• DisGoveraars

    Maak kennis!

Ramón Daci

Trainee overheid Ramon

Als middelbare scholier was ik al enorm geïnteresseerd in het brein, het on(der)bewuste, cognitie en gedrag. Psychologie was dus een logische keuze. Gedurende mijn bachelor begon ik mij pas een beeld te vormen van wat ik ermee zou willen doen. Na lang fantaseren over het ontwerpen van beïnvloedingscampagnes voor grote merken, kwam ik tijdens mijn master tot het besef dat ik veel liever iets zou willen doen wat écht impact heeft – en dan bedoel ik niet op verkoopcijfers, maar op gedrag in maatschappelijke context. Ik heb vervolgens stage gelopen bij het Behavioural Insights Team van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar dit besef alleen maar werd bekrachtigd. Bij DisGover hoop ik dan ook de juiste vaardigheden op te doen om een verschil te kunnen maken in hoe we met ons land, onze planeet en met elkaar omgaan!

Werkervaring

Periode

Februari 2022 – heden

Organisatie

Gemeente Eindhoven

Functie

Communicatieadviseur transformatieprogramma

Omschrijving

De gemeente Eindhoven doorloopt een transformatie richting een servicegerichte organisatie (o.a. nadruk op digitalisatie en meer Agile- en Lean-vormen van werken), waarbij ik de rol van communicatieadviseur vervul. Ik ben met mijn werkstroom verantwoordelijk voor het communiceren rondom deze transformatie en het bereiken van de juiste stakeholders via diverse kanalen, zoals bijv. Outlook, SharePoint en diverse trainingen en workshops.

 

Opleiding

Periode

2016 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Psychologie (BSc)

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Radboud Universiteit Nijmegen

Studie

Gedragsverandering (MSc)

Action Learning Projecten

Project

WATT?!

Rol

Content manager

Omschrijving

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland ben ik met een groep medetrainees van DisGover het project WATT?! gestart. Het doel van ons project is om de overheid, burgers en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden en om communicatie omtrent de energietransitie te verbeteren. Daarbij onderzoeken wij de rol van taal en beeld in deze communicatie, en de mogelijkheden van verschillende platforms (zoals LinkedIn, TikTok, Twitter en Instagram) om meer doelgroepen te bereiken. Zo kunnen we de overheid helpen om beter beleid te formuleren en beter te communiceren over de energietransitie. In mijn rol ben ik met een medetrainee verantwoordelijk voor de communicatie via diverse sociale media.

 

Project

Let’s Prevent

Rol

Digitale host

Omschrijving

In samenwerking met Ynnovate heb ik met medetrainees van DisGover een hybride evenement georganiseerd, waarbij meer dan 65 deelnemers met 5 belangrijke vraagstukken rondom jeugdcriminaliteit aan de slag zijn gegaan. Hier zijn heel veel concrete uitkomsten gerealiseerd, die uitgelicht worden in een e-book (zie link). Zo hebben wij een boost gegeven aan de preventie van jeugdcriminaliteit. Ik stroomde in toen het project tegen zijn einde liep, maar gelukkig kon ik nog de rol van digitale host op mij nemen. In die rol zorgde ik met een medetrainee dat het digitale aspect van het evenement (bijv. Zoom) goed verliep.