• DisGoveraars

    Maak kennis!

Vera Boekelman

Trainee overheid Vera
Klimaatverandering, kansenongelijkheid en de vastzittende woningmarkt. Het zijn voorbeelden van complexe vraagstukken die spelen in onze samenleving en waar geen eenduidig antwoord op is. Tijdens mijn studies  Journalistiek en Bestuurs- en Organisatiewetenschap leerde ik deze problemen te analyseren en hoe beleidsmakers hierin een rol kunnen spelen. De juiste verandering teweeg brengen is een ingewikkelde puzzel zonder quick fix. Juist dit motiveert mij om mezelf in het publieke domein in te zetten voor een betere samenleving. Met mijn kritische blik, vermogen om vragen te stellen en mensgerichte aanpak heb ik de ambitie om de overheid een stukje beter te maken. DisGover is voor mij de perfecte plek om werkervaring op te doen, omdat je kunt werken binnen verschillende organisaties en rollen en bouwt aan je netwerk. Zo leer je jezelf beter kennen en doe je allerlei vaardigheden op voor een mooie carrière binnen de overheid.

Werkervaring

Periode

Mei 2022 - Heden

Organisatie

Gemeente Hilversum

Functie

Procesverbeteraar opvang Oekraïense vluchtelingen

Omschrijving

Binnen de gemeente Hilversum werk ik aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hierbij heb ik de functie van procesverbeteraar. Op basis van interne en externe evaluaties verbeter ik de processen die nodig zijn om Oekraïense vluchtelingen te huisvesten. Denk aan de uitbetalingen van het leefgeld dat Oekraïners ontvangen, de registratie van vluchtelingen, en de communicatie naar betrokkenen. Dit resulteert in een pakket van concrete werkinstructies waar interne medewerkers mee aan de slag kunnen.

Daarnaast werk ik als beleidsadviseur binnen het team Energietransitie. Hier begeleid ik stakeholders en werk ik aan een advies over wat er moet gebeuren om het Bedrijventerrein Hilversum Zuid West te verduurzamen door o.a. de aanleg van zonnepanelen.

Periode

November 2021 - heden

Organisatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Functie

Projectmedewerker UMW

Omschrijving

Als projectmedewerker binnen het implementatieteam UM help ik gemeenten aan te sluiten op een nieuw digitaal uitwisselingsmechanisme binnen het werkdomein. Dit doe ik bijvoorbeeld door te werken aan informatieve en praktische tools voor gemeenten die hen helpen het mechanisme binnen hun organisatie te implementeren. Daarnaast houd ik mij bezig met een behoefteonderzoek bij gemeenten en andere ketenpartners.

Opleiding

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

MSc Bestuur en Beleid

Periode

2017 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

BA Bestuurs- en Organisatiewetenschap (minor: Governance for Sustainable Development)

Periode

2012 - 2017

Onderwijsinstituut

Hogeschool Utrecht

Studie

B Journalistiek

Action Learning Projecten

Project

Congres VNG Realisatie

Rol

Projectlid

Omschrijving

In opdracht van VNG Realisatie organiseren wij met een aantal DisGover trainees een congres. Dit evenement focust zich op het beleidsthema Werk & Inkomen en heeft als doel om de relevante programma’s van de VNG onder de aandacht te brengen. Hierbij staan inspireren en activeren van de doelgroep centraal.

Project

Aa en Maas

Rol

Projectlid

Omschrijving

Gedurende dit project was het doel om binnen waterschap Aa en Maas verschillende generaties op de werkvloer dichter bij elkaar te brengen. Het onderzoek bestond uit het verdiepen in generatieleren en gesprekken voeren met medewerkers en externe partijen. Dit resulteerde in twee kennissessie voor medewerkers, en een adviesrapport met praktische aanbevelingen voor de organisatie.