• DisGoveraars

    Maak kennis!

Reinier Renskers

Reinier RenskensIn seizoen 1, aflevering 17, van ‘Mad Men’ zag ik hoe Don Draper een pitch leverde over de Kodak Carousel. Don vergeleek de diaprojector met een tijdmachine, en dit bracht mij zo in beweging dat ik me afvroeg: ‘Als een serie mijn gedrag zo kan sturen, kan ik dat dan ook bij anderen?’. Deze vraag is me altijd bijgebleven en zo ontstond mijn fascinatie voor het menselijk gedrag. Deze fascinatie heeft er toe geleid dat ik voor de opleiding Economic & Consumer Psychology heb gekozen. Gedurende deze opleiding kwam ik er al gauw achter dat de principes die ik heb geleerd niet gelimiteerd blijven tot enkel commerciële contexten. Ik kan mijn vaardigheden ook inzetten op economisch, organisatorisch en sociaal vlak. Door deze realisatie werd het mijn streven om deze vaardigheden in te zetten om een maatschappelijke bijdrage te leveren en toe te werken naar een ‘beter Nederland’.

Werkervaring

Periode

September 2021 – Heden

Organisatie

Gemeente Amsterdam

Functie

Programmamedewerker Datafunctie & Dataomgang

Omschrijving

Bij gemeente Amsterdam werk ik in de dynamische omgeving van de digitale transformatie, onder het veranderprogramma data-organisatie en data-functie. Mijn focus ligt met name op de Data Academy en Data Community. De Community is een stadsbreed platform waar kennis en informatie gedeeld wordt en waar men enthousiast en actief met data (samen)werkt. Ook geef ik actief aanvulling aan de ontwikkeling van het leeraanbod van de Data Academy. Daarnaast ondersteun ik het kernteam van het programma die de nieuwe data-organisatie en datafunctie voor de gemeente inrichten.

Periode

Juli 2021 – September 2021

Organisatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport

Functie

Beleidsmedewerker Programmadirectie COVID-19

Omschrijving

Bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport ben ik verantwoordelijk voor publieksvoorlichting en communicatie over het coronavirus. Door de grote hoeveelheid vragen en suggesties, hebben we als team ook een signaleringsrol vertolkt richting collega’s binnen de eigen programmadirectie, waar in de beleidsprocessen rekening mee gehouden kon worden.

Opleiding

Periode

2018 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit van Leiden

Studie

Economic & Consumer Psychology (MSc)

Periode

2015 - 2018

Onderwijsinstituut

Universiteit van Leiden

Studie

Psychologie (BSc)

Action Learning Projecten

Project

Provincie Zuid-Holland - DraaiTaal

Rol

Projectlid

Omschrijving

Als samenleving zitten we middenin een aantal grote transities, zoals de energie-transitie, digitale-transitie en de woning-transitie. Deze maatschappelijke transities moeten we als één samenleving aanpakken. Toch bestaan er binnen Nederland veel verschillende opvattingen over zowel het probleem als de aanpak hiervan. Dit zorgt ervoor dat mensen elkaar niet begrijpen en langs elkaar heen praten. Als DraaiTaal richten we ons op het verbinden van deze uiteenlopende opvattingen en perspectieven.