• DisGoveraars

    Maak kennis!

Tim Jan Rozendaal

Trainee overheid Tim Jan RozendaalVan jongs af aan interesseer ik me voor onderwerpen die raken aan mens, maatschappij en politiek. Na het afronden van mijn bachelor in International Studies liep ik stage bij Rijkswaterstaat waar ik kennis maakte met de publieke sector en zag hoe deze drie elementen hier samenkomen. Een masteropleiding in bestuurskunde en twee andere stages verder ben ik nu trainee bij DisGover, wat hopelijk het startpunt is voor een loopbaan binnen het openbaar bestuur.

Mijn belangrijkste drijfveer is de wil om iets te doen wat het gemeenschappelijk belang dient. Daarnaast heeft het mijn voorkeur dat de vraagstukken waar ik me mee bezighoud enigszins uitdagend van aard zijn. Ik zoek graag het onbekende en zie obstakels als een als een kans op ontwikkeling. Creativiteit en innovatie beschouw ik als cruciaal; als je nooit iets nieuws probeert, zul je ook nooit verder komen.

Ik ben trainee bij DisGover geworden omdat ik een hart voor de publieke zaak heb en denk dat de ambtenaar van de toekomst in zich heeft wat nodig is om met de complexe en snel veranderende vraagstukken waar overheden vandaag de dag mee te maken hebben om te kunnen gaan. Daarnaast zal het doen van verschillende opdrachten en projecten me helpen om te ontdekken hoe ik mijn ambitie om iets te betekenen voor de samenleving het beste kan realiseren.

Werkervaring

Periode

Oktober 2022 – heden

Organisatie

Gemeente Oegstgeest

Functie

Projectleider

Omschrijving

Als projectleider houd ik mij binnen de gemeente Oegstgeest bezig met het verder brengen van twee projecten: de optimalisatie van de gemeentewerf en een beleidsvisie op gemeentelijk vastgoed. De gemeentewerf in Oegstgeest kampt met de nodige uitdagingen. Het is mijn taak dit in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen. Daarnaast zijn de huidige beleidsnota’s omtrent vastgoed en grondzaken niet langer actueel en is er een politieke wens om het huidige grondbeleid te veranderen. Mijn rol hier is om ervoor te zorgen dat het gevoerde vastgoed- en grondbeleid overeenkomt met de bestuurlijke wensen en de huidige beleidsnota’s geactualiseerd worden.

Opleiding

Periode

2021 - 2022

Onderwijsinstituut

Erasmus Universiteit Rotterdam

Studie

MSc Bestuurskunde: Beleid & Politiek

Periode

2015 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Leiden

Studie

BA International Studies

Action Learning Projecten

Project

Digicampus

Rol

Projectlid

Omschrijving

Het voornaamste doel van Digicampus is om dienstverlening van de overheid naar de burger te verbeteren door middel van digitale middelen. Onze taak is om mee te denken over hoe dat het beste kan.