bij de burger zelf plaatsvindt. Zij hebben inmiddels hun gemeentehuis ‘afgeschaft’ en werken grotendeels digitaal, op afspraak in buurthuizen of scholen en bij de inwoner thuis. DisGover heeft mij naast de werkervaring ook op persoonlijk vlak veel bijgebracht. Door het opleidingstraject iDisGover heb ik meer inzicht gekregen in wie ik eigenlijk ben en welke zaken nog ontwikkeld zouden kunnen worden. De projecten op basis van Serious Gaming hebben daar voor mij zeker aan bijgedragen. Deze persoonlijke ontwikkeling komt nu weer goed van pas in mijn wethoudersfunctie en heeft daar een stevige basis voor gelegd.

Katinka Berkvens - Sales Development Representative, Netskope

Tijdens mijn traineeship heb ik ervaring op gedaan op vele verschillende vlakken. Niet alleen op het gebied van informatiemanagement, maar onder anderen ook op het gebied van communicatie en sales. Als sales development representative bij Netskope kan ik mijn ervaring op het gebied van informatiemanagement in de praktijk brengen, maar de nadruk ligt hierbij meer op de sales kant. In mijn tijd bij DisGover heb ik namelijk ervaren dat ik sales echt als een uitdaging zie en hier heel enthousiast over ben. Het geweldige aan DisGover is dan ook dat je echt alle kansen en mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen op het gebied waar jij interesse voor hebt! Al met al heb ik een enorm leerzame, gezellige en uitdagende tijd bij DisGover gehad! Een aanrader!

Jozef Vonhof - Consultant Zaakgericht Werken, IenPM

Op het moment ben ik werkzaam als consultant Zaakgericht Werken bij IenPM BV. In mijn rol adviseer ik gemeentelijke organisaties in het veranderen en digitaliseren van hun werkprocessen. Daarnaast begeleid ik deze organisaties bij het vormgeven van hun processen in het zaaksysteem Mozard. Vanuit het traineeship van DisGover heb ik de tools aangereikt gekregen om nét dat beetje verder te denken; outside the box en het zoeken naar creatieve oplossingen die de dienstverlening van de overheid op een klantvriendelijke en transparante manier ondersteunen.

Jason Jie - Adviseur dienstverlening, Deloitte

Als adviseur ben ik betrokken bij diverse projecten binnen de publieke sector. Bij adviseringsprojecten ligt de nadruk niet alleen op de procesinrichting, maar ook op de technologische componenten. Ook een implementatietraject leiden behoort tot mijn taken. Door mijn traineeship heb ik verschillende facetten van de overheid in de praktijk leren kennen. Als trainee werd ik ingezet op uiteenlopende projecten waardoor ik ervaring kon opdoen over hoe processen in elkaar zitten. Daarnaast heb ik een netwerk kunnen opbouwen en vooral mezelf op persoonlijk én professioneel vlak kunnen ontwikkelen.

Imke Kerkhof - Webcarespecialist HowAboutYou

Ik werk nu 2,5 jaar bij HowAboutYou, een organisatie die gemeenten helpt bij het inzetten van sociale media. Hoe haal je als gemeente nu de beelden van buiten naar binnen? Het leuke aan mijn werk is dat het vernieuwend blijft met de ontwikkeling van steeds weer nieuwe communicatiemiddelen en –manieren. Het traineeship van DisGover heeft mij geholpen met het achterhalen van wat ik kan en waar mijn krachten liggen. Ik heb geleerd wat mijn kwaliteiten zijn en om deze waarderen, ook die kwaliteit waarvan je dacht dat het juist je zwakte was. Dat blijkt uiteindelijk dan juist je kracht te zijn!

Evi Smits - Projectmanager, ILUMY

Ik zie het traineeship als een ideale start van je carrière. Je leert jezelf goed kennen; wat je talenten zijn maar ook waar je energie van krijgt en waarvan juist niet. Je groeit juist door dingen te doen die je eigenlijk net niet helemaal aandurft en daardoor heb ik in 2 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In mijn werk bij DisGover was ik gewend om te denken buiten de gebaande paden en het lef te hebben om dat ook daadwerkelijk uit te voeren. Eigen initiatief, netwerken en ondernemerschap staan hoog in het vaandel en die mentaliteit heb ik zeker meegenomen naar ILUMY!

Esther Reijers - Adviseur Digitalisering en Zaakgericht Werken, Gemeente Druten

Vanaf het begin van mijn traineeship ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Druten en ben ik gegroeid tot adviseur digitalisering en Zaakgericht werken. Dit maakt mij verantwoordelijk voor het gehele digitaliseringstraject. Het mooiste hieraan vind ik de cultuuromslag, het implementeren van de nieuwste ontwikkelingen en het verhogen van de dienstverlening. Het project raakt de hele organisatie, dus je leert binnen no time hoe de processen van een overheidsorganisatie in elkaar steken. Ik ben DisGover dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om mezelf in hoog tempo te ontwikkelen en met een frisse blik mijn carrière binnen de overheid vorm te geven.

