• DisGoveraars

    Maak kennis!

Sarah Bosman

Overheidstrainee Sarah BosmanIn onze maatschappij krijgen we steeds meer te maken met grote vraagstukken, waar geen eenduidig antwoord op is. Tijdens mijn master sociologie heb ik geleerd om op verschillende manieren naar deze maatschappelijke problemen te kijken en wat de rol van beleid hierin is. Toen kwam ik erachter dat ik graag bij de overheid zou willen werken, om mee te denken en mijn steentje bij te dragen aan deze vraagstukken. Ik heb voor DisGover gekozen, omdat ik nog niet precies weet waar ik zou willen werken. Door op verschillende plekken mee te kunnen kijken, kan ik ontdekken waar ik het best op mijn plek zit. Als trainee bij DisGover wordt je uitgedaagd om creatief te denken en een frisse blik op bestaande problemen te werpen, dat spreekt mij het meest aan van DisGover!

Werkervaring

Periode

Oktober 2021 - heden

Organisatie

Maris College Den Haag

Functie

Junior beleidsmedewerker

Omschrijving

Het Maris College is de grootste middelbare school van Den Haag, met als missie het bieden van kansrijk onderwijs voor iedereen. Als junior beleidsmedewerker houd ik me bezig met verschillende projecten die vanuit het schoolplan naar voren zijn gekomen zoals het verhogen van ouderbetrokkenheid.

Opleiding

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Master Sociology: Contemporary Social Problems

Periode

2019 - 2020

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Pre-master Sociology: Contemporary Social Problems

Periode

2014 - 2019

Onderwijsinstituut

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Studie

Bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming

Action Learning Projecten

Project

DraaiTaal

Rol

Projectlid

Omschrijving

DraaiTaal richt zich op verschillende maatschappelijke transities en de rol van taal hierin. Hoe kunnen uiteenlopende groepen zorgvuldig worden verbonden? Welke taal moet er gebruikt worden als het gaat over transities in de toekomst? DraaiTaal gaat dit in samenwerking met provincie Zuid-Holland uitzoeken.