• DisGoveraars

    Maak kennis!

Thomas Diemel

Trainee overheid ThomasPiloot, hockeyer, stuntman, acteur, DJ. Een kleine selectie van de baantjes die ik als kleine jongen ambieerde. Ik wilde het allemaal worden. Eigenlijk wil ik het nog steeds allemaal worden. Mijn oriëntatie is altijd breed geweest. Een Bachelor en Master in European Studies waarin onderwerpen als geschiedenis, politicologie, sociologie en rechten samenkwamen was dus de logische keuze. Mijn studententijd heeft daarnaast een idealistische versie van mezelf aangewakkerd en daarmee de wil om een wezenlijke bijdrage aan de samenleving te leveren. Daar komt mijn interesse in de publieke sector vandaan. DisGover sluit hier naadloos bij aan! Ook daar kan ik mijn brede interesse botvieren: data-gestuurd werken, de energietransitie, algemene communicatievraagstukken. Zo even een greep uit de onderwerpen waarmee ik me bezighoud. Je krijgt er de mogelijkheid om bij verschillende publieke organisaties een kijkje achter de schermen te nemen én het ontwikkelproces dat je in staat stelt om erachter te komen waar je passie echt ligt staat centraal. Wie heeft er dan nog een springplank nodig?

Werkervaring

Periode

Januari 2022 – heden

Organisatie

Johan de Witt scholengroep / VO Haaglanden

Functie

Data-analist

Omschrijving

Verschillende vraagstukken omtrent data-gestuurd werken. De school gebruikt een aantal programma’s & apps om gegevens mee te analyseren. Aan mij is gevraagd om te kijken of ze hier het maximale uithalen. Ik breng in kaart waar de school staat met betrekking tot verschillende indicatoren (bijvoorbeeld verzuim of cijfers), werk aan een stukje bewustwording onder het personeel en probeer het voor hen laagdrempeliger te maken om zelf met data aan de slag te gaan.

Opleiding

Periode

2018 - 2020

Onderwijsinstituut

Maastricht University

Studie

MA European Studies

Periode

Sep 2016 – Jan 2017

Onderwijsinstituut

University of Essex

Studie

Minor Internationale betrekkingen (exchange)

Periode

2014 - 2018

Onderwijsinstituut

Maastricht University

Studie

BA European Studies

Periode

2012 - 2014

Onderwijsinstituut

Maastricht University

Studie

Maastricht Science Programme (Bachelor, Propedeuse behaald)

Action Learning Projecten

Project

WATT?!

Rol

Projectlid

Omschrijving

Communicatie tussen burger en overheid met betrekking tot maatschappelijke transities. Loopt dat wel naar behoren? De provincie Zuid-Holland heeft onze projectgroep gevraagd een specifieke transitie te kiezen en in te zoomen op de rol van taal en beeld in de communicatie tussen deze groepen. Dit wordt de energietransitie en middels een uitgebreide social-media campagne, netwerkgesprekken en road-shows door het hele land willen wij gaan informeren bij burgers, overheid en het bedrijfsleven hoe zij dit zien. Meer kennis over dit communicatievraagstuk aan beide kanten leidt tot een sterkere verbinding tussen burgers en overheid.

Project

KOOPkracht

Rol

Projectlid

Omschrijving

Wat is de impact van open data? Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP), ook wel drijvende kracht achter de grootste online portalen met publieke overheidsinformatie, heeft ons deze vraag gesteld. Hoe meer we weten over de impact, hoe meer we verschillende overheidslagen kunnen stimuleren om data openbaar te maken. Mee openbare datasets zorgen dan weer voor een breder inzicht van de impact. Met de hulp van een groep enthousiaste studenten zijn we dit aangevlogen en tot een aantal concrete aanbevelingen gekomen.