Corine Ahlrichs - Social Business Adviseur, Mixit

Het meest waardevolle dat ik tijdens mijn traineeship heb geleerd, is om mijn kwaliteiten volop in te zetten en te etaleren. Dat ik een mensen-mens was, wist ik. Maar dat ik gemakkelijk informatiebehoeften vertaal naar functionaliteiten en ook gerichte ondersteuning kan bieden bij grote verandertrajecten, werd gaandeweg overduidelijk. Door niet aan de hand genomen te worden, maar wel gemotiveerd, groeit als trainee je overtuigingskracht. Dit zelfvertrouwen neem ik mee in een functie die mij op het lijf geschreven is. Als Social Business Adviseur bij Mixit help ik nu organisaties om optimaal gebruik te maken van hun sociaal kapitaal: de kennis, talenten en innovatief vermogen van haar medewerkers.

Wenda Bolink - Project Manager en Communicatiestrateeg, TMP&CO

Helemaal niets is te gek bij DisGover, wat tijdens mijn traineeship tot zeer creatieve en innovatieve ideeën heeft geleid. Altijd maakten we gebruik van maatschappelijke en commerciële trends en de nieuwste tools. Hierdoor ben ik gegroeid tot informatiemanager, maar nog meer als persoon. Dankzij mijn ontdekkingsreis bij DisGover ligt de wereld voor me open. Mijn ontwikkelde kwaliteiten neem ik mee naar de reclamewereld waar ik aan de slag ga als Project Manager en Communicatiestrateeg. Zo leidt DisGover geen traditionele ambtenaren op, maar eigenzinnige ondernemers die buiten gebaande paden treden.

Margerethe Neijssel - Consultant, Lost Lemon

Als consultant bij Lost Lemon help ik overheidsinstanties en hun ketenpartners hun processen efficiënt(er) in te richten en oplossingen te vinden voor vraagstukken die nu spelen binnen het sociaal domein. Lost Lemon is een sociaal maatschappelijk adviesbureau, dat tevens technische oplossingen zoals software aanbiedt. Het bureau staat gemeenten bij met de zorg en ondersteuning van burgers die hulp nodig hebben, in samenwerking met instanties als bijvoorbeeld de sociale dienst of het UWV.

Het Disgover traineeship biedt ontzettend veel kansen en mogelijkheden. Tijdens dit traineeship krijg je alle ruimte en kansen om jezelf te ontdekken en te kijken waar jouw krachten liggen. Je wordt altijd gedwongen om net even uit je comfortzone te treden en out-of-the-box te denken. Door Disgover heb ik ontdekt waar ik energie van krijg en waar mijn passie ligt. Samen met de ervaring, het netwerk en de kennis die ik heb opgebouwd tijdens mijn tijd bij Disgover, zijn dit de perfecte ingrediënten voor datgene wat ik nu doe!

Denise van Raalte - Consultant, Native Consulting

Dankzij mijn traineeship bij DisGover heb ik geleerd waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik me verder in wil ontwikkelen. Je krijgt de kans bij verschillende organisaties een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. Tijdens mij opdracht bij de gemeente Almelo heb ik geleerd hoe het is om adviseur te zijn bij een veranderende organisatie. Als gegevensbeheerder bij de gemeente Alkmaar heb ik juist ervaring opgedaan op het gebied van informatiemanagement. Van beide functies kreeg ik energie en mijn huidige functie is dan ook eigenlijk een combinatie van mijn voorgaande functies. Als consultant bij Native consulting geef ik advies over bedrijfsvoering, informatiemanagement en procesoptimalisatie bij gemeenten en andere overheidsinstanties. Het traineeship van DisGover was een leerzame, maar vooral ook gezellige, kickstart van mijn carrière!

Susan Kraakman - Adviseur Projecten, gemeente Enkhuizen

In mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik mij bezig met procesoptimalisaties, Zaakgericht Werken, digitalisering en trajecten op het gebied van samenwerken in het kader van de ambtelijke fusie met de gemeenten Stede Broec en Drechterland. Ik ben niet alleen adviserend bezig, maar ook uitvoerend en organisatorisch. Door het traineeship heb ik geleerd wat er speelt binnen de overheid en die kennis komt nu heel goed van pas. De IDisGover projecten hebben ervoor gezorgd dat ik met een frisse en vernieuwende blik naar processen kan kijken.