• DisGoveraars

    Maak kennis!

Willianne Korteweg

Ik heb altijd een brede interesse gehad voor mens en maatschappij. Tijdens mijn studie algemene sociale wetenschappen kon ik veel maatschappelijke vraagstukken verkennen, vanuit meerdere perspectieven en met een oplossingsgerichte benadering. Als ethicus kijk ik ook met een nieuwsgierige en kritische blik naar maatschappelijke vraagstukken; waarom pakken we dingen op een bepaalde manier aan en hoe kunnen we goed reflecteren op problemen? De publieke sector moet constant inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen. Als trainee denk ik graag mee over de inhoud van oplossingen, maar ook over het proces. Ik hoop hierbij ook te ontdekken welk thema en welke rol er bij mij passen. Ik vind het belangrijk om in te zetten op verbinding tussen mensen en processen en ruimte te laten voor zowel kritiek als innovatie. Dit is ook nodig binnen de overheid om een flexibele organisatie te zijn en mee te bewegen in de altijd veranderende samenleving. Ik draag dan ook graag bij aan de vernieuwing van de overheid, met een open houding en positieve instelling.

Werkervaring

Periode

Februari 2020 - heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Implementatie-ondersteuner VTH

Omschrijving

Op de VTH-afdeling (Vergunningen, Toezicht en Handhaving) van stadsdeel oost help ik als implementatie-ondersteuner met de implementatie van een nieuw zaaksysteem. Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen, geven en begeleiden van trainingen. Daarnaast communiceer ik over veranderingen in het werkproces en bied ik nazorg en ondersteuning na livegang aan de gebruikers.

Opleiding

Periode

2017 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Applied Ethics (Master)

Periode

2012 - 2016

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Algemene Sociale Wetenschappen (Bachelor)

Action Learning Projecten

Project

DigiTalk

Rol

Projectlid

Omschrijving

De overheid staat voor de opgave om mee te bewegen in een digitaal transformerende wereld. In de private sector zien we al dat bedrijven steeds meer gaan doen met innovatieve technologieën en data, waardoor nieuwe processen en mogelijkheden ontstaan. De vraag is wat dat voor gevolg heeft voor de rol en betekenis van de overheid. In opdracht van de provincie Zuid-Holland gaan we hierover nadenken; hoe zou de overheid eruit zien als ze zelf digitaal transformeert? Welke rol gaat de overheid aannemen? Is de
overheid dan nog in staat om het publieke belang te vertegenwoordigen en de burgers voldoende te beschermen? Door in gesprek te gaan met voorlopers willen we bewustzijn creëren en impact maken.