• DisGoveraars

    Maak kennis!

Veronique Klaassen

Overheidstrainee

Al vanaf jongs af en ben ik gedreven om een positieve verandering in de samenleving teweeg te brengen. Vanuit die ambitie ben ik aan de slag gegaan bij DisGover. Als ‘DisGoveraar’ heb je namelijk een prachtige kans om met een frisse blik binnen de overheid aan de slag te gaan en een maatschappelijke impact te maken.

Dankzij de verscheidenheid aan ervaringen binnen diverse sectoren en buitenlandervaringen, heb ik mezelf ontwikkeld tot een flexibel inzetbare trainee met een brede interesse. Ik zou mezelf dan ook omschrijven als een generalist die af en toe ook graag de diepte in duikt. Ook kan ik dankzij het interdisciplinaire en ruimdenkende karakter van mijn studies (Internationale Betrekkingen), een uniek perspectief bieden en vanuit een brede blik maatschappelijke uitdagingen benaderen. Verder sta ik bekend om mijn enthousiaste en positieve instelling, die zet ik dan ook graag in voor het verbeteren van onze samenleving.

Werkervaring

Periode

September 2021 - heden

Organisatie

Provincie Zuid-Holland

Functie

Programmasecretaris Grenzeloos Datalandschap

Omschrijving

Het Grenzeloos Datalandschap (initiatief van Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam & Gemeente Den Haag) beoogt de schakel te vormen tussen de bestaande platforms en data, om doelgerichter en via een datagredreven aanpak aan de slag te gaan met maatschappelijke opgaven. Binnen dit samenwerkingsverband ben ik verantwoordelijk voor de stromen energietransitie en mobiliteit. Mijn rol bestaat uit het verbinden van inhoudelijke experts uit de diverse partijen en het zoeken naar gemeenschappelijke delers om data/- en kennisdeling te stimuleren.

Opleiding

Periode

2018 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Master International Relations: Global Conflict in the Modern Era

Periode

2013 - 2016

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

Bachelor International Studies: Middle East

Action Learning Projecten

Project

KOOPkracht

Rol

Projectlid

Omschrijving

16.390. Zoveel datasets staan er momenteel officieel gepubliceerd op de website van data.overheid.nl. En dit aantal gaat alleen maar groeien met de Wet Open Overheid, die als doel heeft overheden transparanter te maken, inclusief alle data. Een enorme hoeveelheid beschikbare data die voor iedereen toegankelijk is. Maar … wie gebruikt deze data en met welke doeleinden? En niet onbelangrijk, tot welke impact leidt dit? Kunnen wij, een groep van acht trainees van DisGover, laten zien welke impact dit is?  Dat is de vraag die wij met ons project KOOPkracht onderzoeken. We onderzoeken de wereld van data en gaan het gesprek aan over hoe je impact kan meten, want is dit eigenlijk wel meetbaar?