• DisGoveraars

    Maak kennis!

Ramón Daci

Trainee overheid Ramon

Als middelbare scholier was ik al enorm geïnteresseerd in het brein, het on(der)bewuste, cognitie en gedrag. Psychologie was dus een logische keuze. Gedurende mijn bachelor begon ik mij pas een beeld te vormen van wat ik ermee zou willen doen. Na lang fantaseren over het ontwerpen van beïnvloedingscampagnes voor grote merken, kwam ik tijdens mijn master tot het besef dat ik veel liever iets zou willen doen wat écht impact heeft – en dan bedoel ik niet op verkoopcijfers, maar op gedrag in maatschappelijke context. Ik heb vervolgens stage gelopen bij het Behavioural Insights Team van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waar dit besef alleen maar werd bekrachtigd. Bij DisGover hoop ik dan ook de juiste vaardigheden op te doen om een verschil te kunnen maken in hoe we met ons land, onze planeet en met elkaar omgaan!

Werkervaring

Periode

September 2022 - heden

Organisatie

Codarts Rotterdam

Functie

Bestuursondersteuner / Project Management Officer

Omschrijving

Bij Codarts houd ik mij bezig met de actualisatie van het studentenstatuut en verricht ik diverse secretariële werkzaamheden. Daarnaast ben ik sinds februari Project Management Officer voor de beoogde fusie tussen Codarts en de Willem de Kooning Academie (met een rol voor de Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam). Ten behoeve van deze functie heb ik een cursus PRINCE2 gevolgd en mijn certificeringen voor PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner behaald.

Periode

Februari 2022 – augustus 2022

Organisatie

Gemeente Eindhoven

Functie

Communicatieadviseur transformatieprogramma

Omschrijving

Op het moment van schrijven doorloopt de gemeente Eindhoven een transformatie richting een servicegerichte organisatie (o.a. nadruk op digitalisatie en meer Agile- en Lean-werkvormen), waarbij ik de rol van communicatieadviseur vervulde. Ik was met mijn werkstroom verantwoordelijk voor het communiceren rondom deze transformatie en het bereiken van de juiste stakeholders via diverse kanalen, zoals bijv. Outlook, SharePoint en diverse trainingen en workshops.

Opleiding

Periode

2016 - 2019

Onderwijsinstituut

Universiteit Utrecht

Studie

Psychologie (BSc)

Periode

2020 - 2021

Onderwijsinstituut

Radboud Universiteit Nijmegen

Studie

Gedragsverandering (MSc)

Action Learning Projecten

Project

Summer School

Rol

Verschillend (o.a. vormgeving, communicatie)

Omschrijving

Met een groep medetrainees bij DisGover stel ik een Summer School-programma samen. Dit programma is bedoeld om de professionele en persoonlijke vaardigheden van trainees te verbeteren, zodat zij (en wij) nog beter kunnen worden klaargestoomd voor hun carrière als ambtenaar van de toekomst.

Project

WATT?!

Rol

Content manager

Omschrijving

In opdracht van de Provincie Zuid-Holland ben ik met een groep medetrainees van DisGover het project WATT?! gestart. Het doel van ons project is om de overheid, burgers en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden en om communicatie omtrent de energietransitie te verbeteren. Daarbij onderzoeken wij de rol van taal en beeld in deze communicatie, en de mogelijkheden van verschillende platforms (zoals LinkedIn, TikTok, Twitter en Instagram) om meer doelgroepen te bereiken. Zo kunnen we de overheid helpen om beter beleid te formuleren en beter te communiceren over de energietransitie. In mijn rol ben ik met een medetrainee verantwoordelijk voor de communicatie via diverse sociale media.

 

Project

Let’s Prevent

Rol

Digitale host

Omschrijving

In samenwerking met Ynnovate heb ik met medetrainees van DisGover een hybride evenement georganiseerd, waarbij meer dan 65 deelnemers met 5 belangrijke vraagstukken rondom jeugdcriminaliteit aan de slag zijn gegaan. Hier zijn heel veel concrete uitkomsten gerealiseerd, die uitgelicht worden in een e-book (zie link). Zo hebben wij een boost gegeven aan de preventie van jeugdcriminaliteit. Ik stroomde in toen het project tegen zijn einde liep, maar gelukkig kon ik nog de rol van digitale host op mij nemen. In die rol zorgde ik met een medetrainee dat het digitale aspect van het evenement (bijv. Zoom) goed verliep.