• DisGoveraars

    Maak kennis!

Veerle Oude Alink

Veerle Oude AlinkOp de middelbare school werd mijn interesse voor maatschappelijke vraagstukken gewekt. Door het vak maatschappijleer kwam ik hier voor het eerst mee in aanraking en leerde ik de complexiteit van deze vraagstukken kennen. Dit was voor mij de reden om Bestuurs- en Organisatiewetenschap te gaan studeren. Hier kwam ik met verschillende aspecten van de overheid in aanraking, die mij intrigeerde: het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en complexe vraagstukken benaderen vanuit verschillende invalshoeken. Wat mij het meest interesseerde, is de verhouding tussen de overheid en de inwoners. Dit is immers essentieel voor het goed functioneren van onze samenleving. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Een traineeship bij DisGover biedt mij de kans om op verschillende niveaus, met verschillende thema’s aan de slag te gaan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Werkervaring

Periode

Maart 2022 – heden

Organisatie

Gemeente Capelle aan den IJssel

Functie

Adviseur participatiebeleid

Omschrijving

Als adviseur participatiebeleid word ik betrokken bij verschillende participatieprocessen, die spelen binnen de gemeente. Gezamenlijk zoeken we naar een manier om inwoners op een optimale manier te betrekken bij de werkzaamheden van de gemeente. Dit doe ik rondom verschillende thema’s: ruimtelijke ontwikkeling, warmtetransitie, buitenruimte. Ook houd ik me bezig met het verder brengen van jongerenparticipatie. Daarnaast kijk ik specifiek hoe kennis over participatie breed verspreid kan worden in de organisatie met een intern leertraject.

Periode

September 2021 - Februari 2022

Organisatie

Provincie Noord-Brabant

Functie

Junior beleidsmedewerker Regionale Energiestrategie

Omschrijving

In deze functie heb ik verschillende rollen op mij mogen nemen. Zo ben ik nauw betrokken geweest bij de afstemming en kennisdeling tussen de Brabantse energieregio’s op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij het ontwikkelproces van de monitor Energie om voortgang inzichtelijk te maken. Bovendien heb ik als communitymanager van de Energiewerkplaats gefaciliteerd in het kennisdelen tussen Brabantse energieprofessionals.

Opleiding

Periode

2020 – 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Masteropleiding Bestuur en Beleid

Periode

2016 – 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Periode

2018

Onderwijsinstituut

University of Oslo

Studie

Uitwisselingsstudent als onderdeel van bacheloropleiding

Action Learning Projecten

Project

In Progresso: meester je werkplezier

Rol

Projectlid

Omschrijving

Van scholenstichting Progresso was de vraag om input te verzamelen voor levensfasebewust personeelsbeleid voor docenten. Door met veel verschillende betrokkenen te praten pakken wij dit thema beet. We hebben gemerkt dat de werkzaamheden van HR onbekend zijn bij het personeel. Om die reden willen we de communicatie tussen HR en het personeel verbeteren om de bekendheid van het HR-beleid te vergroten. Hiervoor hebben wij verschillende manieren ontwikkeld.

Project

FUTUR is NOW

Rol

Projectlid/reisleider

Omschrijving

Aan ons was de taak om de stem van de jonge ambtenaar te laten zien, horen, voelen. Nadat we met veel jonge ambtenaren(netwerken) in gesprek zijn geweest, hebben we een aantal thema’s geïdentificeerd, waar jonge ambtenaren tegenaanlopen in hun werk. Deze thema’s hebben we op een informele manier aan bod gebracht tijdens een online evenement.