• DisGoveraars

    Maak kennis!

Tess Martina

Tess MartinaHelaas vinden er veel ongelijkheden binnen onze samenleving plaats. Als kind werd ik hier helaas mee geconfronteerd. Ik voel een grote drive om bij te dragen aan het verminderen van sociale ongelijkheden en het bijdragen aan oplossingen voor ingewikkeld sociale problemen. Ik heb tijdens mijn bachelor mijn kennis kunnen uitbreiden op het gebied van sociale vraagstukken. Ik heb een beter/dieper begrip gekregen van de problemen en conflicten binnen onze samenleving. Ik ontwikkelde tijdens mijn studie ook meer interresses in hoe politieke en social probolemen elkaar beïnvloeden. Hier leerde ik het belang en de complexiteit van politieke participatie en vertrouwen door de lens van de sociologie. Bijvoorbeeld dat er groot deel niet-westerse groepen minder stemmen, doordat ze niet sociaal en politiek betrokken voelen in de samenleving door de ervaring met discriminatie. Dit heeft invloed op hoeveel mensen stemmen, maar ook de restultaat van de verkiezingen. Ik ben zeer nieuwgierig naar de factoren die een rol spelen in de politieke mening van burgers en in hoeverre deze factoren de samenleving en de politiek als geheel beïnvloeden. Mijn ambitie is om mijn kennis van sociale problemen en politiek te gebruiken om creatieve manieren te vinden die sociale ongelijkheden en problemen oplossen. Bij Disgover krijg ik de mogelijkheid om mijn kennis uit te breiden en kennis te maken met de organisaties die maatschappelijke en politieke problemen aanpakken.

Werkervaring

Periode

2021 - 2022

Organisatie

Gemeente Almere

Functie

Trainee

Omschrijving

Gemeente Almere is al begonnen met een grote digitale transitie waarbij het gemeente bezig is met het adopteren van Teams en SharePoint. Binnen dit project hou ik mij vooral bezig met  gebruikersondersteuning. Als trainee moet je de gebruikers ondersteunen en meekrijgen in deze grote verandering. Ik was vooral verantwoordelijk voor het bedenken van creatieve manieren om het adoptieproces en adoptiemiddelen te verbeteren.

Opleiding

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Erasmus University

Studie

Master: Sociology: Politics and Society

Periode

2017 - 2020

Onderwijsinstituut

Erasmus University

Studie

Bachelor: Management of International Social Challenges

Action Learning Projecten

Project

Ynnovate: Let’s Prevent 

Rol

Projectlid 

Omschrijving

Criminaliteit onder minderjarigen en jongvolwassenen is de afgelopen jaren afgenomen. Naast deze dalende trend zien we helaas ook een zorgwekkende ontwikkeling: de jongeren die tóch de fout in gaan doen dat met steeds zwaardere misdrijven. Vanuit de zware criminaliteit terug op het juiste pad komen is ontzettend lastig. Het is dus van belang dat er wordt ingezet op de preventie van jeugdcriminaliteit, want wanneer genezen moeilijker is wordt voorkomen belangrijker. Dus: Let’s prevent! Wij hebben een evenement georganiseerd waarbij we door creatieve en inspirerende sessies op zoek waren naar tastbare oplossingen voor vraagstukken binnen het domein van jeugdcriminaliteit preventie. Met behulp van de Ynnovate-methode en deelnemers van verschillende organisaties kwamen we tot vernieuwende inzichten en concrete handelingsperspectieven.